Wednesday 18 February 2009

Τη χάσαμε την πρόκριση πατριώτη...

Fondeus

ΟΚ, θαύματα γίνονται, αλλά πρέπει και να τα κηνυγάς... Μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά δε νομίζω ότι ο Ολυμπιακός θα πάει στη Γαλλία για κάτι παραπάνω από μια αξιοπρεπή εμφάνιση. Αν μάλιστα υπήρχε τρόπος και να μην πάει στη Γαλλία να παίξει, δε νομίζω ότι θα τον χάλαγε κιόλας...
Έτσι είναι. Αφού όλον αυτό τον καιρό υποβόσκει η λογική "έλα μωρέ, άντε και την περάσαμε τη Σεντ Ετιέν, αφού θα αποκλειστούμε με τη Μίλαν, 14 βαθμούς μπροστά είμαστε στο πρωτάθλημα, τι να καθόμαστε να παίζουμε τώρα..." κλπ κλπ κλπ.
Από τις αρχές Γενάρη, ο Ολυμπιακός παίζει όσο χρειάζεται -και βοηθιέται όσο χρειάζεται- για να καθαρίζει τα ματς στην Ελλάδα. Ένα τεταρτάκι μπαλίτσα καλή χρειάζεται εδώ, άντε και λίγο σπρώξιμο από κανάν Χαραλαμπίδη ή Γερμανάκο και όλα κομπλέ. Μια απορία όμως ρε μάγκες. Παίζετε όσο χρειάζεται και κρατάτε δυνάμεις για ποιο λόγο? Για αγώνες όπως αυτός με τη Σεντ Ετιέν, έτσι? Για το "πιο σημαντικό ματς της χρονιάς" για σας, όπως λέγατε τις προηγούμενες μέρες. Αλλά...αλλά...
Να δεχτώ ότι ήταν σε κακή μέρα ο Αβραάμ, να δεχτώ ότι ήταν κι ο Ντομί. Όταν όμως και οι 14 που χρησιμοποιήθηκαν ήταν σε κακή μέρα μάλλον δε μιλάμε για "άτυχο αποτέλεσμα"... Βιαστικές και λάθος πάσες, λάθος σέντρες και λάθος διωξίματα πάντα γίνονται. Δε θα σταθώ εκεί. Θα σταθώ, όμως, στην έλλειψη πάθους. Ο ΟΦΗ, η Ξάνθη κι ο Άρης είναι απολύτως λογικό να χρειάζονται 2-3 μαγείες του Γκαλέτι και του Λέτο και λίγο προσοχή στην άμυνα για να νικηθούν. Στην Ευρώπη, αντίθετα, χρειάζεται να τρως σίδερα.. Κι ανάθεμα -με εξαίρεση ίσως τον Ντουντού- αν κάποιος απ' τους παίχτες του Ολυμπιακού σήμερα έφαγε σίδερα...
Με +14 στο πρωτάθλημα δεν μπορώ να φανταστώ καλύτερες συνθήκες για μια ομάδα στο να προσηλωθεί σε ένα ζευγάρι Ευρωπαϊκών αγώνων. Απέναντι σε μια όχι αμελητέα ποσότητα -η Σεντ Ετιέν τερμάτισε πρώτη στον όμιλό της μπροστά από Βαλένθια- αλλά όχι και φόβητρο. Επίσης δεν μπορώ να διανοηθώ ότι ο ΟΣΦΠ υποτίμησε τους Γάλλους. Το πιο πιθανό είναι να υπερτίμησε τον εαυτό του.
Αν ο Ολυμπιακός είχε δείξει (και πείσει) ότι μπορεί να πάρει διπλό-πρόκριση στη Γαλλία δε θα υπήρχε σίγουρα τέτοια απογοήτευση. Θα λέγαμε ότι όντως ήταν ένα "άτυχο αποτέλεσμα" και είναι σε θέση να πάει να χτυπήσει την πρόκριση στη Γαλλία. Ξέρουμε όμως κατά βάθος ότι πολύ δύσκολα θα γίνει αυτό...
Δεν ακυρώνει κανένας φίλαθλος και οπαδός του Ολυμπιακού τη μέχρι τώρα πορεία του φέτος, μετά από αυτό το 1-3. Αλλά δεν μπορεί και να αισθάνεται ικανοποιημένος με την "επανάπαυση" του +14.


ΥΓ: Ντιόγο σε πήρανε χαμπάρι... Όχι τίποτα άλλο, αλλά μες στο 2009 έχεις μόνο ένα γκολ με τον ΟΦΗ στο Καραϊσκάκη...


Skywalker™

Τον διάβασε τον Ολυμπιακό ο Περέν. Και τα Γαλλάκια του έτρεχαν ασταμάτητα, πιέζοντας και αναγκάζοντας τον Ολυμπιακό να περιμένει τον Αβραάμ(!) να κάνει παιχνίδι. Εκτός έδρας αγώνας για τους Γάλλους, τέλεια απόδοση. Σωστές αντεπιθέσεις, 2 παίχτες σε κάθε ατού του ΟΣΦΠ. Όλο το Ολυμπιακό οικοδόμημα έσφαλλε στο πως αντιμετώπισε την αναμέτρηση. Αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Διασύρεις την πρωτοπόρο της Bundesliga, διασύρεσαι από την 17η του Championnat. Εδώ όμως πρέπει να ρίξουμε και αλλού τις ευθύνες. Όταν δεν υπάρχει ανταγωνισμός, όταν δεν χρειάζεται να μοχθήσεις για να νικήσεις τον 2ο και τον 4ο του πρωταθλήματος σου, και άνετα παίρνεις 0-0 στην έδρα του 3ου, καλομαθαίνεις. Νομίζεις πως δεν χρειάζεται να τρέξεις, να βάλεις τα πόδια του στην φωτιά. Και λες "έλα 3-0 είναι το ματς". Το πιο δυσάρεστο είναι πως αυτήν την "νόρμα" την υιοθέτησαν και οι ξένοι του Ολυμπιακού, που έχουν μάθει αλλιώς.
Τραγικοί Ντομί και Πάτσα αλλά αυτά τα ξέρετε, τα είδατε και μόνοι σας. Πολύ κακή ολόκληρη η ομάδα, με αμελητέες εκλάμψεις. Ανίκανη να ανισταθεί στο απλό και γρήγορο ποδόσφαιρο των "Στεφανουά". Κακός και ο Βαλβέρδε χθες, χωρίς αυτό να σημαίνει τίποτα. Από την άλλη, πρέπει επιτέλους στην Ελλάδα να μάθουμε να μην κρίνουμε από καλές και κακές βραδιές, αλλά από την συνολική εικόνα μιας ομάδας σε μια χρονιά. Και για όλους υποσχόμαστε μια ζυγαριά στο τέλος της σαιζόν, με Σύστημα Μπακότερμα φυσικά.
A! Και κάτι άλλο. Γερό στομάχι πρέπει να έχουν οι εργαζόμενοι στην Score Live. Η ΑΕΚ έχασε χτες από την Ξάνθη. Η ΑΕΚ αποκλείστηκε ήσυχα-ήσυχα από την Ευρώπη τον Αύγουστο, μετά από 20 χρόνια. Η ΑΕΚ έχασε μέσα έξω άνετα από τον ΟΣΦΠ. Η ΑΕΚ έχασε χτες στο μπάσκετ από τον ΟΣΦΠ. Αλλά αναγκάστηκαν με βαριά καρδιά να πατήσουν τα κουμπιά στο πληκτρολόγιο τους, και να δημιουργήσουν το -κλεμμένο- πρωτοσέλιδο, γνωρίζοντας πως δεν θα μπορούσαν αλλιώς να ωραιοποιήσουν έναν εφιάλτη φέτος. Για τους άλλους τα ξέραμε, ο χαβαλές καλός είναι.

Στιγμιότυπα

Μπράβο

2 comments:

Anonymous said...

Ο Ολυμπιακός, που διέλυσε την Μπενφίκα και τη Χέρτα πριν από τα Χριστούγεννα, είχε μόνο μία ανάγκη: να αποκτήσει λίγο περισσότερο χαρακτήρα ώστε να μπορεί να παίζει καλά και μακριά από την έδρα του. Το φετινό πρωτάθλημα ήταν ιδανικό για να συμβεί κάτι τέτοιο. Πώς αποκτάς χαρακτήρα στο ποδόσφαιρο; Μόνο με έναν τρόπο: ξεπερνώντας τις αποτυχίες.

Η αποτυχία είναι πάντα διδακτική, σου δείχνει τα όριά σου, σου θυμίζει την ευθύνη σου, σε αναγκάζει να προσέχεις και να γίνεις καλύτερος. Μόνο που ο Ολυμπιακός με την αποτυχία στην Ελλάδα έχει πάρει διαζύγιο και στο τελευταίο δίμηνο αυτό δεν οφείλεται μόνο στη φανερή υπεροχή του από τους υπόλοιπους, αλλά και στην εκτός λογικής πολλές φορές προστασία του.

Δεν είναι δικό μου αλλά του Κάρπετ.. Νομιζώ ότι σε γενικές γραμμές είναι πολύ σωστή η αναλυσή του.. Το υπόλοιπο κείμενο εδώ..

http://www.sport-fm.gr/article/165895

Skywalker said...

swsto

Αναζήτηση στο Μπακότερμα