Wednesday 1 April 2009

Μια μικρή ιστοριούλα από το μέλλον: "Ο Εφιάλτης"

Η ιστορία μας τοποθετείται στο μέλλον. Όχι όμως στο πολύ μακρινό. Μεταφερόμαστε στο Φθινόπωρο του 2009.
Ο Παντελής είναι ένας 35χρόνος δημόσιος υπάλληλος. Φρεσκοπαντρεμένος, χωρίς παιδιά ακόμα. Μένει στο κέντρο της Αθήνας και ζει με τη σύντροφό του μια ήρεμη σε γενικές γραμμές ζωή. Βολτίτσες, φαγητό με φιλικά ζευγάρια, "εξορμήσεις" στην επαρχία τα σαββατοκύριακα. Έχει κι ένα πάθος όμως ο Παντελής. Τον Παναθηναϊκό. Μεγαλωμένος με "Καπετάνιο", Σαραβάκο, Γκμοχ, Ρότσα, Βαζέχα και Ευρώπη. Με τα διαρκείας του σε Λεωφόρο και ΟΑΚΑ, με τις εφημερίδες του (Από Αθλητική Ηχώ σε Derby και εσχάτως Πράσινη).
Είναι Οκτώβριος, βράδυ Τρίτης... Βροχερό, όπως και όλη η ημέρα απ'το πρωί. Ο Παντελής είχε δύσκολη μέρα είναι η αλήθεια. Αναγκάστηκε να φύγει νωρίς απ'το γραφείο. Τρεχάματα, δουλειές... Αθάνατη Ελλάδα της ταλαιπωρίας. Και συν τοις άλλοις σκέφτεται το επερχόμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Οι ομάδες "συγκατοικούν" στην κορυφή της βαθμολογίας και ο τίτλος για το 2009/10 φαντάζει πιο αμφίρροπος από όλες τις άλλες χρονιές.
Η σύζυγος την έπεσε από νωρίς για ύπνο. Ο Παντελής αποφάσισε να χαζέψει λίγο στην tv το "Ολα 10" με το Θέμο και μετά να κοιμηθεί. Κατα τη 1.00 τα μάτια του γλαρώνουν. Πλαγιάζει κι αυτός στο κρεβάτι...
Λίγες ώρες μετά, μέσα στον βαθύ του ύπνο ξεκινάει ο εφιάλτης. Ακούει φωνές σκόρπιες και συγκεχυμένες. Άλλοτε ήρεμες κι άλλοτε φωναχτές: "...συγκλίνει στο κέντρο...", "...στην άλλη γωνία ο γκολκίπερ...", "...ξεκινάει μια κούρσα από αριστερά...", "...το κύπελλο στα χέρια του Τζόρτζεβιτς!". Όσο περνάει η ώρα αρχίζει να βλέπει και εικόνα στο όνειρο. Μια ερυθρόλευκη φανέλα, κόκκινες κάλτσες κατεβασμενες, ένα νούμερο... το 11, μια ιδρωμένη καράφλα. Κι όσο ίδρωνε η καράφλα που έβλεπε στο όνειρό του, άλλο τόσο ίδρωνε κι αυτός.
"ΟΧΙ" φώναζε στριφογυρνώντας... "ΟΧΙ, ΟΧΙ, κόψτε τον!"... Η εικόνα γινότανε πιο ξεκάθαρη. Ντέρμπι, δίχτυα, γκολ, Τζόλε!
Ο Παντελής πετάχτηκε όρθιος βγάζοντας μια κραυγή και ανασαίνοντας με κόπο. Κοίταξε το ρολόι. Ήταν 4.30. Προσπάθησε να θυμηθεί όσα μπορούσε, απ'αυτά που είδε πριν λίγο. Έτριβε τα μάτια του. Ήταν κάθιδρος... Μέσα στα επόμενα 5 δευτερόλεπτα πέρασαν απ' το μυαλό του δεκάδες εικόνες, παρόμοιες μ'αυτές που είδε στον ύπνο του, αλλά όμως υπαρκτές.
Ύστερα έμεινε για λίγο σιωπηλός. Θυμήθηκε τον περασμένο Μάρτη, το Μάρτη του 2009. Ο Τζόλε αποχώρησε απ' την ενεργό δράση. "Ουφ...Χριστέ μου, ευτυχώς"... Πήρε μια ΒΑΘΙΑ ανάσα, έκλεισε τα μάτια και ξανάπεσε για ύπνο.
Γέμισε με αισιοδοξία. "Την Κυριακή στο Καραϊσκάκη δεν θα είναι μέσα στο γήπεδο... Τι ευτυχία... Πάμε Μωρή ΠΑΝΑΘΑ!"

3 comments:

Anonymous said...

esy re lamogio den tha xareis otan tha stamatisei o goumas? xaxxaxa plaka kanw

Anonymous said...

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ!ΧΑΧΑΧΑ

Anonymous said...

Εγώ λέω να συνεχίσω την ιστορία απο εκεί που την άφησες φίλτατε .....
Μετά απο τον ταραχώδη ύπνο του ο φίλος μας με τα πολλά ξυπνάει, πλένεται, ντύνεται και ξεκινάει για την δουλειά του. Κίνηση τρομερή στο δρόμο, τα αυτοκίνητα σταματημένα. Στο δίπλα αυτοκίνητο ο οδηγός διαβάζει αθλητική εφημερίδα εν όψι ντέρμπι.Τίτλος "Που είσαι Τζόλε να τους δείς??". Τρομάζει ο φίλος μας.Σηκώνει το κινητό και πέρνει το Μάκη (γνωστό Mad BOy). "Ρε σύ ο καράφλας γύρισε?" ,"Ξύπνα ρε Μάκη τι πάθαμε πρωί πρωί!!" . Η φωνή κοιμισμένη και βαριά απαντάει: "Ρε τι έπαθες τέτοια ώρα?Είσαι καλά? Σταμάτησε πέρσι αυτός.Εφιάλτες βλέπεις?
-"Εγώ ρέ? Εγώ δεν φοβάμαι κανένα ρε! Ο πολυμετοχικός είναι πιο δυνατός και απο τον Αμπράμοβιτς ,το ξέχασες? απαντάει ο φίλος μας.
-"Ρε θα τους πατήσουμε την Κυριακή, τελειώσαν αυτά που ξέρανε"
Κλείνει το τηλ και συνεχίζει την αργή πορεία του μέσα στο χάος της Αθήνας..Στο επόμενο φανάρι σταματάει στο κόκκινο φανάρι.Το δρόμο διασχίζει κόσμος.Ανάμεσα τους διακρίνει ένα λιγνό καράφλα τύπο.
-"Δέν είναι δυνατόν!!!"
Ανοίγει το παράθυρο και ουρλιάζει: "!#@$#$@4 Τζόλε θα σας κάνουμε μάγκες τώρα..Ήρθε η ώρα σας!!!
Ο κόσμος κοιτάει αποσβολομένος.Οι οδηγοί απο τα αυτοκίνητα χαζεύουν έναν τύπο που ουρλιάζει στο πουθενά.
Ανοιγοκλείνει τα μάτια του ο φίλος μας και ο Τζόλε έχει εξαφανιστει.Την θέση του έχει πάρει ένας ηλικιωμένος κύριος.
"Δεν είμαι καλά" μονολογεί.
Με τα χίλια ζόρια φτάνει στην δουλειά του.Παρκάρει και περπατάει προς το γραφείο στην Λ.Αλεξάνδρας.Σηκώνει το κεφάλι και κοιτάει προς το γήπεδο...
"Α ρε που με έχεις ταξιδεύσει ρε ομαδάρα!" σκέφτεται.
Γυρνώντας το βλέμμα του προσ τον δρόμο η ματιά του συναντάει τους ανθρώπους που περπατάνε μπροστά του..
"Δεν είναι δυνατόν!!!" αναφωνεί.
"Είναι όλοι καραφλοί!!!"
Σκύβει το κεφάλι και προχωράει, έχει αρχίσει πια να ανυσηχεί...Φτάνει στο κτίριο και μπαίνει στο ασανσέρ.
-"Ούφ ,σκέφτεται, εδώ θα ηρεμήσω"
Σηκώνει δειλά δειλά το κεφάλι...
Το ασανσέρ είναι γεμάτο καράφλες!!!!!!
"Όχι δεν είναι δυνατόν!!!"
Κατεβάζει το κεφάλι και τρέχει στο γραφείο, κλείνει πίσω την πόρτα χώρις να ρίξει μία ματιά στους συναδέλφους του..
Η νοσταλγία και ο τρόμος στο βλέμμα του είναι ευδιάκριτα....
Το παράθυρο βλέπει το γήπεδο.Σηκώνεται πλησιάζει το τζάμι. Η ανάσα του θαμπώνει το γυαλί.Με τα δαχτυλά του γράφει ΠΑΟ 13. Χαζεύει με περηφάνια ώσπου η θαμπάδα φεύγει μαζί με τα γράμματα και τότε εμφανίζεται η φάτσα του καράφλα με τα 12 πρωταθλήματα..
Κρύος ιδρώτας ξανά. Άγχος. Στεναχώρια.
Και εγώ ρωτάω φίλε μου FOndeus:
ΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΖΩΗ ΤΟΥ?????

Priftis Costas

Αναζήτηση στο Μπακότερμα