Wednesday 6 May 2009

5 Αστέρων...



Τώρα που έχουν κοπάσει οι πανηγυρισμοί, είναι ώρα να αποδώσουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Ζέλικο τω Ζέλικω...
Ναι, οκ, έχει από πίσω προέδρους που τα χώνουν, αλλά ο τύπος μόνο με το Σπόρτινγκ δεν έχει πάρει πρωτάθλημα Ευρώπης. Θα ήταν άδικο να μην ξεκινήσει το ποστ με αποθέωση του κορυφαίου προπονητή στην Ελλάδα. Όλων των εποχών. Σε οποιοδήποτε άθλημα. Πέρα από τις τεχνικές ικανότητες και το μάτι που "κόβει" (αν και στο f4 δεν έκανε και το τέλειο κοουτσάρισμα) ο Ομπράντοβιτς είναι μετρ στο να προετοιμάζει τους παίκτες του -αλλά και τον κόσμο πολλές φορές- έτσι ώστε να είναι on fire εκεί που πρέπει, όταν πρέπει. Ξέρει πότε να καλοπιάσει έναν παίκτη, ξέρει πότε να τον μπινελικώσει, πότε να του ανεβάσει την ψυχολογία και πότε να τον προσγειώσει για να μην πάρουν τα μυαλά του αέρα. Την τύχη την επικαλείσαι μία, δύο, άντε -το πολύ!- τρεις φορές. Από κει και πέρα, "γκαστονιά" που επαναλαμβάνεται παύει να είναι "γκαστονιά"... Αν ο Μουρίνιο -στο ποδόσφαιρο- αυτοαποκαλείται 'εκλεκτός', ο Ζέλικο μάλλον θα πρεπε να αποκαλείται 'εκλέκτορας'...
Πάμε και στους μπασκετμπολίστες του ΠΑΟ. Ο Σάρας με τον Πέκοβιτς 'έβγαλαν την υποχρέωση' την Παρασκευή στον ημιτελικό. Όχι ότι ήταν κακοί με την ΤΣΣΚΑ, αλλά την παράσταση έκλεψαν -κατα την προσωπική μου άποψη- ο Αντώνης Φώτσης κι ο Στράτος Περπέρογλου. Α! Μην ξεχάσω... Και ο Ντρου Νίκολας με την εξαιρετική άμυνα πάνω στον Σισκάουσκας στη τελευταία επίθεση των Ρώσων. Διαμαντίδης, Μπατίστ και (ο MVP) Σπανούλης έκαναν το καθήκον τους και παρά την τάση αυτοκτονίας από την πίεση της 'αρκούδας' (και του Αρτεάγκα βεβαίως βεβαίως) βρέθηκαν ξανά στην κορυφή.
Κρίμα για το Σίσκα που έδειξε -για άλλη μια φορά- ότι είναι ο πληρέστερος παίκτης στην Ευρώπη. Αλλά και οι Γιαννακόπουλοι έδειξαν ότι μπορούν και χωρίς αυτόν. Θυμάστε την περσινή απογοήτευση των οπαδών του ΠΑΟ βλέποντας στο f4 της Μαδρίτης το Λιθουανό να οργιάζει? "Πώς μας έφυγε αυτός ο παιχταράς...."
Τα άκουγαν αυτά οι Γιαννακόπουλοι και σκύλιαζαν. Και κάθε τρόπαιο που θα κερδίζει ο ΠΑΟ θα τους κάνει ακόμα πιο διψασμένους. Με τα καλά τους και τα στραβά τους, είναι οι κορυφαίοι μπασκετικοί παράγοντες στην Ευρώπη.
Συγχαρητήρια για το 5ο αστέρι, λοιπόν, και του χρόν... Εεεε είπαμε! Μην το παρακάνουμε :)

1 comment:

Anonymous said...

Gia osous den katalavan ti egiene exthes mpete sto www.fun4all.gr na sas exegiesi o Spanoulis !

Αναζήτηση στο Μπακότερμα