Sunday 15 February 2009

That is called...ντροπή!

Ο τίτλος του post είναι εμπνευσμένος από τις δηλώσεις του αμυντικού του ΟΦΗ, Μπαρκαουάν, με αφορμή τη διαιτησία του Ζωγράφου στο Παγκρήτιο. "They play with our money, our lives...That is called..ντροπή!" Το δίκιο του το έχει, όπως και να το κάνουμε. Το πέναλτυ που σφυρίχτηκε εις βάρος του -και υπέρ του Φιλομένο- το είδε μόνο ο Ζωγράφος και ο Κωστένογλου. Καλά, για τον Κωστένογλου δεν είχα καμιά αμφιβολία. Θα σου πει κάλλιστα "Πίστευε και μη ερεύνα. Εξάλλου, τέκνο μου, και οι εικόνες της Παναγίας δακρύζουν!" Άμα πιστεύεις στα θαύματα όλα γίνονται... Αλλά έτσι είναι κύριοι του ΟΦΗ. Ας μην πετσοκόβατε το δόλιο το Θρασύβουλα την προηγούμενη αγωνιστική.
Πολλές φωνές για διαιτησία κι από τον Πανιώνιο. Και πώς να μη φωνάζει εδώ που τα λέμε. Και κερατάς και δαρμένος ο Εστογιανόφ. Και δεν πήρε πέναλτυ μαρς (όπως λέμε Mars Invasion) και έφαγε και κίτρινη για θέατρο. Πολύ καλή εμφάνιση από τον Πόζα για τον Εργοτέλη, που αν πήρε αυτό το βαθμουλάκι στην Πλατεία το χρωστάει πρώτα σ' αυτόν και μετά στον διαιτητή Κωνσταντινέα.
Στο φρεσκοποτισμένο απ' τη βροχή χωράφι του Λεβαδειακού, ο ΠΑΟΚ πέτυχε την πιο ευρεία νίκη του στο πρωτάθλημα με 0-3 και ξαναπέρασε δεύτερος, την ίδια ώρα που στη Λιβαδειά αρχίζουν και μπαίνουν σε περιπέτειες, όχι τόσο λόγω αποτελεσμάτων, όσο απόδοσης. Πάντως τον Κομπότη γελαστό τον είδαμε μετά το τέλος του αγώνα, να χαριεντίζεται με τον Γιώργο Μίνο (αχ αυτό το Burberrys το κασκόλ Γιώργο Μίνο είναι θεϊκό!!).
Ο Στελλάρας ο Γιαννακόπουλος έκανε με πολύ ωραίο γκολ το καθήκον του ΚΑΙ στην Κομοτηνή και δίνει το κάτι παραπάνω που χρειάζεται η Λάρισα για να σιγουρέψει τα play-off. Ο Πανθρακικός τελευταία δυσκολεύεται πολύ να βγάλει φάσεις και γκολ (ακόμα και με Ριέρα-Ντιαλό μέσα) κι αν δεν ήτανε κι ο Ρόκα να πιάσει 5-6 άπιαστα θα χαμε μεγαλύτερο σκορ.
Ανάλογη τύχη με τον ομόλογό του του Πανθρακικού είχε και ο Πεσάνια στο ΟΑΚΑ. Κράτησε το Θρασύβουλο ζωντανό για 90 λεπτά αλλά την τελευταία λέξη την είπε ο Ταχτσίδης και ο συμπαθής Βραζιλιάνος γκολκίπερ έμεινε με την παρηγοριά -στον άρρωστο- του MVP του αγώνα. Η ΑΕΚ έφαγε γιούχα από το -λιγοστό- κόσμο της στις κερκίδες και ο Σωτήρης Κυργιάκος συνέχισε απτόητος το βιολί του με τους χρυσούς αγκώνες του.
Ο Πανσερραϊκός αρχίζει και παίρνει (Ούγκο) μπρος και ελπίζει μέχρι την τελευταία στιγμή. Πάντως, πέσει δεν πέσει του αξίζουνε μπράβο για τους πολύ καλούς πιτσιρικάδες που διαθέτει (Γκούρτσας, Παπάζογλου, Γεωργιάδης κλπ). Η Ξάνθη συνεχίζει να κάνει κάτι που μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Ξεκινάει τη χρονιά και μας εκπλήσει όλους και στο 2ο γύρο απογοητεύει.
Και πάμε και στους 2 μεγάαααλους...
Στο Καυταντζόγλειο ο Παναθηναϊκός φωνάζει δίκαια για το γκολ του Μάντζιου και άδικα για το χέρι του Παπαζαχαρία. Μετά τα 2 γκολ του Βύντρα σε ένα ματς, λίγο έλειψε να δούμε και 2 γκολ του Νίλσον σε ένα ματς!! Ο έμπειρος Κοβαλέφσκι όμως του στέρησε τη χαρά. Αυτές οι 2 φάσεις ήταν και οι καλύτερες του ΠΑΟ στον αγώνα. Φώνάζετε-φωνάζετε ρε μάγκες (και τις περισσότερες φορές δίκαια) αλλά συν Αθηνά και χείρα κίνει. Αφού οι ίδιοι οι πάικτες του Παναθηναϊκού θεωρούν το πρωτάθλημα τελειωμένο και παίζουν "διεκπεραιωτικά". Ε, άμα δε μας κάτσει το αποτέλεσμα, όλο και κάπου θα αδικηθούμε και θα χουμε να λέμε. Εύκολη λύση, δεν αντιλέγω. Για τη "θυγατρική" εταιρεία είναι ενδεδειγμένη μια τέτοια λύση (με πιάνετε έτσιιιι???). Για τη μαμά εταιρεία όμως, ένα μεγάλο σύλλογο σαν τον ΠΑΟ, δεν είναι με τίποτα.
Πάμε κι απ' τον αγώνα (όπως λέει κι ο Βαρούχας -είναι σαν να λέμε "πάμε απ' του Τάσου για καφέ) του ΟΣΦΠ με τον Άρη. Όλα τα λεφτά -και ΑΠΑΙΤΩ να συμφωνήσετε όλοι- ήταν ο σχολιασμός του Θόδωρου Πάλλα. Μετά την κινδυνολογία του πρώτου 20λέπτου -με την 10κις αναφορά σε "επικίνδυνες επισκέψεις"- σειρά πήραν τα "πωωωωπωωω". ΘΕΟΣ!! Ξανακαλέστε τον για σχολιασμό, σας εκλιπαρώ. Αυτός τρώει και τον Καρούλια!
Τώρα για τον Χαραλαμπίδη. Ειλικρινά, έτσι όπως σφύριζε στο πρώτο ημίχρονο, σας προϊδέαζε για το τι θα ακολουθήσει? Στο πρώτο σφύριζε κυριολεκτικά 50-50. Τώρα τι φλασιά έφαγε και το "γύρισε" έτσι στο δεύτερο, ένας θεός ξέρει. Κι ο ίδιος φυσικά. Η φάση με τη μη 2η κίτρινη κάρτα του Άντζα είναι χαρακτηριστική. Από εκείνο το σημείο και μετά αρχίζει να σφυρίζει Ολυμπιακό ο Χαραλαμπίδης. Κάτι ανάποδα φάουλ, κάτι σφυρίγματα που σπάνε νεύρα κλπ και καταλήξαμε στο πέναλτυ και στο οφσάιντ γκολ του Γκαλέτι. Η ουσία είναι ότι -όσο κι αν ακούγεται κλισέ- ο Ολυμπιακός ΔΕΝ έχει ανάγκη από τέτοιες διαιτησίες. Ήμασταν στο +12 ρε παιδιά, λέτε να μας κάιει τόοοσο πολύ μπας και γίνει +10 ή +9? Μιλάμε για +12! συν δώδεκα! syn dwdeka!
Sorry, ξέχασα...έγινε +14 σήμερα.







YΓ: Κι επειδή μονίμως ασχολούμαστε με τους διαιτητές, δείτε πώς βάζε το γκολάκι με το χέρι ο Αντριάνο στο ντέρμπι με τη Μίλαν, το οποίο γκολάκι μέτρησε ΚΑΝΟΝΙΚΑ! Ούτε που θέλω να σκέφτομαι τι θα γινόταν και τι θα λεγόταν αν κατακυρώνονταν αυτό το γκολ σε ντέρμπι ΟΣΦΠ-ΠΑΟ.


8 comments:

Anonymous said...

De mas eipes pws egine to + 12. Me ballara tou olympiakou sigoura! Syxaritiria! na to xerosaste allo ena petsino

Anonymous said...

maimoudenia, xartina, petsina...ap ola exei o mpakses!

Anonymous said...

nai nai xxx to pire o olympiakos me diaitisia, oxi epeidi ferate x me emas, pirate 1 ponto apo aek, kai xasate apo ergoteli mesa eksw kai me irakli x sto oaka. me mantzio kai sariegi pou pas re?ziliari kakomoiri polymetoxike

Anonymous said...

avavades gia to aekaki pou eynoeitai edw kai 6 agwinistikes kouventa e? o thrylos sas peirakse....

Anonymous said...

pali tha erthei i eyrwpaiki sfaliara kai tha valete to kefali mesa gavroi. enw emeis ch league, diplo sto tigani sas kai kypello na doume poios tha exei kalyteri xronia!

Skywalker said...

Paidia iremia.mpalitsa einai, havales

Anonymous said...

esti les gavre skywalker e?iremia?na dw an eixe adikithei o osfp 12 xronia na dw ti tha leges.

Fondeus said...

Gilberto ap' to 87 mexri to 97 zousame, den hmastan agennhtoi. Kseroume ti tha pei na adikeisai. Alla tote den yphrxane oute 300 athlitikes efhmerides, oute 40 athlitikoi radiofwnikoi stathmoi, oute blogs, oute tpt.

Αναζήτηση στο Μπακότερμα