Monday 21 February 2011

Mea Culpa

Όπως ειπώθηκαν κάποιες συγγνώμες, έτσι ζητάω κι εγώ (κι εγώ άλλωστε με συναισθηματική φόρτιση έγραφα), χωρίς να με πειράζει και χωρίς να χρειαστεί να ντρέπομαι γι αυτό. Ειδικά για τον Κατσουράνη ζητάω διπλή συγγνώμη.
Ο Μαρινάκης κι ο Κατσουράνης κάνανε την αρχή, κάνανε το πρώτο βήμα. Είναι κι αυτό κάτι... Άλλοι συνήθως κοίταζαν να πολώσουν κι άλλο το κλίμα...

Αλλά...

Δε φτάνει μόνο η συγγνώμη κε Μαρινάκη. Σε μια χώρα που θέλει να διέπεται από νόμους δε φτάνει μια συγγνώμη. Αν ήταν έτσι, ο οποιοσδήποτε είχε διαπράξει αδίκημα θα ξεμπέρδευε με μια συγγνώμη. Είχες τα κότσια να βγεις σαν άντρας και να ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΤΟ ΛΑΘΟΣ σου. Κυρίως, το λάθος να κάνεις το ΑΣΠΡΟ - ΜΑΥΡΟ. να μας βγάλεις τρελούς και να μας κάνεις να ντρεπόμαστε. Για να έχει νόημα η συγγνώμη, πρέπει να δεχτείς ΑΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΤΑ (χωρίς εφέσεις και λοιπά τερτίπια) και να ΕΠΙΚΡΟΤΗΣΕΙΣ την όποια τιμωρία κατά του μαγαζιού σου. Και την τιμωρία και τις συνέπειές της. Πάνω σ'αυτές πρέπει να πατήσεις αν όπως λες θες να ξαναφέρεις τον Ολυμπιακό στην κορυφή και παράλληλα να καθαρίσεις και το ποδόσφαιρο.

5 αγωνιστικές κεκλεισμένων να φας? 10 να αντιπροτείνεις.
-3 βαθμούς να φας? -5 να προτείνεις.
100.000 ευρώ πρόστιμο? 1.000.000 εσύ, κι ας μην έχει "φιλανθρωπική χροιά"

Και κάτι άλλο. Είσαι πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, μιας ανώνυμης εταιρείας. Δεν είσαι πρόεδρος των Ολυμπιακών... Ο Ολυμπιακός εξέφραζε τη νοοτροπία του Πειραιά το 1950. Στον 21ο αιώνα, υπάρχουν πάνω από 3.000.000 γαύροι στην Ελλάδα (από την Καλαμάτα μέχρι την Αλεξανδρούπολη) και άλλοι τόσοι και περισσότεροι εκτός συνόρων. Δεν είμαστε όλοι απ'το λιμάνι κε Μαρινάκη. Ούτε θέλουμε να έχουμε καμιά σχέση με τα 200, 300, 1000 άτομα που θέλουν να κάνουν κουμάντο στο Καραϊσκάκη. Δε γίναμε Ολυμπιακοί επειδή καταγόμαστε απ'τον Πειραιά, αλλά γιατί αγαπάμε το δαφνοστεφανωμένο έφηβο.

No comments:

Αναζήτηση στο Μπακότερμα