Thursday 5 November 2009

Πολλή συζήτηση για απλά πράγματα

Λιέγη

2-0 λοιπόν ο Ολυμπιακός. Περίμενε κανείς να προκριθεί ελληνική ομάδα από την 4η αγωνιστική ρε παιδιά? Εδώ παλεύει η Λίβερπουλ, η Μπάρτσα, η Ρεαλ και η Μπάγερν να τα καταφέρουνε.
Έκανε ένα λάθος και το έχασε το παιχνίδι, αφού τα αντίστοιχα λάθη των Βέλγων δεν τα έκανε γκολ. (Η συζήτηση για τα φάλτσα της μπάλας και το λάθος του Μέλμπεργκ είναι ανόητη και παράλογη, έγινε τελείωσε η φάση).Φυσικά και υπάρχει ένα "ίσως". Το "ίσως" αν έπαιζε με Γκαλέτι, Ντιόγο, Ζαιρί και Τοροσίδη να έκανε γκολ τις χτεσινές ευκαρίες και να δημιουργούσε κι άλλες. Σύμφωνοι, εξωπραγματική συχνότητα τραυματισμών και ατυχία αλλά πείτε μου αν θα κέρδιζε άνετα το χθεσινό ματς μια ομάδα με Μπελούτσι, Ντιόγο, Γκαλέτι, Τοροσίδη και Λέτο. (δείτε την φωτογραφία..)Κάτι που θα άφηνε και τον Ντούντου ήσυχο στα καθήκοντα του και όχι να επωμίζεται και το βάρος της ανάπτυξης της ομάδας. Θα μου πείτε ρε μεγάλε τον πούλησε τον Μπέλου σε καλή τιμή και για τον Λέτο κρίναμε πως δεν μας έκανε. Ωραία. Και? Απο εκεί και πέρα? Είναι γνωστά αυτά και δεν θα τα αναλύσω εγώ, τα διαβάζετε εδώ και 3 μήνες. Το θέμα είναι το εξής. Ας πούμε πως στράβωνε ένα περσινό ματς. Τι αλλαγές θα έκανε ο Ολυμπιακός? Τον Μήτρογλου, τον Όσκαρ και τον Γιάννη Παπαδόπουλο. Και όλοι αυτοί θα αντιμετωπίζονταν με μεγάλη δυσπιστία από την ερυθρόλευκη κερκίδα. Φέτος όμως αυτοί είναι οι βασικές επιλογές. Ο Ζαιρί που αποκτήθηκε ως εναλλακτική λύση θεωρείται βασικούρα από τις λίγες. Σκεφτείτε να έμπαινε ένας Μήτρογλου ξεκούραστος στο 70' στο χθεσινό ματς. Έστω και ένας Όσκαρ ως λύση που θα ανακατέψει την τράπουλα (...). Από πολλά στόματα χτες, ακούστηκε η προτροπή "Έλλαα ρε Φέετφα σκίσ'τους!!!" και είναι λυπηρό αυτό. (κλισέ-με κάθε σεβασμό στον 19χρονο μεσοεπιθετικό).
Το πρόβλημα είναι βαθύ και δύσκολα λύνεται, ακόμα και αν λυθεί όμως τον Ιανουάριο φοβάμαι πως θα είναι αργά. Ειδικά αν συνεχιστεί αυτό το πρωτοφανές με τους τραυματισμούς. Και εδώ ας κάνουμε μια υποθετική αντιστροφή καταστάσεων. Με το χέρι στην καρδιά, δεν θα ήταν πάνω από 5 βαθμοί η διαφορά ΟΣΦΠ και ΠΑΟ, αν οι ερυθρόλρυκοι έπαιζαν κομπλέ και οι πράσινοι χωρίς Σισέ και Σάλπι για 1.5 μήνα, χωρίς Λέτο, χωρίς Νίνη και χωρίς Κατσουράνη για πάνω από 3-4 ματς? Ή μήπως η αντιστοιχία Σισέ-Ντιόγκο, Σάλπι-Ντέρμπυσαιρ, Λέτο-Ζαιρί, Νίνη-Γκαλέτι, Κατσουράνης -Ντούντου-Μαρέσκα ότι θέλετε, δεν είναι σωστή?
Τέλος πάντων, προσωπική εκτίμηση πως ο Ολυμπιακός δύσκολα θα περάσει στην επόμενη φάση, εκτός αν κάνει ένα βράδυ όπως τα προηγούμενα με Άλκμααρ και Σταντάρ στο Φάληρο. Γιατί οι νύχτες απέναντι στους Ολλανδούς και στην Άρσεναλ μόνο εύκολες δεν θα είναι. Και αυτά περί των "δεύτερων" της Άρσεναλ τα ακούω βερεσέ. Εδώ θα είμαστε και θα δείτε πως τουλάχιστον 6 βασικοί θα είναι στην 11αδα της Άρσεναλ, ακολουθούμενοι από 5-6 διψασμένους και ταλαντούχους νέους παίχτες.

Μιλάνο

Δεν μπορεί θα υπάρχουν κι άλλοι που είδαν το παιχνίδι της Μίλαν με την Ρεάλ και θα παρατήρησαν τον Ροναλντίνιο. Ο Βραζιλιάνος εκτός από την στιγμή που πάει να εκτελέσει το πέναλτυ και 2-3 τρεξίματα μετά το 87'-88' ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΟΤΑΝ. Αν του ερχόταν η μπάλα έκανε μερικές πετυχημένες μεταβιβάσεις και μερικές λάθος. Που είναι ρε σεις εκείνος που γκάζωνε και κοκκάλωνε 2 και 3 αμυυντικούς στο χορτάρι? Αμ το άλλο? Μπαίνουν οι ομάδες στο Σαν Σίρο και ποιός είναι ο αρχηγός? Ο φρέσκος και καψωμένος 32χρονος Ιταλός αμυντικός Νέστα? Ή μήπως ο 36χρονος "γατόπαρδος" πορτιέρι* Ντίντα? Όχι. Είναι ο 32χρονος δαντελένιος Αμπροσίνι.. Ασε μας ρε Μίλαν, μας κούρασες. Χέσε μας.


* Στα ισπανικά είναι portero, στα ιταλικά portieri. Πως στις Ελληνικές μεταδόσεις καθιερώθηκε ως "Πορτιέρο" δεν το γνωρίζω..

No comments:

Αναζήτηση στο Μπακότερμα