Wednesday 16 February 2011

Αυτή τη φορά είναι οριστικό

Ξέρω, σας κουράσαμε με τα "επιστρέφουμε" κάθε μήνα. Ήμασταν ασυνεπείς, είπαμε ψέματα. Και κινδυνεύαμε να καταντήσουμε σαν το βοσκό του παραμυθιού που δεν τον πίστευε κανείς στο τέλος. Μετά το Μουντιάλ (όπου δεν πιστεύω να είχατε παράπονο) "αδειάσαμε" κάπως και μαζί με διάφορα γεγονότα χάσαμε -προσωρινά ευτυχώς- την όρεξή μας για γράψιμο. Δε βαρεθήκαμε ξαφνικά το ποδόσφαιρο, ούτε γράψαμε στα παλιά μας τα παπούτσια εσάς τους αναγνώστες.
Έπρεπε να γίνει κάτι δραστικό. Κάτι να μας ταρακουνήσει. Και ναι! Έγινε αυτό το κάτι και δεν πάει το μυαλό σας. Δεν είναι ούτε το ότι σταμάτησε το ποδόσφαιρο ο Ρονάλντο ούτε το 71ο γκολ του μέγιστου Ραούλ στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ήταν η μεγαλοπρεπής ισοπαλία της Αρειανάρας κόντρα στη χρυσοποίκιλτη Μάντσεστερ Σίτυ. Ο Άρης μας έδειξε το δρόμο. Μας έδωσε τη σπίθα να τελειώσουμε το -μακρύ είναι η αλήθεια- διάλειμμά μας και να συνεχίσουμε. Ανανεωμένοι.
43 χρόνια, λοιπόν, και το ρεκόρ καλά κρατεί. Οι Άγγλοι (Άγγλοι...λέμε τώρα) ήταν ο ιδανικός αντίπαλος για να σπάσει την παράδοση του Κλεάνθης Βικελίδης. Η νέα ανερχόμενη δύναμη της Πρέμιερ Λιγκ και Νο1 φαβορί για την κατάκτηση του φετινού ΟΥΕΦΑ. Τέβεζ και Τζέκο μπροστά, μαζί με Σίλβα και Ράιτ-Φίλιπς, καθώς και fullbacks βαρβάτους. Ρίτσαρντς και Κολάροφ. Ειδικά ο δεύτερος, αξίζει να αγωνιστεί σε μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό "τζάκι". Και τα αδέρφια Τουρέ φυσικά. Κι απ'την άλλη ο Κόκε εκτός αποστολής (με έντονη παραφιλολογία) και στην 11άδα μια πλειάδα 'αστέρων'. Πρίττας, Νέτο, Σακάτα, Τόχα, Φατί, Μπομπαντίγια...
Κι όμως, σε 90 λεπτά παιχνιδιού, η Σίτυ απείλησε με αξιώσεις μόνο 3 φορές. Τη μία με τον Τζέκο να μη μπορεί να νικήσει τετ-α-τετ το Σηφάκη (φάση από οφσάιντ όμως). Τη δεύτερη πάλι με το Βόσνιο στην κεφαλιά του που απέκρουσε εκπληκτικά ο Σηφάκης. Την τρίτη ξανά ο Τζέκο κι ένα φοβερό σουτ που πέρασε άουτ. That's all folks.
Κάποια στιγμή ο Μαντσίνι έφτασε να παίζει με 4 επιθετικούς αλλά ούτε αυτή η "αλχημεία" στάθηκε ικανή να διασπάσει τον συμπαγή και ψυχωμένο Άρη.
"Με συνταγή Κούπερ", θα πει το ένα κλισέ.
"Το αποτέλεσμα το πήρε ο κόσμος", θα πει το άλλο.
"Μίλησε η παράδοση", θα πει το παράλλο.
Όλα μαζί, λέω εγώ.
Και προσοχή! Μη βιαστεί κανένας ελαφρόμυαλος να πει ότι η Σίτυ υποτίμησε τον Άρη ή ότι δεν καιγόταν για το διπλό. Καμιά αγγλική ομάδα (ακόμα και μια αλλοιωμένη απ'το νεοπλουτισμό όπως η Μάνστεστερ Σίτυ) δεν υποτιμά αντίπαλο ούτε κατεβαίνει αδιάφορη σε ένα ματς. Και το πόσο πολύ ήθελε το διπλό ο Μαντσίνι δε φάνηκε μόνο απ' τους 4 επιθετικούς αλλά και από τις αντιδράσεις του στον πάγκο κάθε φορά που κάτι πήγαινε στραβά. Συν τοις άλλοις, το 0-0 είναι το πιο "ύπουλο" αποτέλεσμα που μπορεί να φέρει μια ομάδα εκτός έδρας στο 1ο νοκ-άουτ ματς. Αν σπάσει ο Satan το ποδάρι του στο Μαντσεστερ και σκοράρει πρώτος ο Άρης τότε θα ζορίσουν τα πράγματα για τους "Πολίτες". Κι αυτό δεν το ξέρει μόνο ο Μαντσίνι, αλλά και οι πέτρες... Αυτό που ίσως αγνοεί είναι ότι για να παίξει μια ομάδα επιθετικά δε χρειάζεται απαραίτητα 4 επιθετικούς. Μπορεί και με 2. Καμιά φορά και με έναν. Δεν τον κακίζουμε. Ο -συμπαθής κατά τα άλλα- Ιταλός είναι αντικειμενικά λίγος για μια ομάδα με σούπερ παίκτες που φιλοδοξεί να κατακτήσει την Αγγλία και την Ευρώπη.
Επίσης έχουμε πει και παλιότερα, ότι με τα λεφτά, με τα πολλά λεφτά, αγοράζεις ακριβούς παίκτες, όχι όμως απαραίτητα και τίτλους. Και κυρίως δεν μπορείς να αγοράσεις βάρος φανέλας...
Αρκετά όμως με τη Σίτυ. Ο μεγάλος κερδισμένος χτες ήταν ο Άρης. Εκτός από το βαθμό της ισοπαλίας και την ελπίδα για κάτι καλό στην Αγγλία, οι κιτρινόμαυροι κέρδισαν και τον τίτλο της πιο πετυχημένης ελληνικής ομάδας για φέτος στα Ευρωπαϊκά κύπελλα. Ανεξάρτητα με το αν περάσει ή όχι ο ΠΑΟΚ την ΤΣΣΚΑ.
Όλοι όσοι αγωνίστηκαν για τον Άρη (εκτός απ'τον Καστίγιο που έπαιξε ελάχιστα) ήταν συγκινητικοί. Προσωπικά μου έκαναν εντύπωση και ξεχώρισα δύο. Τον Φατί και τον Σακάτα. Ο Φατί έδειξε (και) σε μεγάλο ματς ότι έχει πλούσια ποδοσφαιρικά προσόντα και ότι δεν είναι άλλο ένα γαλλικό κακέκτυπο του Βιεϊρά και -εσχάτως- του Τουρέ. Ο Ιάπωνας, απ'την άλλη έπαιξε με τρομερή ψυχή και αν αναλογιστεί κανείς από ποιο πρωτάθλημα προέρχεται και πόσο καιρό είναι στην Ελλάδα, μιλάμε για ένα μικρό θαύμα.
Για τον επαναληπτικό έχουμε καιρό ακόμα. Το άγχος έτσι κι αλλιώς το χει πια η Σίτυ...

ΥΓ1: Στα "καλά" σου (όσο διήρκησαν αυτά) ήσουν ό,τι τελειότερο είδα σε ποδοσφαιριστή


Ronaldo Best Solist ever
Ανέβηκε από pantrak1. - Ανακαλύψτε τα πιο καινούρια και καλύτερα αθλητικά βίντεο.


ΥΓ2: Κι εσύ ο κορυφαίος "εραστής" των διχτύων τα τελευταία 15 χρόνια. Παρόλο που αγαπάμε Πίππο, είσαι μέγιστος Ραούλ..




ΥΓ3: Στα πλαίσια της ανανέωσης του blog και του νέου 'αέρα' που μας διαπνέει αποφασίσαμε να "επικοινωνήσουμε" μαζί σας και πέραν των γραπτών. Γι αυτό λοιπόν, σε τακτά χρονικά διαστήματα θα μπορείτε να βλέπετε την καινούρια μας online-video εκπομπή με τίτλο -φυσικά- ΜΠΑΚΟΤΕΡΜΑ, ζωντανά από το Mpakoterma TV! (ε, βαρεθήκαμε να σας δείχνουμε συνέχεια βιντεάκια από μουντιάλ!)
Η αρχή θα γίνει το Σάββατο στις 10.30, μετά το μεγάλο ντέρμπι ΟΣΦΠ-ΠΑΟ. Θα συμμετέχετε κι εσείς με τα μηνύματά σας. Εννοείται.

No comments:

Αναζήτηση στο Μπακότερμα