Wednesday 5 November 2008

Ό,τι καλύτερο!!

Σπουδαίο διπλό από τον Παναθηναϊκό! Δεύτερο στην σειρά, παρότι με την πλάτη στον τοίχο! (Καλά η Βέρντερ απέδειξε ότι είναι αυτό που λέμε "ότι να 'ναι" και είναι σε πτωτική πορεία, αλλά αυτό δεν μειώνει την επιτυχία των πράσινων). Βέβαια, η υπόθεση 'πρόκριση' παραμένει στα χέρια άλλων για τον ΠΑΟ και είναι δύσκολη. Χάρηκα πολύ που έκανε σπουδαίο ματς και έβαλε γκολ ο Τζιόλης. Περιμένω τις "κωλοτούμπες" αυτών που τον έβριζαν. Μην ξεχνιόμαστε
Τον σέβομαι (δεν τον παραδέχομαι) τον Παναθηναϊκό κατά βάθος. Άπειρες φορές έχω σκεφτεί και φερθεί σαν 'κάφρος' και 'χούλιγκαν', έχω πανηγυρίσει γκολ που έχει δεχτεί από άλλες ομάδες (και φυσικά από τον Ολυμπιακό), ουσιαστικά τον μισώ! Αλλά τον σέβομαι. Τον θεωρώ τον μεγάλο αντίπαλο, τον λόγο ύπαρξης. Αντίθετα, μερικές άλλες ομάδες που θεωρούνται "μεγάλες", τις αγνοώ και δεν τις υπολογίζω. Και μπορώ να μπω για λίγο στην ιδιοσυγκρασία του μέσου οπαδού του και να την καταλάβω (άσχετο αν δεν συμμερίζομαι απόψεις και αντιλήψεις). (Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πως γίνεται να βρίζεις συνεχώς μερικούς από τους ίδιους σου τους παίχτες.βλ. αντιμετώπιση Βύντρα σε Λεωφόρο και ΟΑΚΑ -μόνιμο κράξιμο-και Πάντου στο Καραισκάκη -μόνιμη αποθέωση-..Αλλά πολλοί δίνουν το ελαφρυντικό των 12 πέτρινων χρόνων.) Και μην ξεχνιόμαστε ε!
Έτσι λοιπόν, η χθεσινή του νίκη είναι ότι καλύτερο για το ντέρμπι. Η έξτρα ώθηση για να πραγματοποιηθεί ένας αγώνας που θα δικαιολογεί τα ονόματα των ομάδων.
"Στα 99 συνολικά παιχνίδια πρωταθλήματος Α' Εθνικής που έχουν βρεθεί αντίπαλες οι δύο ομάδες - από το 1959/60 μέχρι και σήμερα - ο Ολυμπιακός έχει 34 νίκες, ο Παναθηναϊκός 25, ενώ 40 ντέρμπι έχουν λήξει χωρίς νικητή (111-100 τα γκολ υπέρ των ερυθρόλευκων)."
Η ιστορία σε βίντεο

Για να μπαίνουμε σε κλίμα λοιπόν...
Πράσινη: "και τώρα καναπεδάτοι γαύροι προσκυνήστε στο ΟΑΚΑ."
Προσκυνήστε?Προσκυνήστε?Προσκυνήστε? Μιάσματα, πελάτες, κίναιδοι λαγοί έχουμε προσκυνήσει πολλές φορές? Έλα μην ξεχνιόμαστε λέμεεεε!

3 comments:

Fondeus said...

Προσκυνήστε ε...? My dear co-blogger, η θρασύτητα των βάζελων δεν έχει όρια...Όπως και η ανθρώπινη βλακεία -κατά τον Αϊνστάιν. Δεν πειράζει, όσο πιο "γαμάτοι" κατέβουν στο ντέρμπι, τόσο πιο ανώμαλη θα είναι η σφαλιάρα και η προσγείωση(αν κερδίσουμε φυσικά).Κι εγώ την ευχαριστήθηκα τη χτεσινή νίκη του ΠΑΟ, γιατί ήτανε νίκη επιβλητική και όχι "κλεινόμαστε-τσούκου-τσούκου-μπωλ-11-πίσω-αντεπίθεση-και 0-1" (όπως μας είχε συνηθίσει τόσα χρόνια). Τέτοιες βραδιές σαν τη χτεσινή τον παραδέχομαι. Όσο για τη Βέρντερ, θα πω την προσφιλή μου -τις τελευταίες μέρες- έκφραση. "Πέσαν οι μάσκες". Εδώ και 3 χρόνια η Βέρντερ είναι όντως ό,τι να ναι και δεν εχει καμιά σχέση με την προ 3ετίας και 4ετίας πολύ καλή ομάδα που είδαμε στο CL. Δεν μπορείς κυρά μου να ρίχνεις 5ρες στις Χέρτες και στις Μπάγερν και να χάνεις 0-3 από μια ομάδα που παίζει με γκρίνιες, με πίεση και με την πλάτη στον τοίχο σε Ελλάδα και Ευρώπη. Και να κυριαρχεί στο κέντρο του γηπέδου ΣΟΥ ο Τζιόλης..Και να σου πετάει άμα λάχει κι ένα σκροπ σουτ και να σε στέλνει για τσάι. Και να γίνεσαι η Druuna του ομίλου...Κι επειδή η Βέρντερ είναι ό,τι είναι (και ό,τι να ναι), μπορεί άνετα να πάει να κερδίσει στην Κύπρο και να γίνει ο όμιλος πουτάνα. :-) Που ήδη δηλαδή μετά τα χτεσινοβραδινά...έχει αρχίσει τα προκαταρκτικά ο όμιλος.
Για το "καναπεδάτοι γαύροι" της Πράσινης τι να σου πω... Σα να πεταχτεί τώρα σαν την πορδή η Μπάγερν και να της πει της Βέρντερ "ντροπιάζεις το γερμανικό ποδόσφαιρο, μόνο εγώ ειμαι ΕΥΡΩΠΑΙΑ"... έχοντας χάσει 2-5 φέτος από τη Βέρντερ... Ρε μάθετε μπαλίτσα.........

Anonymous said...

sovara re magkes? ta pistevete ayta pou ta lete? diladi toso poly sas ponane ta dipla tis panathas stin evropi?? Afou eisaste kanapedes, psemmata na poume?Ekei leei alitheia omws. Xwris zwgrafous kai gagatsides.
Kai thn kyriaki krathste kavatza kamia sfaliara, mhn poly g...ate!

Anonymous said...

esena vazelako anonyme mia erwtisi tha sou kanw!
Posa exeis?
xaxaxax
fysika kai poly g...me!!

Αναζήτηση στο Μπακότερμα