Monday 23 March 2009

Κι από Μάρτη Καλοκαίρι...

Νωρίς νωρίς φέτος τέλειωσε το πρωτάθλημα... 5ο συνεχόμενο για τον Ολυμπιακό μετά το "διάλλειμα"-τίτλο του ΠΑΟ το 2004, 12ο τα τελευταία 13 χρόνια, 37ο συνολικά, 1 περισσότερο από όσα έχουν όλοι οι άλλοι μαζί! Αυτά προλάβατε -φαντάζομαι- να τα διαβάσετε και αλλού.
Για κάποιους το να πάρει ο ΟΣΦΠ ΚΑΙ αυτό το πρωτάθλημα συνιστά κάτι τόσο βαρετό, όσο και το επναλαμβανόμενο soundtrack του Νονού στους σταθμούς του ΗΣΑΠ. Κάποιοι άλλοι, απεναντίας, δε χορταίνουν να καμαρώνουν την ομάδα τους να σηκώνει την κούπα του πρωταθλητή!
Θέλετε γιατί ήταν καλύτερος απ'τους συνδιεκδικητές(?) του, θέλετε γιατί οι αντίπαλοι ήταν επιεικώς απαράδεκτοι, θέλετε γιατί έχει 2-3 παίκτες μεγάλης κλάσης που κάνουν τη διαφορά...Θέλετε (άντε να σας κάνω σε κάποιους τη χάρη) ότι σπρώχτηκε όπου χρειάστηκε, την ίδια ώρα που οι άλλοι δε βοηθήθηκαν...? Η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός το άξιζε το πρωτάθλημα αυτό και το καταδεικνύει ΚΑΙ η διαφορά των 9 βαθμών απ΄τον 2ο και η άνεση να μπορεί να το πανηγυρίζει από τις 22 Μαρτίου. Περισσότερα για τον απολογισμό της φετινής SuperLeague θα γράψουμε όταν τελειώσει και η 30η αγωνιστική.
Στα χτεσινά, ο ΟΦΗ κρατήθηκε ζωντανός μετά τη νίκη επί του Πανθρακικού, σε ένα ματς όπου μπήκαν πολλά και -κυρίως- εύκολα γκολ, λόγω των ανύπαρκτων αμυνών. Ναι ναι ξέρω, ο ΟΦΗ "πίεσε ψηλά", ο Πανθρακικός "έπαιξε ζώνη". Αφήστε κύριοι ειδήμονες (όποιοι κι αν είστε), δεν το σώζετε. Μην προσπαθειτε να εξηγήσετε με τεχνικούς όρους τις άμυνες-τσίρκο που είδαμε στο Παγκρήτιο...
Στην Τρίπολη ο Βαγγέλης Καούνος συνεχίζει ακάθεκτος. Είναι σίγουρα η καλύτερη μεταγραφή -μαζί με αυτήν του Στελλάρα στη Λάρισα- ομάδας το Γενάρη. Τιμώρησε την ανυπαρξία του ΠΑΟ στο Β'. Την ανυπαρξία αυτή φρόντισε να την τιμωρήσει με πρόστιμο και η διοίκηση των πράσινων. Ο Τεν Κάτε για άλλη μια φορά ανακάτεψε την τράπουλα (των δικαιολογιών). Χτες είχαμε το fair-play και τις καθυστερήσεις...Ρε τι άλλο θα ακούσουμε. Πάντως, για να κλείσουμε με τον Καούνο, κατάφερε να "ξεχαστεί" ο Τσέζαρεκ, ο οποίος στον 1ο γύρο είχε κι αυτός κάνει πολύ καλά παιχνίδια.
Για την ΑΕΚ τι να πει κανείς... Σίγουρα σιχτιρίζουνε την ώρα και τη στιγμή που προσλάβανε το Δώνη για προπονητή, αλλά μετά το ΕΜΦΑΝΕΣ συμμάζεμα του Ντούσκο και βλέποντας τα χάλια του Παναθηναϊκού και τα -περιορισμένα είναι η αλήθεια- όρια του ΠΑΟΚ αρχίζουν να πιστεύουν όλο και πιο πολύ στη 2η θέση. Ο δε Λεβαδειακός, το ψιλοπάλεψε αλλά δε θα πρέπει να αισθάνεται άνετος. Πάλι καλά που υπάρχει και ο Ναπολεόνι...
Στο ΝΒΑ υπάρχει το βραβείο του καλύτερου 6ου παίκτη εδώ και πολλά χρόνια. Μπασκετμπολίστες που αγωνίστηκαν και στη χώρα μας (Έντι Τζόνσον, Ρόι Τάρπλει, Ξαβιέ ΜακΝτάνιελ) τιμήθηκαν με αυτό το βραβείο. Αν υπήρχε βραβείο 12ου παίκτη στο ποδόσφαιρο, σίγουρα για την SuperLeague 2008/9 νικητής θα ήταν ο Ιμπραίμα Μπακαγιόκο. Έχει έρθει τόσες φορές απ΄τον πάγκο και σκόραρε, το κανε και χτες. Κι όχι τίποτα άλλο, έκανε και πλακίτσα στις δηλώσεις του... το παιξε και γαμάτος! Ας είναι, ο Μπακαγιόκο ανήκει στις συμπαθείς μορφές στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Στις Σέρρες, ο Πανσερραϊκός κατάφερε να φάει 2(!) γκολ απ'τον Άρη και μάλιστα αφού προηγήθηκε... Ε μα!!! Με συγχωρείτε! καλός, χρυσός, με νέα παιδιά, με σεβάσμιο προπονητή, αλλά όταν τρως 2 γκολ από το φετινό Άρη (που έμεινε και με 10), σου αξίζει να πέσεις!
Skoda Ξάνθη-Εργοτέλης 0-1. Αυτά είναι! Αυτό το αποτέλεσμα ήταν η έκπληξη της αγωνιστικής. Ο Κουτσιανικούλης παλεύει με νύχια και με δόντια για τη μεταγραφή του το καλοκαίρι και κάνει άνω κάτω ακόμα και καλές άμυνες. Η Ξάνθη έχασε και τις τελευταίες ελπίδες της για την 5η θέση. Για τον Ντόσεκ τι να πω... Χάνονται ΚΑΙ αυτά! Η φάση η καλή ήταν αλλού όμως. Ο τυπάς με το 14 που κάνει τη χερούκλα ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΟΓΚΟΥΝΣΟΤΟ ρίσκαρε. Και μπράβο του. Ο διαιτητής δεν το είδε. Και το ρίσκο αποκτά αξία γιατί ο Ογκουνσότο έχει κι ένα παρελθόν με δηλώσεις για "πενάλντυ" και "ποτς γιένεν αυτό"...
Η "Βυσσινί Θύελλα" παίρνει στο διάβα της όποιον βρίσκει... Δύσκολο να γλίτωνε ο μέτριος Ηρακλής (έστω και στην έδρα του). Η Λάρισα εδώ και καιρό παίζει αν μη τι άλλο σωστό και κατά διαστήματα ελκυστικό ποδόσφαιρο κι αν δεν αντιμετωπίσει τα play-off με κομπλεξισμό (κι αν δεν "κάτσει" πάνω στην επιτυχία της 5ης θέσης) μπορεί να κάνει ζημιές. Με σωστές κινήσεις, προσθήκες μα μου σου του, μπορεί του χρόνου να χτυπήσει καλύτερη θέση. Φτάνει να μην πάει κανάς Ουζουνίδης στην ΑΕΚ! Και για το καλό το δικό του και της ΑΕΚ...




YΓ: Καλή προσπάθεια από την αντρική ομάδα βόλλευ του ΠΑΟ. Συγχαρητήρια για τη συμμετοχή στον τελικό. Ας δουν παίκτες, προπονητές, διοικούντες και φίλαθλοι τα παρακάτω βίντεο, έτσι ώστε την επόμενη φορά να εμφανιστούν καλύτεροι. Και πάλι συγχαρητήρια!

Κύπελλο Κυπελλούχων 1996


Top Teams Cup 2005



Και για να μην ξεχνάμε και τα άλλα Final 4

1982 (Παρίσι) Κύπελλο Πρωταθλητριών (4ος)
1992 (Πειραιάς) Κύπελλο Πρωταθλητριών (2ος)
1993 (Πειραιάς) Κύπελλο Πρωταθλητριών (3ος)
1994 (Άντερλεχτ) Κύπελλο Πρωταθλητριών (4ος)
1995 (Βιέννη) Κύπελλο Πρωταθλητριών (3ος)
1997 (Θεσσαλονίκη) Κύπελλο Κυπελλούχων (2ος)
1998 (Κούνεο) Κύπελλο Κυπελλούχων (2ος)
2001 (Παρίσι) Τσάμπιονς Λιγκ (4ος)
2002 (Οπόλε) Τσάμπιονς Λιγκ (2ος)

No comments:

Αναζήτηση στο Μπακότερμα