Saturday 26 June 2010

Τέλος τα ψέμματα

Ωραίαααα...Έγιναν τα 48 από τα 63 ματς του Μουντιάλ για να περάσουν  16 από τις 32. Αυτές που περιμέναμε δηλαδή εκτός από τους Ιταλούς και τους Σέρβους (οι μεγάλες εκπλήξεις, ελάτε τώρα ποιά Γαλλία...η αλήθεια είναι πως σαν blog περιμέναμε και την Ακτή και το Καμερούν να περάσουν. Οι Σέρβοι ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΑΝ, λίγοι το κατάλαβαν λόγω απεργίας των σχολιαστών, πως με ένα γκολ από το 77' μέχρι το τέλος πέρναγαν, αφήνοντας έξω την χειρότερη ομάδα των 16 κατά την άποψή μου, Γκάνα). Δεν είναι στην ίδια μοίρα οι Δανοί, δεν αυτοκτόνησαν δηλαδή. Πιάστηκαν κορόιδα από τους Ιάπωνες, μετρήστε πόσες φορές έχει βάλει αυτό το φάουλ ο Χόντα...


Καλή ομάδα πάντως η Ιαπωνία, ξέρει τι θέλει μέσα στο γήπεδο.Κατόπιν είχαμε το δράμα της Ιταλίας. Άλλαξαν οι καιροί, χάλασε ο κόσμος. Σε ματς που οι Ιταλοί ψάχνουν και την ισοπαλία, τρώνε 3 γκολ, εκ των οποίο το ένα από πλάγιο άουτ..Τα έχουμε ξαναπεί για τις επιλογές του Λίπι και τον Καναβάρο, η αλήθεια είναι πως δεν έχουν και καλή φουρνιά παιχτών. Θα μας λείψουν, αλλά ξέρουν αυτοί τον δρόμο για τον γυρισμό στις επιτυχίες.
Στα χτεσινά το "Ευχαριστούμε τι καλή ομάδα που είστε -Μα κι εσείς κύριοι" Χ των Βραζιλιάνων με τους Πορτογάλους ήταν μια σκέτη βαρεμάρα. Ματσάκι καλό (μέχρι το 70' τουλάχιστον) ήταν το Χιλή-Ισπανία. Κάτι της λείπει της Ισπανίας, ίσως είναι και το αμυντικογενές δίδυμο στα χαφ με Αλόνσο και Σέρχιο. Αν μαζευόταν και ο -εκπληκτικός σήμερα- Ινιέστα εκεί, μπορεί να πολλαπλασιάζονταν ο επιλογές στην επίθεση. Πάντως η Ισπανία έχει ένα πλεονέκτημα κατά την γνώμη μου. Θα μπορούσε να είχε πάρει 9 ποντάκια εύκολα και ωραία υπό άλλες συνθήκες, και αθροίζοντας και την αύρα της Πρωταθλήτριας Ευρώπης να έτρωγε τα μούτρα της στο νοκ αουτ. Τώρα έχουν καταλάβει νομίζω ότι είναι τρωτοί και πάνε με μεγαλύτερη αυτογνωσία στο ντέρμπυ της Ιβηρικής. Και θα τα καταφέρουν νομίζω. Η Χιλή μπήκε με τσαμπουκά και πάθος, αλλά το γκολ του Βίγια, η γκάφα του τερματοφύλακα και η άδικη αποβολή του Εστράδα τους έκοψαν τα φτερά. Είναι πολύ καλή ομάδα πάντως και θα την παλέψουν όσο μπορούν την Βραζιλία. Το αστείο της βραδιάς -πέρα από το ψέμμα της Ελβετίας- είναι πως μετά το 70', κάθε φορά που η Χιλή πήγαινε να πατήσει περιοχή, η κλωτσιά έπεφτε σύννεφο. Οι Ισπανοί δεν ήθελαν να περάσουν τα υπόλοιπα 20' λοξοκοιτάζοντας στο άλλο ματς.
Τι έχουμε τώρα?

 


Οι εκτιμήσεις μας είναι οι προφανείς. Η Ουρουγουάη στους 4 , μια εκ των Βραζιλίας και Ολλανδίας στον τελικό. Στην άλλη πλευρά ο χαμός.

No comments:

Αναζήτηση στο Μπακότερμα