Friday 6 March 2009

Μια ωραία ουτοπία...

VS


Βλέποντας τις παραπάνω εικόνες ξέρω τι σκέφτεστε όλοι... Όχι πότε θα μαζευτείτε με την παρέα σας να παίξετε κάνα τουρνουά Pro Evolution Soccer.
Σκέφτεστε αυτό που σκέφτομαι...Το ζευγάρι του τελικού κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο για το 2009. Ολυμπιακοί και ΑΕΚτζήδες σίγουρα θα θέλουν να δουν τις ομάδες τους να κοντράρονται στον τελικό, για να αποδείξουν κάτι διαφορετικό η καθεμιά στην άλλη αλλά και στους λοιπούς "ουδέτερους". Ας μείνουμε λίγο σε αυτούς τους ουδέτερους.
Οι Παναθηναϊκοί σίγουρα δεν θα δουν με καλό μάτι τον Κυργιάκο ή τον Τζόρτζεβιτς να σηκώνει την κούπα. Κι έχουν κι έναν λόγο να υποστηρίξουν και τον Πανσερραϊκό αν όντως φτάσει τελικό, για να λένε μετά γεμάτοι περηφάνια ότι "Αποκλειστήκαμε από τον μετέπειτα νικητή της διοργάνωσης".
Πέρα όμως από τους χανουμοβαζελόγαβρους, υπάρχουν κι άλλοι φίλαθλοι-οπαδοί στην Ελλάδα. Που είμαι σίγουρος ότι λένε συχνά τώρα "Ρε τι ωραία θα ήταν να είναι ο τελικός Τρίπολη-Σέρρες! Έτσι για να σπάσει η μονοτονία, να χει ενδιαφέρον βρε αδερφέ! Πάλι ΑΕΚ-Ολυμπιακός?? Βαρεθήκαμε!". Τίμια άποψη αλλά... Οι ίδιοι, αν όντως περάσουν οι 2 επαρχιακές αυτές ομάδες, όχι μόνο δε θα πάνε στο γήπεδο να δουν τον τελικό, αλλά οι 9 στους 10 θα προτιμήσουν να πάνε για καφέ και να μην το δουν καν στην τηλεόραση. Αντιθέτως, παρόλο που γκρινιάζουν για τη "μονοτονία", ευχαρίστως -και με ενδιαφέρον- θα κάτσουν να δουν το Ολυμπιακός-ΑΕΚ. Κι αν βρεθεί και κανά εισιτήριο απ'το πουθενά είναι ικανοί να πάνε και στο γήπεδο!!! Σαν λαός, μέσα μας βαθιά, θέλουμε πάντα ο Δαυίδ να νικά το Γολιάθ. Λίγες φορές όμως τον στηρίζουμε το δόλιο το Δαυίδ... Και συν τοις άλλοις, αν τα καταφέρει τελικά ο Δαυιδάκος, θα τρέξουμε να πάρουμε λίγη από τη λάμψη και τη δόξα του εκ των υστέρων.
Πάμε και στους 2 μεγάλους των ημιτελικών και τους οπαδούς τους. Σίγουρα υπάρχουν αεκτζήδες και ολυμπιακοί που θέλουν την έκπληξη. Οι περισσότεροι απ' αυτούς όμως δεν το θέλουν -κατά βάθος- γιατί αγαπούν πραγματικά το άθλημα, αλλά το επιθυμούν περισσότερο για να "τιμωρηθούν" (ή να "παραδειγματιστούν" αν προτιμάτε καλύτερα) οι δικές τους ομάδες. "Καλά να πάθουνε ρε! Να βάλουνε μυαλό!", "ΑΑΑ! Το φχαριστήθηκα, αφού είμαστε ένα μπουρδέλο!", "'Αμα δεν κάνει μεταγραφές να τα αποτελέσματα!!"... και άλλα τέτοια, ματαιόδοξα και εγωιστικά. Εμ, βέβαια... "Εγώ τα έλεγα, όταν όλοι σας δεν τα βλέπατε!". Υπάρχει και η άλλη περίπτωση. Να αποκλείσει ο Αστέρας τον ΟΣΦΠ και η ΑΕΚ να περάσει. Ή να αποκλείσουν οι Σέρρες την Ένωση και να περάσει ο ΟΣΦΠ. Εκεί να δεις φθόνο και υποκρισία... Αχώνευτη θα είναι μια τέτοια κατάληξη για όποιον την υποστεί.
Με τόση περιρρέουσα μιζέρια, μοιάζει πραγματικά ουτοπικό να θέλουμε τελικό κυπέλλου Αστέρας Τρίπολης - Πανσερραϊκός. Αλλά... ο σεβάσμιος Νίκος Κωστένογλου ΠΙΣΤΕΥΕΙ στα θαύματα. Μένει να τον ακολουθήσει και ο Ούγκο Μπρος...

2 comments:

Tromokraxtis said...

;) Καλό, αδέρφια!
Και συγχαρητήρια για την δημοσίευση της καλτίλας!
ΤΡΟΜΟΚΡΑΧΤΗΣ

Octopus said...

Εμένα με ψήνει τρελά η ιδέα ενός τελικού ανάμεσα στο καμάρι της Αρκαδίας και τον Πανσεραϊκό!!!

Φανταστείτε ένα γεμάτο ΟΑΚΑ από Τριπολιτσιώτες tiffozi και τα πανό από τη Βλαχοκερασιά βρίσκονται σε περίοπτη θέση...

Απλά μοναδικό!!!

Αναζήτηση στο Μπακότερμα