Thursday 24 September 2009

Ε ΚΑΙ ? Ε ΚΑΙ ? ΑΝΑΓΟΥΛΑ

Έκανε πέναλτυ ο Μέλμπεργκ και δεν δόθηκε. Ε ΚΑΙ? Έκανε πέναλτυ ο Σαριέγκι και δεν δόθηκε. Ε ΚΑΙ? ΑΜΑΝ ΡΕ ΔΕΝ ΒΑΡΕΘΗΚΑΤΕ, ΠΟΣΟ ΠΙΣΩ ΕΙΣΑΣΤΕ ΡΕ! Συγκαμένοι και δυσκοίλιοι..(που λέει και ο Τζουμ ντε λα Τζουμ) Αλλά δεν φταίτε εσείς. Χρειάζονται άμυνες στον χαρακτήρα κάποιου για να μην εισχωρήσει μέσα του και εγκατασταθεί αόρατα και αθόρυβα ο ιός της πλειοψηφίας των Ελλήνων οπαδο-κάφρων. Μάλλον της πλειοψηφίας των Ελλήνων γενικότερα. Η νοοτροπία δηλαδή του -είμαι άξιος αλλά τα παρασκήνια με έφαγαν, ήμουνα παιχταράς αλλά τσακώθηκα με τον προπονητή, είμαστε ομαδάρα αλλά δεν ανεβήκαμε στην Γ Εθνική λόγω διαιτησίας, είμαστε ομαδάρα αλλά δεν πήραμε το πρωτάθλημα λόγω του πράκτορα-Δούρου-Ποντίκη-κράτους της Αθήνας. Όχι ρε δεν φταίει αυτό. Φταίει η λιποψυχία σου! Και αν έγινε κάτι λάθος ή επιλήψιμο πολέμησε το, με το να κλαίγεσαι δεν αλλάζεις κάτι. Κάνε αυτοκριτική και πάρτο αλλιώς. Έλλειψη παιδείας είναι. Αμορφωσιά είναι. Φταίει βέβαια και η διαπίστωση που κάνει κάθε μέρα ο Έλληνας, πως ζει σε μια χώρα μέσα στην διαφθορά. Πολέμησε την όμως. Η κλάψε μια ζωή. Μην το προχωρήσουμε άλλο όμως γιατί ξεφεύγουμε και θα γράφουμε 5 ώρες.
Και επανέρχομαι. Ορίστε δείτε το 1000 φορές. Χορτάστε αδικία και πόνο και μιζέρια. Ξαναδείτε το. Είναι πέναλτυ! ΠΕΝΑΛΤΥ ΡΕΕΕΕ! Και δεν δόθηκε? Ε Κ Α Ι ???Τι να κάνουμε τώρα δηλαδή. Αφού ήταν καλύτερη ομάδα γιατί δεν κέρδισε? Γιατί ένας μπακ έκανε κούρσα 40 μέτρων και εξέθεσε τον τερματοφύλακα? Γιατί ένας μπακ πήρε κεφαλιά - γκολ μέσα απο 3 αντιπάλους? Τα ίδια ισχύουν και για το ΠΑΟ-ΑΡΗΣ. Γιατί έχασε τις ευκαρίες ο Άρης? Γιατί έφαγε 2 γκολάκια κανονικότατα? Και αν πάμε πιο παλιά..γιατί έφαγε γκολ ο Ολυμπιακός από τον Γκούμα στο 80' στο ματς του "Δούρου"? Γιατί η Τούμπα θεωρείται πια έυκολη έδρα? Γιατί ο Παναθηναϊκός έφαγε 3 γκολ σε μάτς που κρίνει τίτλο? Ποιός φταίει για όλα αυτά? Δεν φταίει λοιπόν η διαιτησία. Κάτι άλλο φταίει αλλά κανείς δεν έχει την διάθεση ή την ικανότητα να το βρει.
Χαρείτε το ρε. Παιχνίδι είναι και δεν κρίνεται η προσωπικότητά σου από το αν η ομάδα σου έχασε ή κέρδισε. Σε ποιόν τα λέω όμως ε? Τι με νοιάζει? ΣΦΑΧΤΕΙΤΕ όσο θέλετε και κλάψτε και φωνάξτε. Γιατί στα προηγμένα πρωταθλήματα δεν μιλάει κανείς για τους διαιτητές -παρά μόνον οι απαναταχού Εl Graficos? Ενίοτε, όταν γίνονται σοβαρά και οφθαλμοφανή λάθη, συζητιέται λίγο και η συζήτηση περνάει στο αγωνιστικό κομμάτι που είναι και το σημαντικό. Γιατί το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα -για όσους το ξεχνάνε- που κερδίζει όποια ομάδα βάλει γκολ, και αν πετύχουν και οι 2 ομάδες γκολ κερδίζει η ομάδα που πέτυχε τα περισσότερα. Απλό ε?
Το ξαναλέμε διαβάστε αυτό το βιβλίο. Ακόμα και βλάκες μπορούν να το διαβάσουν.

No comments:

Αναζήτηση στο Μπακότερμα