Friday 20 May 2011

Περί Πόρτο



Το παρακάτω απόσπασμα είναι από το άρθρο του Ηλία Μπαζίνα, το οποίο δημοσιεύεται σήμερα, 20/05 στην εφημερίδα Φίλαθλος, με τίτλο "Αντί Πινακίου Φακής".


Η Πόρτο είναι ίσως η καλύτερη ομάδα του κόσμου από την πλευρά της σχέσης μεταξύ ονόματος και διαχείρισης. Όχι πως η Πόρτο δεν είναι υπολογίσιμο όνομα και σοβαρή φανέλα. Είναι! Και κούπες έχει πάρει και -το πιο σπουδαίο- θα εξακολουθήσει να διεκδικεί με ίσους όρους απέναντι στα πιο βαριά ονόματα του Ευρωπαϊκού χώρου. Όμως δεν παύει να είναι μια φανέλα του 8. Με αποτελέσματα όμως του 9 και διαχείριση του 10. Είναι μια ομάδα υπόδειγμα μαγκιάς, με την πολύ καλή έννοια του όρου.
Στους αντίποδες έχουμε κάποιες ομάδες με φανέλες του 10 και διαχείριση για κουραβελτόσημο του 2,5 ευρώ. Ρεάλ, Ίντερ, Λίβερπουλ κ.α.
Η κακοδαιμονία των ομάδων αυτών ξεκινάει από το ότι ΑΤΥΧΗΣΑΝ (τονιζω τη λέξη διότι πράγματι σε περιπτώσεις όπως αυτές η τύχη ΠΑΙΖΕΙ...) να έχουν "μεγάλα αφεντικά" που δεν ξέρουν τόπι. Δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να ξέρουν, αστροφυσική ή συνταγές για λαζάνια ή ανατομία της μπεκάτσας, και με αφήνει παγερά αδιάφορο, ό,τι κι αν είναι. ΤΟΠΙ πάντως δεν ξέρουν. Τόπι ξέρει η Πόρτο.
Βέβαια, υπάρχουν κι εκείνοι που λένε, για παράδειγμα, ότι ο Μπελούτσι δεν της βγήκε. Έχουν εν μέρει δίκιο. Πάντως, ακόμα κι από τον Μπελούτσι, η Πόρτο τα λεφτά δε θα χάσει!
Όσο για τους καραπαιχταράδες της, το Χουλκ και το Φαλκάο, αυτή την ώρα οι τιμές τους στο χρηματιστήριο είναι στα ουράνια! Έχω την πληροφορία ότι ΚΑΙ οι δύο παίχτες όταν ήταν εικοσάρηδες, προτάθηκαν αντί πινακίου φακής σε μεγάλη ελληνική ομάδα του κέντρου. Και... απορρίφθηκαν! (ΤΟΠΙ, είπαμε!...) Και ο μεν Φαλκάο πληρώθηκε απ'την Πόρτο ΛΙΓΑ μεν λεφτά, αλλά πάντως όχι και ξεφτίλα! Ο Χουλκ όμως, αυτό το τανκ, αγοράστηκε με κουκιά.
Εδώ δηλαδή έχουμε κάποια αντιστροφή του φαινομένου της αγοράς οπλικών συστημάτων από την Ελλάδα. Εμείς αγοράζουμε, αντί ενός τάνκερ φορτωμένου εβρά, κάτι υποβρύχια, που παρακαλάνε να τα αφήσεις να σκυλοπνιγούν εν ειρήνη, ξαπλωτά στο πλάι. Με συνέπειες για τους υπογραφατζήδες των σχετικών συμβάσεων, ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ, ναούμ! Να υποχρεωθούν, πχ, να φάνε με το ζόρι διπλή μερίδα καρβονάθρα ή ΑΚΟΜΑ και ορφανή μακαρονάδα ΧΩΡΙΣ ΤΥΡΙ! Έλεος! Να γιατί είμαστε κολοσσιαίοι και κανένας σάτυρας δεν μπορεί να μας ακουμπήσει ναούμ!

No comments:

Αναζήτηση στο Μπακότερμα