Thursday 23 October 2008

Βήματα πίσω

Αν και Ολυμπιακός, θα προσπαθήσω να μιλήσω σαν φίλαθλος του ΠΑΟ.
Αν έχεις "αντρωθεί" σαν φίλαθλος μιας ομάδας με τον ημιτελικό του Άμστερνταμ, τις αξιοπρεπείς πορείες, τις εμφανίσεις με Μπαρτσελόνα, το 3-1 με την Γιούβε (και όχι με την τελαυταία 5αετία της πεντάρας και των μίζερων συμμετοχών στο ΟΥΕΦΑ), σήμερα είσαι μόνο απογοητευμένος. Τέλος.
Τα "μπράβο" και "ίσως.." δεν χωράνε σε έναν υγιή φίλαθλο του ΠΑΟ. Γιατί τα άτυχα αποτελέσματα θα έρθουν -είναι μέρος του ποδοσφαίρου- αλλά αν δεν βλέπεις έστω και ψήγματα καλού ποδοσφαίρου απογοητεύεσαι. Γιατί ο Τεν Κάτε έχει το ακαταλόγιστο και "ξέρει πολύ μπάλα"? Γιατί σε αυτήν την ομάδα δίνεται πίστωση χρόνου και στις προηγούμενες όχι? Ο Κακός Τζίγκερ και ο Λιβαθηνός έφταιγαν? Ο Σουμ και ο Ζάετς? Σκεφτείτε να έλεγε ο Τζίγκερ αντί του Πατέρα "Θα πάρουμε Hummer για την άμυνα"... Ο Παναθηναικός έδωσε τόσα εκατ.ευρώ φέτος και σε 3 ματς (τα 2 εντός σε κατάμεστο ΟΑΚΑ και ένα στην Κύπρο) έχει 1 βαθμό και 7 γκολ παθητικό.
Το ίδιο ισχύει και για τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Οι κόκκινοι μετά από μια χρονια με νταμπλ και πορεία στους 16 (που συνδυάστηκε και με τα πρώτα τους "διπλά"), φέτος έμειναν μετά απο 11 χρόνια συνεχούς παρουσίας εκτός Τσάμπιονς Λιγκ. Η δε ΑΕΚ, έμεινε εκτός Ευρώπης από τον Αύγουστο μετά απο δεκαετίες, είναι 7 βαθμούς μακριά από την κορυφή έχοντας πάιξει 6 αγώνες, και δεν αλλάζει 2 πάσες.
Αυτά είναι βήματα πίσω. Δρασκελίες ολόκληρες.

ΥΓ Εγώ θεωρώ πως ο Σίλβα ήταν καλός χτες. Έτρεξε 12 χλμ. και εξαφάνισε τον Ντιέγκο. Δεν είναι και Καρεμπέ ούτε όμως και Κονσεισάο(συγκρίνωντας παίκτες ελληνικών συλλόγων). Ότι μπορεί το παίζει.

1 comment:

Anonymous said...

Αυτοί που "αντρωθήκανε" δηλαδή με τις "πορείες" από το Γουέμπλει μέχρι και το 1985 δηλαδή τι θα πουν...? Σε αυτό το διάστημα ο ΠΑΟ πέρασε μόλις 2 φορές γύρο (τη Φλοριάνα απ τη Μάλτα και την Ντέρινγκ απ το Βέλγιο), μέχρι να έρθει η πορεία με τον Γκμοχ στα ημιτελικά του πρωταθλητριών. Να χαλαρώνουμε λίγο. Η Πόρτο και η Μπενφίκα έχουν από 2 CL ε???

Αναζήτηση στο Μπακότερμα