Thursday 20 November 2008

Ο Ιούδας, ο Μεσσίας, ο αίρων τας αμαρτίας και άλλα...

Είδα πριν λίγο το τελευταίο διαφημιστικό σποτ του Real FM με το Γιώργο Τράγκα και σε συνδυασμό με τη φωτογραφία που ανέβασε ο Skywalker είπα να δώσω "εκκλησιαστικό" χαρακτήρα στο σημερινό μου post. Έστω και με τη μορφή παραληρήματος...
Ναι, είναι αλήθεια, η ΑΕΚ είναι η μοναδική αίρεση του Χριστιανισμού όπου ο Ιούδας και ο Μεσσίας είναι το ίδιο πρόσωπο. Ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς. Πιο ειδικά, το κατά Ντούσαν Ευαγγέλιο έχει πολλά κεφάλαια προς συζήτηση...
Σε αντίθεση με τον Ιησού, ο Μπάγεβιτς στα 33 του δεν σταυρώθηκε και ούτε αργότερα ξαμολύθηκαν για να διαδώσουν την ποδοσφαιρική του διδασκαλία οι μαθητές του στον υπόλοιπο κόσμο. Στα 33 του απλά έφυγε από την ΑΕΚ και γύρισε να παίξει 2 χρονάκια μπάλα πίσω στην πατρίδα του. Αυτά ως παίκτης. Σαν προπονητής, γύρισε από την έρημο στη Νέα Φιλαδέλφεια για να δοξαστεί και ΤΟΤΕ να "σταυρωθεί". Πήγε Ο ΙΔΙΟΣ στους αλλόθρησκους για να κηρύξει το Λόγο του μυστικού κατάκτησης πρωταθλημάτων και κυπέλλων, της οργάνωσης ενός σωματείου από τα αποδυτήρια μέχρι τον αγωνιστικό χώρο, του 4-4-2, της αποτελεσματικής εκμηδένισης των βεντετών και άλλα πολλά...Έγινε Ιούδας για να σώσει το κιτρινόμαυρο ποίμνιο. Όσο παράφορα λατρεύτηκε και τον πίστεψαν, άλλο τόσο παράφορα μισήθηκε και τον απαρνήθηκε η μεγαλύτερη μερίδα των ΑΕΚτζήδων. Για εκατομμύρια αργύρια έγινε ο Μεσσίας της φυλής του Ολυμπιακού. Οι Γαύροι, απογοητευμένοι από είδωλα με μοσχάρια (Κοσκωτάς) και ύστερα από το αποτυχημένο κίνημα των Θετικιστών (επιστήμονες) βρήκαν στο πρόσωπο του Μεσσία Μπάγεβιτς τον οδηγό προς τη Γη της Επαγγελίας. Ο Γιαχβέ (Σωκράτης Κόκκαλης) έβλεπε τον Υιό του να οδηγεί τον Κόκκινο Λαό σε πρωταθλήματα,κύπελλα και πορεία στο Βασίλειο του Champions League. Δεν άντεξε όμως... Στον Ολυμπιακό ο Πατήρ και ο υιός ΔΕΝ είναι ΕΝΑ... Ο πατήρ και ο υιός είναι ο Σωκράτης και ο Πέτρος Κόκκαλης. Ο Ντούσαν παρεισέφρησε ως μη όφειλε σε δεσμούς αίματος, έγινε Υιός στη θέση του Υιού. Τάραξε και μπέρδεψε τα νερά στο λιμάνι... Φεύγοντας -σε αντίθεση με την ΑΕΚ- άφησε πίσω πιστούς να κλαίνε και να τον παρακαλούν να μείνει. Ο Μεγάλος Γιαχβέ όμως, χρησιμοποιώντας -ως Υπέρτατο Ον βέβαια- τη δύναμή του και πολλούς μαθητευόμενους μάγους, πρόσφερε στο λαό του ευημερία για πολύ καιρό και ο Μεσσίας ξεχάστηκε...όχι για πολύ όμως!
Προς Θεσσαλονικείς vol 1: Ο Ντούσαν ανεβαίνει Βόρεια για να διαδώσει το Λόγο του σε έναν λαό στον οποίον ήταν μάλλον αδιάφορος. Αυτό κι αν ήταν πρόκληση. Η επικρατούσα θεότητα στον ΠΑΟΚ τω καιρώ εκείνο είχε σαν βασικό στοιχείο τον Αέρα (λέγε με Μπατατούδη). Ο Μεσσίας όμως αποκτά κι εκεί πιστούς (και τίτλους). Μοιραία όμως έρχεται κι εκεί η ρήξη.
Επιστρέφει στη Ναζαρέτ της Νέας Φιλαδέλφειας αλλά πια το άστρο του έχει αρχίσει να ξεφτίζει. Ο λαός που τον αποθέωνε κάποτε, ταλανίζεται, κι αυτός -με εξαίρεση το Champions League- είναι ανήμπορος να βοηθήσει.
O Mεγάλος Γιαχβέ στο λιμάνι βάζει νερό στο κρασί του και φέρνει πίσω τον Μεσσία για να "συμμαζέψει" το μαγαζί...Τον αφήνει όμως απροστάτευτο. Όχι μόνο δεν "καθαρίζει" το τοπίο από τους υπάρχοντες διαβόλους, αλλά φέρνει στο λιμάνι τον Αρχιδιάβολο-κόκκινο πανί για τον Ντούσαν. Ριβάλντο Μπόρμπα Φερέιρα... Σαν άλλος Άνακιν ο Σωκράτης περνά στη σκοτεινή πλευρά και παίρνει το μέρος τον λατινογενών Σατανάδων (Ριβάλντο, Τζιοβάνι, Καστίγιο). Ο Μεσσίας φεύγει ξανά. Αλλά φεύγει με νταμπλ, 10 βαθμούς στο Champions League και πορεία στο UEFA.
Προς Θεσσαλονικείς vol 2: Ο Μεσσίας επιστρέφει στη Συμπρωτεύουσα, όχι για τον ΠΑΟΚ αυτή τη φορά αλλά για τον Άρη. Έξοδος στο UEFA και τελικός κυπέλλου. Τα δεκάδες δαιμόνια από τη Νότια Αμερική όχι μόνο δεν του προξένησαν προβλήματα αλλά τον υπάκουσαν κιόλας. μέχρι που ένας νέος μεγάλος λατινο-διάβολος (Αμορόζο) σε συνδυασμό με τη Θυσία του Αβραάμ, ανάγκασαν τον Ντούσαν να φύγει και από τον Άρη.
Και τώρα? 3η επιστροφή στα "πάτρια" της ΑΕΚ. Ο Μπάγεβιτς ήρθε ξανά σαν Μεσσίας. Είπαμε όμως, για τη θρησκεία του Δικεφάλου, ο μεσσίας είναι μαζί και προδότης...

No comments:

Αναζήτηση στο Μπακότερμα