Monday 6 October 2008

To ντέρμπι στο μικροσκόπιο


Όπως είπαμε σε προηγούμενη ανάρτηση, θεωρούμε πως καμία ομάδα δεν απέδωσε καλά. Η διαφορά είναι πως ο Ολυμπιακός άφησε υποσχέσεις και ελπίδες για πραγματικά όμορφο ποδόσφαιρο. Ειδικά στην φάση του 2ου γκολ, με 5 πάσες αποσυντόνισε πλήρως την άμυνα της ΑΕΚ, αφού η ανοιχτή μπαλιά του Γ.Παπαδόπουλου έδωσε την δυνατότητα στον (αναγεννημένο) Ντομί να βγάλει σέντρα - ξυράφι στον Ντιόγκο, που με την βοήθεια της κίνησης του Κοβάσεβιτς να βρεθεί μόνος με τον Σάχα.
Έχουμε την εντύπωση πως ο Δώνης κουβαλούσε την νοοτροπία του προπονητή μικρότερης ομάδας (Λάρισα) και φοβήθηκε το ματς. Ο Πελετιέρι και ο Μπασινάς δεν μπόρεσαν σε καμία περίπτωση να δημιουργήσουν διαδρόμους για τον φιλότιμο Τζιμπούρ και τον Σκόκο. Το ίδιο πρόβλημα βέβαια είχε και ο Ολυμπιακός, αφού ο Μπελούτσι ήταν σε κακή βραδιά και ο Λέτο μάλλον αγχωμένος από την παρουσία εκπροσώπου της Λίβερπουλ. Έχοντας να αντιμετωπίσει την απουσία του Στολτίδη και τον τραυματισμό του Ντούντου, ο Βαλβέρδε αρχικά σκέφτηκε την εσωτερική αλλαγή -Ζεβλάκοφ στην άμυνα και Άντζας στα χαφ-, αλλά τελικά την ώρα που ο Πολωνός προθερμαινόταν, ο Γ.Παπαδόπουλος μπήκε στο παιχνίδι, προκαλώντας το ζεστό χειροκρότημα της κερκίδας, που δεν πήγε στον βρόντο. Ελπίζουμε να έχει διάρκεια και να αντιμετωπιστεί σωστά από όλους. Τώρα για αυτούς που υποστηρίζουν πως αν δεν έκανε ο Πελετιέρι το λάθος θα τα έβρισκε σκούρα ο Ολυμπιακός, θεωρούμε πως ήταν τέτοια η πίεση των επιθετικών του στην άμυνα της ΑΕΚ που κάποια στιγμή θα δημιουργούσε κίνδυνο.
Ήταν ένα σκληρό ματς με πολλές μονομαχίες (δεν είναι 2η κίτρινη το τάκλιν του Κυριάκου, δικαιολογημένη η 2η του Χουανφραν), που αν οι 2 ομάδες αναλύσουν θα εξάγουν συμπεράσματα για την τωρινή κατάστασή και το μέλλον τους.
Η πολυτέλεια του Ολυμπιακού να έχει αλλαγές τον Κοβάσεβιτς και τον Τζόρτζεβιτς και η δεδομένη ποιότητα των παικτών του (κυρίως από την μέση και μπροστά) τον καθιστούν και πάλι το φαβορί για τον τίτλο. Προσοχή! Μόνο φαβορί..

No comments:

Αναζήτηση στο Μπακότερμα