Wednesday 15 October 2008

Ημέρα δράσης των blogs - Blog Action Day

Σήμερα θα αφήσουμε για λίγο στην άκρη το χαλαρό μας στυλ και με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Δράσης των blogs, αναρτάται ένα post που αφορά τη φτώχεια που μαστίζει εκατομμύρια συνανθρώπους μας στον πλανήτη. Χωρίς να ξεφύγουμε, φυσικά, από το χαρακτήρα του ιστολογίου μας, που είναι αθλητικός -και κυρίως- ποδοσφαιρικός. Μόνο μερικές απορίες θα εκφράσουμε εν όψει και της μεθαυριανής Παγκόσμιας μέρας κατά της φτώχειας (17 Οκτωβρίου).

- Πόσο πολύ βοηθάει στην εξάλειψη της φτώχειας ένας φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου στον οποίο αναμετρώνται (εκατομμυριούχοι διάσημοι) Φίλοι ενός Χ (εκταμμυριούχου) ποδοσφαιριστή με (εκατομμυριούχους διάσημους) Φίλους ενός Ψ (εκταμμυριούχου) ποδοσφαιριστή, όταν τα έσοδα του αγώνα προέρχονται από τα εισιτήρια που αγοράζουν απλοί φίλαθλοι?

- Πόσο πολύ βοηθάνε στην εξάλειψη της φτώχειας πλειστηριασμοί (υπέρ φιλανθρωπικών σκοπών) τύπου " Ο Τάδε αθλητής προσφέρει τη φανέλα που φορούσε στον τελικό" (για την οποία θα πλειοδοτήσουν και θα δώσουν λεφτά πάλι απλοί φίλαθλοι κλπ) ??!!??!!??

- Πόσο πολύ βοηθάνε στην εξάλειψη της φτώχειας τα "σεβαστά" χρηματικά ποσά που διαθέτουν σε διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις μεγάλοι αστέρες των γηπέδων αλλά και φορείς και οργανισμοί του αθλήματος, την ίδια ώρα που ο "χορός" (όπως λέει και το κλισέ) των δισεκατομμυρίων γύρω από τηλεοπτικά δικαιώματα, διαφημίσεις και χρυσά συμβόλαια καλά κρατεί?

- Πόσο πολύ βοηθάει στην εξάλειψη της φτώχειας το γεγονός πως υπάρχουν ποδοσφαιριστές που τυγχάνει να αμείβονται ακόμα και με 100 ευρω το λεπτό, την ίδια ώρα που συνάδελφοί τους αμείβονται με το ίδιο ποσό για μια βδομάδα, και κάποιοι άλλοι άνθρωποι που δουλεύουν εκατονταπλάσιες ώρες δεν πρόκειται να βγάλουν αυτά τα 100 ευρώ ούτε σε ένα χρόνο...?(Ο μέσος ετήσιος μισθός των ποδοσφαιριστών της Premier League είναι περίπου 1,4 εκατομμύρια ευρώ!!)

-Πόσο ακόμα θα ανέχεται η UEFA τα σκλαβοπάζαρα της Αφρικής και της Ν.Αμερικής με 10χρονα παιδιά που φεύγουν από τις οικογένειες τους για εξευτελιστικές τιμές , όταν 1 απο τα 100 θα γίνει Ντρογμπά και Κακά?

Και πολλά άλλα ακόμα...

Δεν είναι, φυσικά, κακό να γίνονται φιλικοί αγώνες, πλειστηριασμοί και δωρεές όπως αυτά που αναφέρθηκαν παραπάνω. Δεν είμαστε αντίθετοι, προς θεού. Απλά, λιγότερη υποκρισία, λιγότερη εθελοτυφλία, λιγότερο "θεαθήναι" και περισσότερη ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ευαισθητοποίηση θα κάνουν καλό -όσο γίνεται- και στο πρόβλημα της φτώχειας και στον αθλητισμό.



No comments:

Αναζήτηση στο Μπακότερμα