Monday 6 September 2010

Πάλι εδώ!

Καλό χειμώνα δε λέμε. Tο καλοκαιράκι μπορεί να τελείωσε, αλλά παρά τις όποιες κλιματικές αλλαγές και τα όσα μας πιπιλίζουν το μυαλό, μεσολαβεί κι ένα φθινόπωρο βρε αδερφέ!
Τόση μεγάλη αποχή απ'το blog δεν είχε ξαναϋπάρξει από πλευράς μας, είναι η αλήθεια. Και συνέβη όχι επειδή δεν υπήρχε κάποια αθλητική δραστηριότητα μετά το Μουντιάλ, ούτε γιατί αποφασίσαμε να το 'κόψουμε', ούτε και γιατί ξεμείναμε στην Ιθάκη μας! Απλά, οι μπαταρίες μας είχαν αδειάσει τόσο πολύ, που χρειάστηκε αρκετός χρόνος να τις ξαναφορτίσουμε, ανεξάρτητα αν βρισκόμασταν σε διακοπές ή όχι. Άσε που γουστάραμε ενδόμυχα να σας "εξαφανιστούμε" για λίγο. Έτσι, για να δούμε αν θα σας λείψουμε ή όχι.
Ανασκόπηση των όσων έγιναν ενώ απουσιάζαμε δε θα κάνουμε, ούτε και βαρύγδουπες προβλέψεις για το μέλλον. Μόνο μερικές επισημάνσεις.

- Οι μεταγραφές του Ολυμπιακού της εποχής Μαρινάκη πολλές και σημαντικές. Το πείραμα Λίνεν αποτυχημένο. Το ξαναζεσταμένο φαγητό "Βαλβέρδε" ίσως αποδειχτεί χειρότερο. Και τα πάντα ξεκινούν από την επιβολή της κατάκτησης του πρωταθλήματος 'επειδή δεν υπάρχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις'...

- Τον Τόρρες για σέντερ φορ και τον Φέρντιναντ για σέντερ μπακ να έφερνε ο Τζίγγερ, πάλι μουρμούρα θα είχε. "Δε σβήνονται με έναν Σισέ κι έναν Γκοβού 30 χρόνια" διατείνονται πολλοί Παναθηναϊκοί. Τι να πεις. Εύχομαι να μην είναι πάνω από 5 τα γκολ της Μπαρτσελόνα απόψε, γιατι θα χουμε θύματα...

- Αν θέλουν Πατέρας-Μαρινάκης να ξεβρωμίσουν το ποδόσφαιρο, ας αφήσουν να πάρει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ...

- ΑΕΚ και Άρης (ειδικά ο 2ος) έχουν χρυσή ευκαιρία να αφήσουν καλές εντυπώσεις στο Europa League φέτος. Και καλό θα ήταν -δεδομένου του ότι τα "τέρατα" (με την καλή έννοια) ΟΣΦΠ και ΠΑΟ θα σφαχτούν για 1η και 2η θέση- να ρίξουν το βάρος εκεί.

- Γουστάρω επαρχία (ανέκαθεν). Δώσ μου αποστολές σε Βόλο, Ξάνθη, Τρίπολη, Κρήτη και πάρε μου την ψυχή. Εκτός απο Ολυμπιακό και ΠΑΟ, έχουμε Πανιώνιο και Ατρόμητο, και πολύ σου είναι αγαπητό Λεκανοπέδιο...

- Πάμε στα διεθνή. Ανυπομονώ για Fabulous 4. Δυνητικά, είναι ικανοί να κάνουνε παπάδες στο γήπεδο. Δυνητικά... Γιατί έχουμε δει κατά καιρούς πολυδιαφημισμένους Γκαλάκτικος να πηγαίνουν άπατοι. Ανυπομονώ για Ζοζέ και δηλώσεις μέσα στη χρονιά, ιδιαίτερα μετά την πρώτη σφαλιάρα που θα φάει απ' τη Μπαρτσελόνα. Ανυπομονώ για διαβολική μπάλα στο Καμπ Νου από Πέδρο,Μέσσι,Βίγια,Ινιέστα και φυσικά Τσάβι. Ανυπομονώ να δω τη Μάντσεστερ Σίτι να τερματίζει 7η. Όσα λεφτά και να χώσεις κυρία Μάντσεστερ Σίτι, μπορείς να αγοράσεις παιχταράδες, όχι όμως και φανέλα. Ανυπομονώ να δω τι σκατά θα κάνει η Ίντερ φέτος... Πόση αίγλη και πόσο βάρος της έδωσε τελικά το περσινό CL κι αν είναι ικανή να παραμείνει πρωταγωνίστρια. Ανυπομονώ να δω Μπάγερν επιτέλους στην κορυφή... Περισσότερη ανυπομονησία σε επόμενα ποστ.

- Άλλο θέμα. Μουντομπάσκετ. Ποιότητα. Όχι όμως από αυτούς που περιμέναμε αλλά από κάτι ξεχασμένες δυνάμεις που φώναξαν 'παρών' και τάραξαν τα διεθνή ύδατα του αθλήματος. Οι Σέρβοι και οι Λιθουανοί. Για να δούμε αν μαζί με τους Τούρκους θα πρωταγωνιστήσουν στο μπάσκετ τα επόμενα χρόνια. Και να δούμε, επίσης, πόσο θα αντέξουν μακριά απ'την κορυφή Ισπανοί και Αργεντίνοι. Και Έλληνες.

- Μην πάτε στο ΝΒΑ παληκάρια μου, μη δοκιμάζετε την τύχη σας, μην προσπαθήσετε να βελτιωθείτε ατομικά. Εξάλλου το ΝΒΑ είναι φουλ από ταλεντάρες (εσχάτως Ερντέν και... Ασίκ!). Πού χώρος για σας... Καθήστε στην Ελλαδίτσα και την Ευρωλίγκα, καλά είναι. Και στο Ευρωμπάσκετ του 2011 θα πανηγυρίζουμε την 7η θέση.

- Έλεος με τις εφημερίδες......... ΕΛΕΟΣ!



- "Ο Αρχοντίδης έχει πάρει στην Εθνική 100 παίχτες και βάλε.. Δεν μπορείς να κάνεις έτσι Εθνική ομάδα!!!" Νίκος Αλέφαντος
Μου ξανάρχονται ένα ένα χρόνια δοξασμένα...

Η σαιζόν, λοιπόν, για το Μπακότερμα ξεκινάει από σήμερα. Θα είμαστε μαζί σας καθημερινώς και αδιαλλείπτως και μην ξεχνάτε ότι στις 20/09 κλείνουμε 2 χρόνια ζωής ;)

No comments:

Αναζήτηση στο Μπακότερμα