Monday 22 September 2008

Οι χειρότερες 11αδες ΟΣΦΠ - ΠΑΟ

Παραθέτουμε τους παίχτες που λάτρεψαν οι Έλληνες φίλαθλοι, που δικαιολόγησαν τα ποσά που διατέθηκαν γι’ αυτούς, που ήρθαν ως σωτήρες και έφαγαν αναπτήρες. Καλοί παίχτες, κακοί παίχτες δεν έχει σημασία. Κριτήριο είναι αυτό που είδαμε στα γήπεδα την δεκαετία 1997-2007. (Οι επιλογές των διοικήσεων Τροχανά και Ψωμιάδη στην ΑΕΚ πραγματικά μας δυσκόλεψαν στην κατάρτιση της χειρότερης 11αδας για την ΑΕΚ. Επιφυλασσόμαστε.)
Υ.Γ 1 Ευχαριστούμε τους κ.κ. Χρόνη και Τσάφο για τις υπενθυμίσεις τους
Υ.Γ 2 Ευχαριστούμε τους κ.κ. Τσαούση και Βαϊμάκη για τα εποικοδομητικά σχόλιά τους.
Υ.Γ 3 Ελπίζουμε η ειρωνεία να είναι διακριτή..

Η χειρότερη 11αδα του Ολυμπιακού:


1) Τερματοφύλακας : Έρβιν Λέμμενς (2005-2007) – (Απ' τις μεγάλες 'αγάπες'... Δεν έπαιξε σε κανένα ματς πρωταθλήματος στα 2 χρόνια που έμεινε στον ΟΣΦΠ. Τον απολαύσαμε κυρίως σε φιλικούς αγώνες. Άξιος διάδοχος των Πολέτι, Καζιμιέρσκι κλπ. Πήρε 900.00 ευρώ και έφυγε κύριος.)

2) Δεξί μπακ : Μίρσα Βαρεσάνοβιτς (1996-1998) – (Απ' τους ανθρώπους που "ανεχόμασταν" αναγκαστικά στην πρώιμη εποχή Μπάγιεβιτς, λόγω της καλής ομάδας.)

3) Αριστερό μπακ : Ροντρίγκο Αρτσούμπι (2006-2007) - (Πολλοί θεωρούν τον Ροντρίγκο αδικημένο μιας και δεν ήταν μπακ) και Σταύρος Τζιωρτζόπουλος (1999-2002) - (Για τον Σταύρο κονταροχτυπήθηκαν ΟΣΦΠ και ΠΑΟ για το ποιός θα τον πάρει απο το Κερατσίνι. Τελικά ο ΟΣΦΠ έχασε.. No hard feelings, τίμιος, προσπάθησε, απλά πιστεύουμε όχι αρκετά ικανός για τον Ολυμπιακό)

4) Στόπερ : Χόρχε Μπερμούδες (2001-2003) – (Λίμπερο ήταν ο άνθρωπος...Μεγάλη στιγμή το Λα Κορούνια – Ολυμπιακός 2-2 και ο τσακωμός με τον Ελέ.)

5) Στόπερ : Κόφι Αμπονσά (1998-2000) - (Κατσαπλιάς. Τέλος)

6) Αμυντικό χαφ : Μάρκο Νε (2006-2007) - (Κρίμα το παιδί. Και είναι μόλις 25 χρονών. Τώρα παίζει στην Germinal Beerschot του Βελγίου…)

7) Αμυντικό χαφ : Ιβάν Ρέζιτς (2004-2005) – (Dusan rulezzzz...Αξέχαστο το ημίχρονο του στο Άνφιλντ.)

8) Δεξιός μέσος : Τζόνι Νόβακ (2003) – (Φέρνοντάς τον -συμπαθή κατά τα άλλα- Σλοβένο γυρολόγο, ο Κάτανετς προφανώς ήθελε να δώσει έναν κοσμοπολίτικο αέρα στα αποδυτήρια του ΟΣΦΠ...)

9) Αριστερός μέσος : Η παρουσία του Τζόρτζεβιτς μας έκανε αν αναρωτιόμαστε αν πέρασε άλλο αριστερό χαφ από τον Ολυμπιακό. Πώς να ξεχάσουμε όμως τον συμπαθέστατο Αρμένιο Ζόρα Χοβνανισιάν.

10) Επιθετικός : Φέλιξ Αμποάγκουε (1998-99) – (Το "Ζαρκάδι της Αλ Αχλί" καταγόταν από τη Γκάνα και ήρθε για να είναι παρτενέρ του συμπατριώτη του (και μεγάλου ταλέντου ακόμη τότε) Πίτερ Οφορίκουε.)

11) Επιθετικός : Φέλιξ Μπόρχα (2005-2006) – (Τι κόμπρα ήταν αυτή...τι ξεκωλιαστής θεέ μου! Ίδιο όνομα, ίδιο χρώμα, ίδια κλάση με τον από πάνω.. Γι αυτό και τους αξίζει να είναι δίδυμο στην επίθεση αυτής εδώ της 11άδας.)

ΑΛΛΑΓΕΣ

1) Λάρα Γκαρσία Ντάνι (2005-2006) – (Μύθος...απλά μύθος... Λατρέψτε τον εδώ )


2) Μάρτσιν Κούζμπα (2003-2004)

3) Αλέκος Τάτσης (2003-2004)


4) Αμπντεσλόμ Ουαντού (2006) - (Με δυο ελαφρυντικά:

1ον. Οι άγνωστες στους πολλούς τακτικές που υιοθετούσαν οι «παλαίουρες» του Ολυμπιακού έριξαν ψυχολογικά τον Μαροκινό αμυντικό. Του έκρυβαν τα παπούτσια, τα έδεναν μεταξύ τους, έκρυβαν τα κλειδιά του Smart του, καψώνια επιπέδου δημοτικού.

2ον. Ο Σόλιντ έβαλε τον Ουαντού man to man στον Βίγια. Όπως ήταν αναμενόμενο ο Μαροκινός δεινοπάθησε και το παιχνίδι Ολυμπιακού – Βαλένθια έληξε 2-4.)

5) Ζίζι Ρόμπερτς (2001 - 2002) - (Ο Λιβεριανός άσος, φόρτωσε με γκολ τις εστίες των αντιπάλων του Ολυμπιακού και δικαίωσε την επιλογή της διοίκησης των ερυθρολέυκων να βγάλουν από τα ταμεία τους 1.000.00 ευρώ ως αντάλλαγμα στον Πανιώνιο.)

Η λίστα σίγουρα είναι μεγαλύτερη. Ο Μπάντοβιτς λόγω αφοσίωσης στον ΟΣΦΠ απαλλάσεται. Ο Κυριάκος (Τάσος) το προσπάθησε τουλάχιστον, το ίδιο και ο Μάριτς.


Η χειρότερη 11αδα του Παναθηναϊκού:

1) Τερματοφύλακας: Στον ΠΑΟ πιστώνεται η παρουσία αξιοπρεπέστατων έως και πολύ αξιόλογων τερματοφυλάκων.

2) Στόπερ: Χούλιο Σέζαρ (Σε ηλικία 36 ετών ο Βραζιλιάνος αμυντικός με ένα Μουντιάλ στα πόδια του -1986- και κάτοχος Champions League Dortmund, 1997- έπαιξε για την ομάδα των Δανιήλ – Ρότσα το 1999 με μεγάλη επιτυχία-ζωντανό ριπλέι)

3) Στόπερ: Μίκαελ Άντονσον (Κατσαπλιάς. Τέλος)

4) Δεξί μπακ: Αλέν Ραγκουέλ ( Ο Γάλλος άσος, τη σαιζόν 2004-2005, προσέφερε τις υπηρεσίες του στον Παναθηναϊκό. Ο εκρηκτικός αμυντικός, γεννήθηκε στην Lille, όπου και προσέφερε τις υπηρεσίες του για 5 χρόνια. Η προσήλωση στα αμυντικά του καθήκοντα και οι σωστές και ταυτόχρονα δυναμικές τοποθετήσεις του, έδωσαν το διαβατήριο για μια γεμάτη καριέρα στη Ελλάδα)

5) Αριστερό μπακ: Ρόμπερτ Γιάρνι (Θυμάστε έναν πλάγιο αμυντικό που κουτούλησε τον σέντερ-φορ της ομάδας του και του έκλεψε την μπάλα?[Πόρτο-Παναθηναϊκός 2002] Ο Robert αγωνίστηκε με επιτυχία στην Χάιντουκ, στην Juventus, στην Real και στην Betis, καθώς και στον Μουντιάλ του 1998 στην τρομερή Κροατία του Σούκερ. Τον Σεπτέμβριο του 2001, αποδέχτηκε πρόταση του ΠΑΟ καθώς η ασφαλιστική του καρτέλα είχε 9.768 ένσημα)

6) Δεξιός μέσος: Ντουμίτρου Μίτου (Κατσαπλιάς. Τέλος.)

7) Αριστερός μέσος: Σρνταν Άντριτς (“Ο 27χρονος Κροάτης μέσος δεν έχει καταφέρει να εκπληρώσει τις μεγάλες προσδοκίες που έτρεφαν για αυτόν στο τριφύλλι και με δεδομένο το ενδιαφέρον της Χάιντουκ για την απόκτηση του αλλά και την εκπεφρασμένη πλέον τάση του για φυγή από την Ελλάδα, φαίνεται ότι αργά ή γρήγορα θα ικανοποιηθεί η επιθυμία του”)

8) Αμυντικό χαφ: Ιγκόρ Μπίσκαν (ο άνθρωπος ήταν ένα χρήσιμο εργαλείο-τρεχαντήρι στην Λίβερπουλ που έκανε την επική ανατροπή στην Κων/πολη, αλλά στην Ελλάδα ήρθε με περγαμηνές ηγέτη)

9) Αμυντικό χαφ: Φλάβιο Κονσεϊσάο (καλά άσε τώρα)

10) Επιθετικός: Σάντορ Τόργκελε (οι εφημερίδες της εποχής τον παρουσίαζαν σαν τον θηριώδη επιθετικό [1.83] που θα βάραινε τα δίχτυα με 20 γκολ τη σαιζόν. Κατσαπλιάς, τέλος.)

11) Επιθετικός: Χέλγκι Σίγκουρντσον (εντάξει αυτός φταίει που τον πίστεψαν? Ισλανδός είναι ο άνθρωπος)

Αλλαγές:

1) Ζοέλ Επαλέ (αντιγράφω τα παιδιά της Θύρας 13 “Επαλέ – Επαλέ, να ‘χαμε έναν ναργιλέ, να τον πίναμε όλη μέρα να σε βλέπαμε Πελέ”, φόρεσε και το 10 τρομάρα του)

2) Ντεμπά Νιρέν

3) Ματσέι Μπικόφσκι

4) Βαγγέλης Κουτσουρές

5) Βίκτορ Σάντσεθ ( Ο Βίκτορ έπαιξε ένα καλό 90λεπτο απέναντι στον ΟΣΦΠ, μυρωδιάς δεν ήταν, αλλά στα υπόλοιπα ματς που αγωνίστηκε, κατάφερε να κερδίσει μια θέση σε αυτήν την σύνθεση)

6) Χενοφών Γήττας (Σε μια κοινωνία που προάγει την χυδαιότητα και την ρηχή προσωπικότητα, ο Χενοφώντας, ο βιρτουόζος, ο μαέστρος, φόρεσε την φανέλα με το τριφύλλι και «ψήλωσε» τον Παναθηναϊκό)

7) Ιγκόρ Σιμπνιέφσκι

8) Φρανκ Στράντλι

9) Πάολο Σόουζα (Πραγματικά μεγάλος ποδοσφαιριστής –όχι δεν ειρωνεύομαι τώρα- κάτοχος 2 Champions League με Γιουβέντους και Ντόρτμουντ. Έκατσε 2 χρονιές στον ΠΑΟ, έπαιξε κάποια καλά ματς, ειδικά αυτό με τη Γιούβε στο ΟΑΚΑ [3-1], αλλά στα υπόλοιπα δεν ήταν απλά κακός.. Στην ιστορία η ρήση του Αναστασιάδη: Ο Θεός να το φωτίσει το παληκάρι, αφού δεν μπορεί..)


8 comments:

Anonymous said...

FILE POLLI KALO!GIA TON OLIMPIAKO PISTEVO OTI XEIROTEROS APO OLOUS ITAN O TATSHS!

Anonymous said...

oxi kai exase o olympiakos me ton tziortzopoulo????

stous agwnes me ton irakli (nai..tote pou ton eixate daneiko) sas xarize ta goal me to tsouvali

Anonymous said...

Συμπληρώνω για τους αναπληρωματικούς του Παναθηναϊκού:
Τζάφαρ Ιρισμέτοφ: ήρθε από το κορυφαίο ασιατικό πρωτάθλημα του Ουζμπεκιστάν ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της χώρας του. Μάλλον ήταν και ο μόνος ποδοσφαιριστής στη χώρα του. Πέρασε, δεν ακούμπησε παρά κάτι 10 λεπτα σε ματς που είχαν κριθεί...
Γιώργος Νασιόπουλος: μέτριος επιθετικός, κατάφερε όμως να χάσει γκολ προ κενής εστίας, χωρίς καμμία πίεση απολύτως... Προσόν του τα αεροδυναμικά του αυτιά!

Μάουρο (Ντα Σίλβα): βραχύσωμος επιθετικός, αντικαταστάτης του Βαζέχα όταν ο Πολωνός τραυματίστηκε (ούτε το δεξί α...δι του Χρηστάρα), θα μείνει στην ιστορία για το γκολ που έβαλε (με κεφαλιά παρακαλώ) στο Γουέμπλεϊ το 1998, στο ματς Άρσεναλ-ΠΑΟ 2-1...
Καρβάλιο Ελιομάρ: ήρθε ως μεγάλο ταλέντο, δεν ακούμπησε, έμεινε τέτοιο...
Κάρλος Σαϊνιο: το πουλέν του Σάντος, από τα χειρότερα αμυντικά χαφ που φόρεσαν την πράσινη φανέλα. Είχε την ίδια μοίρα στον Παναθηναϊκό με τον προπονητή που τον έφερε.
Σανμαρτεάν Λουτσιάν: μέγιστο ταλέντο, ιδανική περίπτωση για μελέτη σε φοιτητές ψυχιατρικής. Η κατάληξή του γνωστή.... πουθενά δεν στέριωσε πάνω από 6 μήνες, τυχαίο;

Θεόδωρος Α.Πέππας said...

Σορρυ, δεν το ειχα δει! Ομοιως, απολαυστικότατο Και το ..δίδυμο επελέγη, ως εδικαιούτο! Απόλαυση! Χαίρε!

Anonymous said...

Από την εντεκάδα του ΟΣΦΠ γιατί λείπει ο Giovanni "Keep walking" Silva de Oliveira;;

Anonymous said...

Ma ginetai kapoios na einai toso asxetos me to podosfairo kai na leei kati gia ton Giovanni kai oti eprepe na einai sthn xeiroterh endekada???
Eleos pia re paidia!! An den exeis idea apo podosfairo kalutera mhn sxoliazeis kan...

Anonymous said...

ΛΟΥΠΟΥ. ηρθε για τον παναθηναικο και την λεωφορο και κατεληξε στον... κορυδαλο.

Anonymous said...

Και ακόμα οι πρόεδροι των ομάδων επιμένουν να φέρνουν παίχτες αγνώστου προελεύσεως και ποιότητος...

Αναζήτηση στο Μπακότερμα