Wednesday 20 January 2010

Τροφή για ΜΜΕ

Τέλη δεκαετίας '80, αρχές δεκαετίας '90. Ο Ολυμπιακός περνάει μια από τις χειρότερες -ίσως τη χειρότερη- περίοδο της ιστορίας του. Κοσκωτάς, Σαλιαρέλης, οικονομική κατάρρευση, αγωνιστική απαξίωση, "επιστήμονες"... Το παιδί της σφαλιάρας, ο φτωχός συγγενής! Τότε στη χώρα μας υπήρχαν 3 αθλητικές εφημερίδες (όσο μπορώ να θυμηθώ). Η Αθλητική Ηχώ, το ΦΩΣ κι ο Φίλαθλος. Η ιδιωτική τηλεόραση ήταν ακόμα μπέμπα, δεν υπήρχαν ιδιωτικά αθλητικά ραδιόφωνα ενώ για διαδίκτυο ούτε λόγος! Ωστόσο, η ομάδα του Πειραιά, παρά τα προβλήματά της, ήταν μονίμως πρώτο θέμα σ'αυτά τα λιγοστά ΜΜΕ της εποχής. Γιατί? Γιατί ο Ολυμπιακός πουλάει, και πουλάει περισσότερο όταν έχει προβλήματα, διαφόρων ειδών.
Την τελευταία 5ετία, με τα υπεράριθμα αθλητικά έντυπα, με την εδραίωση του ίντερνετ, με τους αθλητικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς (οι οποίοι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο δίνοντας λόγο στους ακροατές-οπαδούς) και την παντοδυναμία της τηλεόρασης τίποτα δε δείχνει να έχει αλλάξει... Πάλι ο Ολυμπιακός είναι το 1ο θέμα. Και αν -ω μη γένοιτο- οι ερυθρόλευκοι ξαναγυρίσουν σε 'πέτρινα' χρόνια εκεί θα γελάσουμε πολύ!
Πρώτο θέμα ο ΟΣΦΠ λοιπόν. Στα καλά του και τα κακά του. Η θεματολογία του Πειραϊκού συλλόγου για τα ΜΜΕ έχει 2 "ναυαρχίδες":

1. Ποιος θα είναι προπονητής
2. Μεταγραφές

- Θα μείνει ή θα φύγει ο "Χ" από τον Πειραιά?
- Ποιος θα διαδεχτεί τον "Χ" στον πάγκο? Υποψήφιοι ο "Υ" και ο "Ζ".
- "Ζ" ο εκλεκτός! Υπέγραψε για 2+1 χρόνια.
- Μετράει μέρες στο λιμάνι ο "Ζ"...

Και ξανά μανά... Όσο για τις μεταγραφές?

- Φήμες για τον "Sfihterman" της Σεβίλλης και ΟΣΦΠ! Θετικός ο παίκτης στο ενδεχόμενο να παίξει στους ερυθρόλευκους!
- Εμπλοκή με "Sfihterman"!
- Βλέπει λαβράκι από Βραζιλία!!
- Θα τρελάνει κόσμο ο "Tinvrontao"!

και άλλα τέτοια όμορφα στις εφημερίδες. Γράφονται και για τις άλλες ομάδες, ΟΚ, αλλά το "κακό" με τον Ολυμπιακό και την -κάθε 6 μήνες- καθιερωμένη παρέλαση ονομάτων είναι τρομερό!
Στα αθλητικά ραδιόφωνα, εκατοντάδες οπαδοί καταθέτουν τη δική τους άποψη. ΚΑΙ εδώ τη μερίδα του λέοντος έχει ο Ολυμπιακός.

- Τι θα γίνει θα πάρουμε κανάν παίχτη?
- Η ομάδα σήμερα ήτανε χάλια..
- Δεν πρέπει να φύγει ο "Ζ"!

Η τηλεόραση προσπαθεί ακόμα, όσο μπορεί, να κρατήσει ένα επίπεδο (φυσικά δεν μιλάμε για Extra και πάλαι ποτέ TV Magic)

Θα έχει λοιπόν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε τον Τύπο να "σκυλεύει" ΚΑΙ το πτώμα (αν γίνει ποτέ) του ΟΣΦΠ όπως κάνει τώρα με την ΑΕΚ. Μόνο που το πτώμα του ΟΣΦΠ θα είναι πολύ πιο κερδοφόρο...
Συνωμοσιολογίες... άλλο τίποτα. Οι μισοί εμφανίζουν τον Κόκκαλη σαν τον άνθρωπο που αποφασίζει να βουλιάξει μόνος του το καράβι "για λόγους που ξέρει μόνο ο ίδιος". Οι άλλοι μισοί, σαν το βασιλιά Θέοντεν στο "Lord of the Rings: The two Towers". Κοιμισμένο, μαγεμένο και αποχαυνωμένο, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το θέμα για το ποιος τελικά παίζει το ρόλο του Φιδόγλωσσου και ποιος του Σάρουμαν...
Κάποιοι λίγοι πιστεύουν (ή ελπίζουν μήπως??) ότι ο Σωκράτης θα αντεπιτεθεί...

2 comments:

pavvou said...

Καλά τα λες φίλε μου! Τσάτσοι οι δημοσιοτσάτσοι...Αλλά γιατί νομίζεις ότι της τηλεόρασης είναι καλύτεροι; Όχι, δεν σου λέω πολιτικά. Απλά δες της Αθλητική Κυριακή, ποιοι είναι εκεί, τι συμφέροντα εξυπηρετούν κτλ. Δες και τις μεταδόσεις της ΝΕΤ. Δες και αυτές της Νοva. Χάλια σου λέω..

Ο Θρύλος πουλάει και θα πουλάει. Εξάλλου είμαστε πολλοί εμείς οι Ολυμπιακοί. Και όταν πρέπει να γράψεις πολλά, θα πεις και λ@λ@κίες, έτσι;

bhoy said...

Η ΝΕΤ...;;;Θα μας τρελάνετε;

Δηλαδή ο ΠΑΟ δεν σκυλέυτηκε,ε;

Είπαμε...

Αναζήτηση στο Μπακότερμα