Wednesday 11 March 2009

Panathinaikos - Βιγιαρεάλ

Ναι, θα μπορούσε να περάσει ο ΠΑΟ. Αλλά -με το χέρι στην καρδιά- κοιτώντας τη συνολική εικόνα και της Βιγιαρεάλ και του Παναθηναϊκού στα 2 ματς, οι Ισπανοί ήταν καλύτεροι. Πιο ποιοτική ομάδα, πιο τεχνική, πιο ευέλικτη στο να βγάζει πάνω στο χορτάρι το τι ζητάει κάθε φορά από έναν αγώνα. Δικαιούνται να διαμαρτύρονται για τη διαιτησία στο Μαδριγάλ οι πράσινοι αλλα δικαιούνται και οι Ισπανοί να έχουν τα παράπονά τους απ'τον Μπουζάκα χτες. Κι εδώ που τα λέμε είναι κομματάκι αλλαζονικό από πλευράς ΠΑΟ να λένε ότι "η πρόκριση χάθηκε στην Ισπανία"... Η πρόκριση θα χανόταν στην Ισπανία αν στο πρώτο μισάωρο το σκορ ήταν 2-0 όταν και η άμυνα των πράσινων ήταν "θάλασσα"...
Ο Παναθηναϊκός πήρε ό,τι καλύτερο μπορούσε στο Μαδριγάλ. Από κει και πέρα, δεν ήταν ό,τι πιο εύκολο να διαχειριστεί αυτό το 1-1, αλλά όχι και δύσκολο. Στο ΟΑΚΑ, οι Ισπανοί προειδοποίησαν με το Νιχάτ μια δυο φορές, τους ακυρώθηκε κανονικό γκολ και στις αρχές του Β' ημιχρόνου δικαιώθηκαν. Η αντίδραση του ΠΑΟ ήταν -ομολογουμένως- αντίδραση σοβαρής Ευρωπαϊκής ομάδας. Πίεσε, το φερε από δω το φερε από κει, ισοφάρισε με το Μάντζιο. Από κει και πέρα όμως, η λογική "κρατάμε το 1-1 πάμε για παράταση και ό,τι γίνει" (έτσι το είδα, ταπεινή μου γνώμη) ήταν ό,τι χειρότερο. Θα πει κάποιος: 'Μα, αν ανοιγόταν για να βάλει το δεύτερο και το τρωγε στην αντεπίθεση??'. Για να απαντήσω: Και που δεν ανοίχτηκε, στην αντεπίθεση δεν το φαγε..?
Η ουσία είναι ότι ο Παναθηναϊκός έκανε μια πολύ καλή πορεία φέτος στο CL. Τουλάχιστον, ας δεχτούμε ότι έφτασε μέχρι εκεί που μπορούσε να φτάσει.

No comments:

Αναζήτηση στο Μπακότερμα