Monday 16 November 2009

Μη με ρωτάς...

Μη με ρωτάς...

Να σου απαντήσω τι? Τι είναι ένας ποδοσφαιριστής? Τι θες να είναι? Τι νομίζεις ότι είναι? Κανένα ανδρείκελο που κατασκευάστηκε σε εργαστήρια τρελών επιστημόνων? Και που είναι προγραμματισμένο να τα κάνει όλα τέλεια και μέσα και έξω απ'το γήπεδο?

Μη με ρωτάς...

Να σου απαντήσω γιατί παίρνουν τόσα λεφτά? Ναι οκ, εγώ κι εσύ δε θα τα βγάλουμε σε μια ζωή κι αυτοί θα τα βγάλουν σε 5 χρόνια. Ναι οκ. "Κλωτσάνε ένα τόπι για μιάμιση ώρα". μαζί σου. Αλλά να σε ρωτήσω κι εγώ με τη σειρά μου: Πας ΚΑΙ πρωί ΚΑΙι απόγευμα στη δουλειά σου? Κοιμάσαι συχνά σε ξενοδοχεία? Σε περιορίζει κανείς να γ...εις τη γυναίκα ή τη γκόμενά σου πάνω από μια φορά τη μέρα? Σε ταϊζει κανείς αναβολικά με το ζόρι? Σου απαγορεύει το αφεντικό σου να ξενυχτήσεις και να πιεις κάθε βράδυ άμα γουστάρεις? Κι αν αργήσεις να πας στο γραφείο μια ώρα το επόμενο πρωί, υπάρχει περίπτωση ο διευθυντής σου να σου ρίξει πρόστιμο κανά πεντοχίλιαρο ευρώ έτσι για να συμμορφωθείς?

Μη με ρωτάς...

Όλοι έχουν δικαίωμα στη ζωή και όλοι έχουν δικαίωμα άμα δεν τη γουστάρουν να την τερματίσουν όπως γουστάρουν. Γιατί έτσι γουστάρουν. Κι ας είναι ποδοσφαιριστές. Δε θα απολογηθούν σε σένα σε μένα και στον οποιονδήποτε γιατί παίζουν χαρτιά, γιατί καπνίζουν, γιατί είναι αλκοολικοί, γιατί παίρνουν ναρκωτικά, γιατί δέρνουν τη γυναίκα τους, γιατί πάνε στα μπουζούκια, γιατί σταμάτησαν τη μπάλα στα 26, γιατί γιατί γιατί...

Μη με ρωτάς...

Δεν παίρνω το μέρος κανενός. Αλλά δεν πιστεύω και κανέναν. Και βαρέθηκα τα "σοκ" και τα "δάκρυα" και τα "συγκλονισμένος ο ποδοσφαιρικός κόσμος" και τα άπειρα tribute video στο youtube μισή ώρα μετά το θάνατο κάποιου με μουσική υπόκρουση κακέκτυπα του My Immortal και τα λοιπά και τα ρέστα. Βαρέθηκα τις ενός λεπτού σιγές και τις περιόδους που θα πρέπει να "αναλογιστούμε τις ευθύνες μας". Βαρέθηκα να ακούω ότι "μπροστά στην ανθρώπινη ζωή, το ποδόσφαιρο είναι δευτερεύον". Είναι, ναι. Για μια βδομάδα, όσο κρατήσει ο πόνος και η οδύνη. Μετά πάλι τσακωμοί, σύνδεσμοι, ξεφτίλες και εκατέρωθεν δηλώσεις για διαιτησίες και Βαρούχες και και και... Και κάντε και γρήγορα γιατί έρχεται και ντέρμπι.

No comments:

Αναζήτηση στο Μπακότερμα