Friday 10 April 2009

Έχουμε και λέμε

Ο κίνδυνος κατάρευσης ήταν ορατός για την United. Δυο καρπούζια σε μια μασχάλη είναι δύσκολο να τα κρατήσεις. Η αγωνιστική της πτώση φάνηκε από τον αγώνα με την Ίντερ. Το 2-0 δεν ήρθε όσο εύκολα ακούγεται. Χρειάστηκαν και τα δοκάρια 2 φορές για να την σώσουν. Μετά ήρθε το εκθαμβωτικό 1-4 από την Liverpool. Η ήττα από την Fulham, η νίκη στο 92 επί της Aston Villa... H Πόρτο πήγε και έπαιξε το παιχνίδι της και δικαιώθηκε. Η απουσία του Ferdinard δεν αποτελεί άλλοθι. Επειδή όμως η United είναι μεγάλη και καλή ομάδα, πιστεύω πως έχει ΑΚΟΜΑ τον πρώτο λόγο, για την ρεβάνς του Ντραγκάο.
Το ζευγάρι Βιγιαρεάλ - Άρσεναλ δικαίωσε τις προσδοκίες μας απόλυτα, 1-1. Ένα ημίχρονο για κάθε ομάδα, 2 καταπληκτικά γκολ, και ακόμα είναι όλα ανοιχτά.
Η Τσέλσι ομολογουμένως μας εξέπληξε. Τιμώρησε την αλαζονεία της Λίβερπουλ, που μετά το 1-0 ένιωσε πως είναι η απόλυτη κυρίαρχος του παιχνιδιού. Ο Τόρες κυνηγούσε φάσεις απέναντι στους αμυντικούς των Λονδρέζων, λες και είχε απέναντι του 15χρονα, με αποτέλεσμα να "σκάσει". Ο Χίντινγκ και η αύρα του μεταμόρφωσαν την συντηρητική ομάδα των 3 τελευταίων ετών, και είχε κλασσικές ευκαιρίες για ακόμα 3 τουλάχιστον γκολ. Σχεδόν απίθανο να δεχτεί 3 γκολ στην έδρα της τώρα. Η Τσέλσι θα είναι κατά 95% η αντίπαλος της Μπαρτσελόνα στον ημιτελικό.
Πάμε και εκεί.. Είναι αντικειμενικά άξιο θαυμασμού, πως μια ομάδα σε αναμέτρηση στους 8 του Champions League με αντίπαλο την Bayern, σβήνει τις μηχανές στα τελευταία 45 λεπτά, και κάνει διαχείριση καρτών ώστε να είναι όλοι ετοιμοπόλεμοι στον ημιτελικό. Δεν θυμάμαι να έχω δει καλύτερο ποδόσφαιρο τα τελευταία 10 χρόνια από σύλλογο. Οι γραμμές της πνίγουν τους αντιπάλους, όχι με πρέσσινγκ, αλλά με αυτήν την ψυχοφθόρα βεβαιότητα του "Πολύ σύντομα θα το φάμε, ότι και να κάνουμε". Οι εκατοντάδες πάσες έξω από την περιοχή ζαλίζουν μέχρι να έρθει ο x παίχτης και να βάλει απλά το γκολ. Ταίριαξαν όλοι της οι παίχτες φέτος και σε αυτό είναι έργο του προπονητή της. Φυσικά, είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, αλλά δεν φτάνει αυτό. Η Τσέλσι φέτος θα συνδυάσει την -από καιρό χτισμένη- νοοτροπία σκληρής, δυνατής, αξιόμαχης ομάδας με επιθετικούς προσανατολισμούς, και σίγουρα δεν θα κάνει το λάθος της Bayern, να συντονιστεί δηλαδή στον ρυθμό των Καταλανών με την ελπίδα πως θα σταματήσει και τις 50 από τις 50 προσπάθειες επίθεσης.


Extended Highlights


Watch Manchester United v Porto in Sports | View More Free Videos Online at Veoh.com


Watch Villarreal v Arsenal in Sports | View More Free Videos Online at Veoh.com


Watch Liverpool v Chelsea in Sports | View More Free Videos Online at Veoh.com


Watch Barcelona v Bayern Munchen in Sports | View More Free Videos Online at Veoh.com

No comments:

Αναζήτηση στο Μπακότερμα