Monday 14 June 2010

7 under, παραδόσεις, φασαρία, νοσταλγία και ο ΜΠΑΝΤΣΣΣΣΤΟΥΜΠΑΑΑΑ!

Κάποια πράγματα είναι θεσμοί και δεν αλλάζει αυτό. H Ουρουγουάη παίρνει εύκολα κόκκινες και οι Άγγλοι είναι ΑΦΕΛΕΙΣ.



1998 - Ακόμα δεν κατάλαβαν πως έφαγαν το 2ο Γκολ.


2002 - ...


2010 - ...



Τι είδαμε λοιπόν στα πρώτα 8 ματς του Μουντιάλ? Είδαμε 7 under ματς, βαρετά στην πλειοψηφία τους (εκτός από αυτό της πρεμιέρας ίσως). Είδαμε τους Γάλλους πτώματα (σιγά το νέο), τους Αργεντίνους σοβαρούς (εκτός από μερικές τελικές προσπάθειες), τους Γερμανούς σοβαρούς όπως πάντα, τους Σέρβους δυστυχώς πολύ κακούς -αναλογικά με το υλικό τους- , τους Γκανέζους έξυπνους, τους διοργανωτές πολύ ορεξάτους, τους Αμερικάνους συμπαγείς, τους Κορεάτες αναμενόμενους, τους Αλγερινούς χάλια, τους Σλοβένους επίσης χάλια, τους Άγγλους ΑΦΕΛΕΙΣ. 
Έβαλαν ένα πολύ ωραίο γκολ οι Άγγλοι λοιπόν, είχαν την πρωτοβουλία, και ήρθε το κακό... Δεν είναι θέμα προσώπων πιστεύω. Είναι στο αίμα τους? Στο DNA τους? Κάτι φταίει ρε γαμώτο δεν ξέρω, παρόλα αυτά και πάλι πιστέυω πως θα πάνε ψηλά. Οι Αμερικάνοι πάντως δεν σταματούν λεπτό να κάνουν βήματα μπροστά στο ποδόσφαιρό τους. Μπράβο τους.
Το Μεξικό έπαιξε με αντίστοιχη αφέλεια.

Δεν έκανε γκολ τις ευκαιρίες και την κατοχή. Και την πλήρωσε. Δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο οι Νοτιο-Αφρικανοί, αλλά είχαν το άγχος το μετέτρεψαν σε όρεξη. Οι Αργεντίνοι μου άρεσαν, (θα μου άρεσαν πιο πολύ με Καμπιάσο μέσα) θα πάρουν 3 νίκες, θα περάσουν λογικά και τον δεύτερο του Α ομίλου και βλέπουμε. Η Νότιος Κορέα έπαιξε απλά και έξυπνα, εξάλλου δεν είχε και δύσκολο έργο. Την Νιγηρία δεν την βλέπω για πολλά, μπορεί να έφταιγε και ο αντίπαλος βέβαια αλλά οκ.
Οι Σέρβοι ρε παιδί μου άλλο πράγμα. Ωραίοι, βαλκάνιοι, ταλαντούχοι, ντουζενάτοι, ψηλοί, δυνατοί, απ΄ολα. Και τι κάνανε? Χάσανε από μια Γκάνα χειρότερη από το 2006. Περίμεναν να μείνουν με 10 παίχτες, να τσιμπήσουν και ένα γκολ για να αποφασίσουν να παίξουν. Που ήταν ο Γιοβάνοβιτς? Ο παιχταράς Κράσιτς? Ο Πάντελιτς? Δεν λέμε, ταλαντούχα ράτσα, αλλά άναρχη και ράθυμη...Άντε να περάσουν τώρα. Για τα άλλα 2 ματσάκια συνεχίζει ο Fondeus.
ΥΓ1 Στα εξωαγωνιστικά πάντως, δεν βλέπω τον ίδιο παλμό με προηγούμενες διοργανώσεις. Κάτι οι βουζουζέλες, κάτι οι πολλές μεταδόσεις από την Αθήνα βαριέμαι. Νοσταλγώ ΜΑΝΟΛΟ και ΓΕΡΑΚΑΡΗ!!! Να φωνάζουν Ρονάλντο- Ρονάλντο-Ρονάλντο-και ΓΚΟΟΟΛ και να νιώθεις Μουντιάλ!!!
ΥΓ2 Βλέπω Καμερούν και Χ στο βραδυνό απόψε.
ΥΓ3 Ελλάδα και Μουντιάλ δεν μου κόλαγε ποτέ και εννοείται δεν θα μου κολήσει φέτος. Αδιαφορώ.

Skywalker

Το Αλγερία-Σλοβενία αποτέλεσε μεγάλο πλήγμα για τις φαρμακοβιομηχανίες ηρεμιστικών και για τις εταιρείες που πουλάνε έτοιμες σούπες. Γιατί να φάς μια σουπίτσα και να πιεις ένα Lexotanil,

όταν μπορείς να απολαύσεις ένα τέτοιο θέαμα?? Φοβόταν ο Γιάννης το θεριό και το θεριό το Γιάννη. Κι όλα αυτά γιατί? Γιατί ο Green έκανε τη γκάφα και αλλάξανε οι ισορροπίες στον όμιλο. Επιμένω όμως να μην καταλαβαίνω τη λογική της τόσης σκοπιμότητας. Οκ, δε θα χάσεις, θα φέρεις Χ, θα κερδίσεις κ.ο.κ Θα πας στους 16 και ΑΝ -λέμε ΑΝ- είσαι και λίγο τυχερός θα πας και στους 8. "Ελλάδες" του 2004 και "Κορέες" του 2002 δε βγαίνουν κάθε μέρα. Και τσαντίζομαι περισσότερο όταν βλέπω ομάδες όπως η Σλοβενία (που διαθέτει ταλέντο) να δείχνει τέτοιο πρόσωπο. Ο Koren και ο Birsa έχουν τα φόντα να διακριθούν, το ίδιο και ο Novakovic. Ευχάριστη έκπληξη ο "δικός" μας Radosavlievic, που ομολογώ δεν τον περίμενα βασικό. Έπαιξε σοβαρά και μετρημένα και ηταν φανερό ότι έκανε ό,τι του ζητήθηκε.
Απ'την άλλη, οι Αλγερινοί φάνηκε να μην πιστεύουν πολύ στις δυνατότητές τους. "Σφιχτά" και ό,τι κάτσει. Respect που δεν "κατέφυγαν" στην εύκολη λύση της βαθιάς μπαλιάς στον Djebbour, αλλά αυτό φανέρωσε και το φόβο τους στο συγκεκριμένο ματς. Η αλήθεια είναι ότι τρώνε δύσκολα γκολ (εκτός αν φροντίσει ξανά ο Sauci) και δε θα ταν έκπληξη να αποσπάσουν (ή και να κερδίσουν) τις ΗΠΑ με λίγη τύχη και να δυσκολέψουν πολύ τους υπερόπτες Άγγλους.

Τι σόι Γερμανία είναι τούτη, με δύο "Πολωνούς", έναν "Τούρκο", έναν "Τυνήσιο", έναν "Βραζιλιάνο" και έναν "Ισπανό"...?? Ευτυχώς, οι Γερμανοί-Γερμανοί της ομάδας έχουν πολύ εμφατικά ονόματα και ισορροπούν λίγο την κατάσταση. Nuyer, Sweinsteiger, Mertesacker, Muller, Badstuber... BADSTUBER!! ΜΠΑΝΤΣΣΣΣΤΟΥΜΠΑΑΑΑ!! Το προφέρεις ρε παιδάκι μου και γεμίζει το στόμα σου αφρό μπύρας και λουκάνικο. Τέλος πάντων, η ουσία είναι ότι τα πάντσερ μπήκαν δυναμικά στη διοργάνωση και από νωρίς δείξανε ότι δεν "συντηρούνται" μόνο με τη φανέλα πια, αλλά διαθέτουν καλή ομάδα. Ομάδα με ταχύτητα, φρεσκάδα, σχέδιο και επιθετικές βλέψεις. Κι αν τα 10-12 τελευταία χρόνια τα βρίσκουν σκούρα απέναντι σε Ευρωπαίους, ξέρουν καλά να κόβουν τα φτερά σε κάτι επίδοξες "εκπλήξεις" τύπου ΗΠΑ, Παραγουάης και Αυστραλίας.
Στα καθαρά αγωνιστικά, η απουσία του Μπάλακ ίσως τελικά λειτουργήσει θετικά για τους Γερμανούς, που ναι μεν χάνουν μια ηγετική φυσιογνωμία στο κέντρο αλλά κερδίζουν σε γρηγοράδα και γίνονται λιγότερο προβλέψιμοι. Σαφώς και οι Γερμανοί είναι πιο "soft" σε σύγκριση με προηγούμενα χρόνια κι ακόμα και οι φάτσες τους (με εξαίρεση τον Sweinsteiger) δεν τρομάζουν τους αντιπάλους. Παρόλα αυτά, διαθέτουν αρκετούς μπαλαδόρους (κι εδώ είναι η μεγάλη συμβολή των "μεταναστών") και παίζουν απλά και ελεύθερα. Ο Lahm είναι η μεγάλη μου αδυναμία και νομίζω είναι δικαίως αρχηγός της ομάδας, ενώ ο Klose αποδεικνύει κάθε φορά ότι πιθανότατα είναι ο κορυφαίος κεφαλοσφαιριστής όλων των εποχών.
Οι Αυστραλοί, απ'την άλλη, δεν είναι κακοί. Πάλεψαν στο βαθμό που μπορούσαν και είχαν σπουδαία ευκαιρία στο πρώτο δεκάλεπτο να αιφνιδιάσουν, προτού δεχθούν τη βολίδα του Podolski. Ήρθε και το απρόσμενο γκολ του Klose, ήρθε και η -τραβηγμένη- κόκκινη στον Cahil και κάπου εκεί ήταν πια θέμα χρόνου να αρπάξουν οι Soceroos κι άλλα μπαλάκια. Καλό θα ήταν βέβαια να μην ξεχνάμε ότι πολλοί Αυστραλοί αγωνίζονται στην Αγγλία (και γενικά στην Ευρώπη) και ότι αυτή η ομάδα "χτίστηκε" από έναν μεγάλο δάσκαλο που ακούει στο όνομα Guus Hiddink. Γι'αυτό και νομίζω ότι στα επόμενα 2 ματς θα πουλήσει πολύ ακριβά το τομάρι της, ενώ είναι σίγουρο πως -στο μέτρο του δυνατού- θα παίξει καλό ποδόσφαιρο. 

Fondeus

No comments:

Αναζήτηση στο Μπακότερμα