Tuesday 29 June 2010

Brasil vence Chile por 3 a 0 e enfrenta Holanda nas quartas-de-final

Παρασκευή 2 Iουλίου 2010 5 μ.μ, Πορτ Ελίζαμπεθ
Τρίτη 7 Ιουλίου 1998, 10 μ.μ, Μασσαλία

Μου ξανάρχονται ένα-ένα χρόνια δοξασμένα..



Δύο ομάδες που αν μη τι άλλο έχουν αφήσει το στίγμα τους στο Παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Το χρώμα τους και την φινέτσα τους, την αντιμετώπισή τους απέναντι στο ποδόσφαιρο.
Οι Ολλανδοί προδιέθεταν ότι θα κάνουν Μουντιάλ. Εύκολος όμιλος, έυκολη διασταύρωση. Δεν μας έχουν πείσει ακόμα όμως.. Γιατί δεν έχουν ξεπεράσει το 60 στο δυνητικό 100 της απόδοσής τους. Ειδικά σήμερα, με το πόδι στο φρένο -και το χειρόφρενο ανεβασμένο- κινδύνεψαν να την πατήσουν, όταν οι Σλοβάκοι έκαναν 2 φάσεις επικίνδυνες. Πέρασαν όμως, αρκετά άνετα και πάνε με αυτοπεποίθηση την Παρασκευή. Αλλάζουν επίπεδο  με τον Ρόμπεν πάντως. Άμα έχουν κέφια και οι Κάουτ-Κάιτ-Κόιτ και Σνάιντερ είναι επικίνδυνοι σε κάθε φάση.
Οι Βραζιλιάνοι δεν έπαιξαν και τίποτα σπουδαίο σήμερα, απέναντι σε μια Χιλή με 3 βαρβάτες απουσίες και τον Κοντρέρας (!) βασικό. Είχαν όμως στιγμές πολύ υψηλού επιπέδου, και τον Ρομπίνιο σε κέφια. Δεν έχω αποφασίσει για αυτόν τον παίχτη, δεν ξέρω. Είναι καραγκιοζάκος τύπου Ντενίλσον? Ή είναι ένας SS για μεγάλα πράγματα? Παιχταράς αυτός ο Ραμίρες, θα ήταν καλός αντικαταστάτης του Γιάγια.
Ανοιχτό σε όλα το ματς της Παρασκευής λοιπόν. Αν μου έλεγαν από τώρα πως θα λήξει 0-3 ή 3-0 δεν θα μου έκανε εντύπωση, γιατί καμία από τις 2 αμυντικές γραμμές δεν έχει ζοριστεί, και καμία από τις 2 γραμμές κρούσης δεν έχει αποδώσει τα μέγιστα.


No comments:

Αναζήτηση στο Μπακότερμα