Monday 7 September 2009

Δηλαδή αν είναι δυνατόν

Oμολογώ πως δεν είδα και τα 90' του αγώνα της εθνικής. Ζάπινγκ, φαγητό κτλ. Μόνο έτσι εξηγείται το πως είδα το ματς εγώ και το πως το είδαν πολλοί άλλοι. Γιατί το ίδιο ματς είδαμε, στο Mega έβλεπα εγώ στις 9.30. Αυτό δεν είδατε και εσείς? Και παίξαμε καλά? Γιατί εγώ είδα έκτρωμα ρε παιδιά. Δηλαδή αν είναι δυνατόν. Μόνο ο Καρπετόπουλος είδε τα ίδια με μένα και ο Τσάρτας. Οι Ελβετοί, αν μη τι άλλο, είχαν αρχή μέση και τέλος. Αυτά που ξέρουμε πως πρέπει να γίνονται στο ποδόσφαιρο. Η άμυνα κόβει, το κέντρο βοηθά την άμυνα και τροφοδοτεί την επίθεση και η επίθεση βάζει γκολ. Το πόσο καλά το κάνουν είναι άλλη ιστορία. Εμείς τι κάνουμε άπό όλα αυτά? Ας σοβαρευτούμε λίγο. Δηλαδή πως θα βάζαμε γκολ με κέντρο Κατσουράνη και Πατσατζόγλου, πίσω τους 4 στόπερ και τον Σπυρόπουλο, και μπροστά τον Χαριστέα (5 χρόνια μετά το Euro), τον Αμανατίδη αριστερά και τον Σαλπιγγίδη που βολόδερνε? Τι σημαίνει 83' σταθήκαμε? Ένα τίποτα είδα εγώ. Και χίλια δίκια έχει ο Τσάρτας που κατηγορεί τον Βύντρα, δηλαδή ρε μεγάλε έχεις παίξει σε έδρες και έδρες, σε πολλά ευρωπαϊκά ματς και σου κάνει παρατήρηση ο διαιτητής και με το που ξαναρχίζεις τραβάς φανέλα? Ε τα θέλει ο κώλος σου. Αβάντα ξε-αβάντα του Ντε Μπλέκερε, δίνεις δικαίωμα. Και η αλλαγή του Ρεχάγκελ? Επιθετικός στην θέση επιθετικού? Και μετά Αβραάμ 5ο στόπερ? "Για μένα το πρόβλημα δεν ήταν τα τελευταία δέκα λεπτά, αλλά τα 83 που προηγήθηκαν του γκολ των γηπεδούχων" λέει ο Κάρπετ και συμφωνώ.


Τέλος πάντων, ας βγούμε 2οι και βλέπουμε με ποιόν θα παίξουμε (γιατί έχει και κάτι Σουηδίες, Γερμανίες και Γαλλίες στις αντίστοιχες 2ες θέσεις των άλλων ομίλων).



Και τι να κάνουμε τώρα εμείς αν δεν προκριθούν οι Πορτογάλοι στο Μουντιάλ, μια χαρά θα είναι , όπως τόσα και τόσα Μουντιάλ χωρίς Πορτογαλίες, Γαλλίες, Σουηδίες, Ισπανίες. Ας παίζανε μπαλίτσα να περνάγανε, άκου δεν γίνεται Μουντιάλ χωρίς Ρονάλντο.


Για τα φιλικά τι να πούμε δηλαδή? Πως έχασαν ΟΣΦΠ (πανηγυρικά) και ΠΑΟ από Εργοτέλη και Βόλο? ΟΚ. Έχασαν. Λίγος κόσμος καταλαβαίνει την διαφορά νοοτροπίας των παικτών σε ματς που δεν σημαίνουν τίποτα από ματς που δίνουν ΒΑΘΜΟΥΣ και ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ. Αυτοί που θέλουν να βγάζουν θέματα από το τίποτα, είχαν την ευκαρία τους να το κάνουν και το έκαναν.


Ελπίζουμε να ξεκινήσει με το δεξί η Εθνική μας σήμερα στην Πολωνία απέναντι στους "ενοχλητικούς" Σκοπιανούς. Την πονάμε όλοι αυτήν την ομάδα, και το έχουμε ξαναγράψει. Μεγαλώσαμε μαζί της. Φέτος η παρουσία της θα είναι ένας γρίφος βέβαια αλλά είμαστε αισιόδοξοι. Εξάλλου, μια σοβαρή Εθνική δεν φοβάται την Λιθουανία χωρίς Σάρας και Σίσκα, την Ρωσία χωρίς Χόλντεν, Κιριλένκο και Κριάπα, ούτε ΤουρκοΚροάτες. Η Ισπανία είναι το φαβορί φυσικά και ίσως Γάλλοι και Σλοβένοι.




2 comments:

Αμαν-ατίδης said...

Σοβαρά μιλάς ρε μάγκα? Ούτε σε φιλικό δεν επιτρέπεται να τρώει πέντε ο ΟΣΦΠ. Εδώ δεν τα φαγε με την Τότεναμ... Και στη τελική ας μην κλείνανε φιλικό!

Anonymous said...

Symfono gia to ektroma tou podosfairou tis ethnikis. Kai malista aksizei i ethniki volley kapoies grammes. Se sxesh me ayth tou podosfairou ta paei kalytera

Αναζήτηση στο Μπακότερμα