Monday 25 January 2010

Χρυσές ευκαιρίες

Με τον Παναθηναϊκό στο +8 τα πράγματα ξεκαθαρίζουν για το πρωτάθλημα. Δεν είναι τόσο η μεγάλη διαφορά, όσο η απουσία σοβαρού διεκδικητή. Κάπως έτσι δεν έγινε και πέρυσι? Πέρυσι μετά και τη νίκη στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ ο Ολυμπιακός του Βαλβέρδε είχε εξασφαλίσει ουσιαστικά τον τίτλο. Φέτος οι Πράσινοι με το Χ στον Άρη και την εντός έδρας ήττα του ΟΣΦΠ από τον ΠΑΟΚ μπορούν να ξεκινήσουν να πανηγυρίζουν. Θα μου πείτε "ο τίτλος Χρυσές ευκαιρίες πού κολλάει"? Κολλάει, γιατί παρουσιάζονται χρυσές ευκαιρίες για πολλούς με την εξέλιξη που έχει το πρωτάθλημα.

Xρυσή ευκαιρία για τον ΠΑΟ: Απελευθερωμένος από το άγχος του τίτλου πια, να παίξει ακόμα πιο επιθετικά και να προσφέρει θέαμα στους οπαδούς του και -κυρίως- να κερδίσει τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ για να μην αφήσει ΚΑΝΕΝΑ περιθώριο αμφισβήτησης. Είναι επίσης ευκαιρία να επικεντρωθεί στα ματς με τη Ρόμα χωρίς να χει το μυαλό του σε Τούμπες, ΟΑΚΑ, διαιτησίες κλπ και να κυνηγήσει κάτι καλό. Αυτό που δεν έκανε ο -και τότε απελευθερωμένος- ΟΣΦΠ του Βαλβέρδε με τη Σεντ Ετιέν. Χρυσή ευκαιρία και για τον Τζιμπρίλ Σισέ να συνεχίσει να σκοράρει για να διεκδικήσει μια θέση στο Μουντιάλ.

Χρυσή ευκαιρία για ΠΑΟΚ: Να βγει επιτέλους Champions League και να ανασάνει οικονομικά αλλά και αν ανέβει το πρεστίζ του συλλόγου. Τα παμε και σε προηγούμενο ποστ ότι ο ΠΑΟΚ φέτος έχει ταβάνι και ίσως συμβιβάζεται και με την τρίτη θέση, αλλά απ'ότι δείχνουν τα πράγματα μπορεί το ταβάνι του να είναι η 2η θέση. Και όχι μόνο στην κανονική διάρκεια αλλά και στα playoff. Κι οσο δεν δέχεται γκολ έχει ο θεός.. Κι απ'΄του χρόνου ακόμα καλύτερος.

Χρυσή ευκαιρία για τον Άρη: Με τον Κούπερ στον πάγκο να "καθαρίσει" την ομάδα από αμφιβόλου αξίας λατίνους, να κρατήσει αυτούς που πραγματικά αξίζουν και να αρχίσει να επενδύει στους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο ότι ο πιο σταθερός παίχτης του Άρη φέτος είναι ο Σηφάκης. Η πρόκληση του Europa League είναι μεγάλη, ο Άρης είχε δείξει καλά στοιχεία με Μπάγεβιτς, με τον Κούπερ θα κωλώσει?

Χρυσή ευκαιρία όμως και για τον Ολυμπιακό: Να αλλάξει διοίκηση...


ΥΓ1: Είναι κρίμα για τον Μέλμπεργκ... Πραγματικά

ΥΓ2: Ο Ματεράτσι χτες, μετά τη μεγάλη νίκη της Ίντερ επί της Μίλαν πανηγύρισε τρελά φορώντας μια μάσκα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι..





Σκεφτείτε να ερχόταν στον ΠΑΟ και να πανηγύριζε φορώντας μάσκα Σωκράτη Κόκκαλη και κραυγάζοντας "ΧΟ ΧΟ ΧΟ"!!! "ΜΠΕΧΑ ΜΠΕΧΑ ΜΠΕΧΑ"!!!

5 comments:

KANTHAR0S said...

Αυτό που φαίνεται να αναδύεται είναι η πτώση του Ολυμπιακού. Λογικό άλλωστε. Οι αυτοκρατορίες ανεβαίνουν και πέφτουν. Τα σκήπτρα τα αναλαμβάνει ο Παναθηναϊκός, με τον Π.Α.Ο.Κ. κατά κύριο λόγο και τον Άρη έπειτα να ανεβαίνουν επίπεδο. Ο μεταξύ τους ανταγωνισμός έχει κάνει καλό και στις δυο ομάδες, αλλα ο Π.Α.Ο.Κ. είναι κάποια βήματα πιο μπροστά.

pavvou said...

Καλά μην τρελένεσαι! Ο Παοκ οκ, έχει μία σταθερότητα αλλά μέχρι εκεί. 3η θέση.
Ο Άρης μέχρι πριν ένα μήνα ακριβώς ήταν στα μάυρα του τα χάλια...
Θα ανέβει ο Θρύλος. Τα λάθη έχουν επισημανθεί...

Hunter said...

Σωστές παρατηρήσεις. Για τον ΠΑΟ μεγάλη ευκαιρία να χτίσει ομάδα και να ξεφύγει για μερικά χρόνια. (κατευθείαν σε ομίλους με σίγουρα 20κατι μύρια)Θέλει ακόμα 2-3 μεγάλους παίκτες και κυρίως σεντερ μπακ. Αν αξιοποιήσει Νίνη κ Χριστοδουλόπουλο τότε ακόμα πιο πολύ θα έχει διάρκεια η ομάδα. Ο Ολυμπιακός πληρώνει την αλαζονεία, έλλειψη ρευστού και τρόπο λειτουργίας (όλα ο ένας). Για τη Θεσσαλονίκη χαίρομαι. Ο ΠΑΟΚ μπορεί 2η θέση αλλά δεν νομίζω να τον αφήσει ο Ολυμπιακός. Εχει τον.... τρόπο του ακόμη και στα play off!(ας δούμε τη διαιτησία στα επόμενα ματς του ΠΑΟΚ και βλέπουμε). Ο Αρης στο σωστό δρόμο, θέλει ακόμη πολύ δουλειά όμως για 3άδα.

Fondeus said...

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο Κόκκαλης θα βάλει "λυτούς και δεμένους" στα playoff για να μη χάσει ΚΑΙ τη δεύτερη θέση. Από κει και πέρα, οι Θεσσαλονικείς πρέπει να δείξουν χαρακτήρα.
Ο Άρης στο "Βικελίδης" έδειξε το δρόμο. Με τον Παμπορίδη να τον πηγαίνει κόντρα σε όλο το ματς, κατάφερε να πάρει βαθμό και να βάλει και τα γυαλιά σε όσους διαμαρτύρονται μονίμως για διαιτησία.

Skywalker said...

Νομίζετε οτι η διαφορά ΟΣΦΠ και ΠΑΟΚ είναι η χτεσινή? Εγω ρωτάω τι θα γινόταν αν ο Μπράβο έκοβε την πάσα και δεν σκόραρε ο Εντίνιο? 0-0 95% και μετά Τραγικός ο ΠΑΟΚ ούτε τώρα νίκησε το πτώμα κτλ. Χαλαρώστε λιγάκι, το ρόστερ του Ολυμπιακού είναι 2 κλάσεις ανώτερο απο του ΠΑΟΚ και το ξέρουν καλά στην Θεσσαλονίκη και για αυτό δίνουν αξία στην νίκη αυτή.
2 λάθη και μια προσθήκη άλλαξαν τον πρωταθλητή φέτος. Οι αλλαγές προπονητή, η προετοιμασία που ετοίμασε την ομάδα για νωρίς και ο Σισέ, τίποτε μα τίποτε άλλο(ο Παναθηναϊκός έγινε μια αν μη τι άλλο αξιόπιστη και ορθολογική ομάδα χωρίς και αυτός να παίξει τπτ φοβερό). Απόδειξη για την προετοιμασία οι 16 στην Ευρώπη, οι άνετες νίκες με ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ .
Τώρα τα άλλα για πολυμετοχικούς και σπόρια είναι για καφενειακή κατανάλωση.
Ο τωρινός Ολυμπιακός θέλει 3 προσθήκες και προπονητή τίποτε άλλο.
Πρέπει να επενδύσει στην άμυνά του και στα άκρα του με υγιή Γκαλέτι και Ντατόλο, και να τονώσει κέντρο και επίθεση


ΥΓ Ας βγει και ο ΠΑΟΚ 2ος τι μας κόφτει? Είναι δυνατός στην Ευρώπη και δεν ανησυχούμε...

Αναζήτηση στο Μπακότερμα