Thursday 3 June 2010

Ιστορίες Παγκοσμίου Κυπέλλου

Ακολουθώντας το 'ρεύμα' των ημερών ("Τυχαίο?? Δε νομίζω!"), μπαίνουμε στο τριπάκι των προλήψεων και συγκεκριμένα των συμπτώσεων. Πιο ειδικά, αυτών που αφορούν την Εθνική Αγγλίας, ομάδα που πάντοτε βάδιζε πλάι πλάι με κατάρες, οιωνούς, γούρια και συμπτώσεις μετά το 1966. Πριν λίγο καιρό έπεσε το μάτι μας σ'ενα αφιέρωμα στο blog ενός Βρεττανού αθλητικού συντάκτη.

Λίγο καιρό μετά, κάποιες απ'τις συμπτώσεις που ανέφερε το εν λόγω blog αναπαράχθηκαν και δημοσιεύθηκαν (μαζί με διάφορα άλλα "σημάδια") από την πασίγνωστη εφημερίδα SUN. Εμείς σας παρουσιάζουμε τους "οιωνούς" όπως γράφτηκαν στο The Fairweather.

Η Αγγλία, λοιπόν θα κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο γιατί:

1) Το 1966 ήταν χρονιά εκλογών. Όπως και το 2010.

2) Το 1966 ο Peter Troughton αντικατέστησε τον William Hartnell στο ρόλο του Dr Who στην ομώνυμη τηλεοπτική σειρά. Φέτος, ο Matt Smith αντικατέστησε τον David Tennant, στο ριμέικ του Dr Who (σ.σ : καλά, ΤΡΟΜΕΡΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ!)

3) Η Βόρεια Κορέα προκρίθηκε πρώτη φορά σε τελικά Μουντιάλ το 1966. Η 2η είναι φέτος.

4) Αγγλία, Βόρεια Κορέα, Μεξικό, Ουρουγουάη, Γαλλία, Αργεντινή, Γερμανία και Πορτογαλία βρέθηκαν τελευταία φορά μαζί σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο το 1966 (σ.σ βάλε κι άλλες ομάδες... μπορείς)

5) Αρχηγός της ομάδας του '66 για τους Άγγλους ήταν ο Μπόμπι Μουρ, που ξεκίνησε την καριέρα του στη Γουέστ Χαμ. Φέτος, αρχηγός (μετά την απομάκρυνση του Τέρι) είναι ο Ρίο Φέρντιναντ, ο οποίος επίσης ξεκίνησε την καριέρα του στα "σφυριά" του Λονδίνου.

6) Στο εναρκτήριο ματς του 1966, οι Άγγλοι αντιμετώπισαν την Ουρουγουάη του προπονητή-πατέρα Οντίνο Βιέρα και του παίκτη-γιου Μίλτον Βιέρα (σ.σ "δικός μας", αγωνίστηκε σε ΟΣΦΠ και ΑΕΚ). Το εναρκτήριο παιχνίδι των Άγγλων για τα τελικά του 2010 θα είναι κόντρα στις ΗΠΑ του του προπονητή-πατέρα Μποπ Μπράντλει και του παίκτη-γιου Μάικλ Μπράντλει.

7) Το άνοιγμα του Βρεττανικού Κοινοβουλίου μεταδόθηκε πρώτη φορά τηλεοπτικά το 1966. Φέτος, είχαμε το πρώτο τηλεοπτικό debate υποψηφίων πρωθυπουργών.

8) Στο Μουντιάλ του 1966, Ουρουγουάη, Μεξικό και Γαλλία βρέθηκαν στον ίδιο όμιλο με τους οικοδεσπότες Άγγλους. Φέτος, Ουρουγουανοί, Μεξικανοί και Γάλλοι βρίσκονται στον ίδιο όμιλο με την οικοδέσποινα Νότια Αφρική.


9) Η Αγγλία κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο 2 χρόνια αφού η Ισπανία στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης (το 1964). Το 2008 οι "φούριας ρόχας" στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας βρέθηκαν ξανά στην κορυφή της Ευρώπης. 2 χρόνια πριν το Μουντιάλ του 2010...

Αυτά.....


ΤΥΧΑΙΟ??? ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ!!!!!!

No comments:

Αναζήτηση στο Μπακότερμα