Thursday 7 May 2009

180' φόβου

Το μεγαλείο της φετινής Barcelona είναι ότι δεν κρύβεται ποτέ. Βγαίνει να παίξει το παιχνίδι της και ότι γίνει. Αυτό το παιχνίδι, είναι υπαίτιο για τις εκφράσεις τρόμου των Λονδρέζων ακόμα και στο 85' του χθεσινού παιχνιδιού.. Η Chelsea προηγείται 1-0, έχει ευκαιρίες, δείχνει να κλειδώνει την πρόκριση απέναντι σε 10 παίχτες. Και οι φίλαθλοι φοβούνται. Ο Χίντινγκ βγάζει τον Ντρογμπά και βάζει αμυντικό. Αυτή είναι η φετινή Barcelona, και ακόμα κι αν έχανε το εισητήριο για την Ρώμη, προσωπικά θα την θυμόμουν σαν μια από τις κορυφαίες ομάδες που είδα. Και ΜΠΡΑΒΟ στον Guardiola, που αποφάσισε πως αν είναι να πνιγεί, να πνιγεί με στυλ και με το κεφάλι ψηλά. Με αυτούς που τον έχουν δικαιώσει τόσες φορές φέτος. Τώρα για την ανάλυση του Γκώνια και τις κραυγές του για τον Γκόυντγιονσεν και τον Πικέ δεν έχω να πω κάτι. Να βγάλει ποιόν ρε Γκώνια? Τον Μέσι που αν και σε ρηχά νερά έκανε αυτό που έπρεπε? Τον Ινιέστα? Τον Ετό, -τον χειρότερο του ματς- που σε μια φάση ξέρεις πως δεν θα αστοχήσει?
Πραγματικά ο Χίντινγκ την αντιμετώπισε σωστά την Barca και στα 2 ματς. Στο πρώτο τον έσωσε ο διαιτητής με τον μη καταλογισμό πέναλτυ και την μη αποβολή του Μπάλακ. Όσο για χθες, την έπνιξε. Ευτύχησε να βάλει ένα πανέμορφο γκολ η Τσέλσι και να ανόιξει κι άλλο το ματς. Οι Καταλανοί είχαν την κατοχή και την πρωτοβουλία μα τίποτε παραπάνω. Όμως κάτι μου έλεγε πως δεν μπορεί να είναι αλάνθαστοι οι Λονδρέζοι για 90'. Σιγουρεύτηκα πως η Barca θα προκριθεί, όταν ο Βαλντές με το πόδι έδιωξε την μπάλα στο σουτ του Ντρογκμπά για το 2-0. Ο διαιτητής ελέγχεται για μη καταλογισμό πέναλτυ σε βάρος του Αμπιντάλ, όταν τράβηξε την φανέλα του Ντρογκμπά και τίποτε άλλο. Από πότε η μασχάλη είναι πέναλτυ? Όπως και αδίκησε τον ίδιο παίχτη όταν τον απέβαλε για δήθεν μαρκάρισμα στον Ανελκά (αν και εκεί την σημαία την σήκωσε ο επόπτης που ήταν και πολύ πιο κοντά).
Θα πούμε κι άλλα πολλά πριν τη Ρώμη. Ένα μόνο προγνωστικό. ΟΛΑ ΑΝΟΙΧΤΑ, από το 3-0 μέχρι και το 0-3. Ειδικά αν ο Σερ Άλεξ δεν κλειστεί και παίξει το παιχνίδι του θα μιλάμε για σκορ πρωτόγνωρο σε Ευρωπαϊκό τελικό.

Highlights από τους 2 ημιτελικούς


Watch Chelsea v Barcelona in Sports | View More Free Videos Online at Veoh.com



4 comments:

Anonymous said...

Mono gia to penalty tou Ampintal ston Drogba elegxete?
Sto xeri tou Pike den elexgete? Stou Toure pou einai telefteos kai ton travaei epi 2 lepta kai einai kokkini den elegxete?
Entaksei paidia eisaste barcelona alla na leme kai alithies

Fondeus said...

Esy ti omada eisai de mas eipes...

Anonymous said...

Exei shmasia?

Skywalker said...

Physical game den thelane tis chelsea sto nou camp? peftei olokliros drogba me travigma tis fanelas gia 3''?

Αναζήτηση στο Μπακότερμα