Tuesday 12 January 2010

Σισέ για Μουντιάλ?

Ο Τζιμπρίλ Σισέ οδηγεί την κούρσα των σκόρερ του Ελληνικού πρωταθλήματος και δείχνει να βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα. 15 γκολ σε 17 αγώνες είναι -so far- σημαντικό επίτευγμα, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Μπλάνκο και ο Γκαλέτι σε όλη την περσινή σαιζόν είχαν από 14 γκολ και χρίστηκαν 1οι σκόρερ. Για τέτοια διαφορά μιλάμε.
Η αναγέννηση του Σισέ λοιπόν, φορώντας τη φανέλα του τριφυλλιού, είναι γεγονός. Και πολύς λόγος γίνεται τελευταία για το αν θα μπορούσε να κληθεί στην Εθνική Γαλλίας ενόψει Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Σισέ μπαίνει στα 29, και δεν θα έχει -εκτός απροόπτου- άλλη ευκαιρία για μια 2η και τελευταία συμμετοχή σε Μουντιάλ (έπαιξε το 2002).
Στην προσπάθειά του αυτή, έχει να ανταγωνιστεί αρκετούς συμπατριώτες του επιθετικούς που -προς το παρόν- κερδίζουν την εμπιστοσύνη του Ντομενέκ, περισσότερο από τον "δικό μας" Γάλλο.
Αλλά ας ξεκινήσουμε από μια, όσο το δυνατόν, στέρεα βάση. Και ας υποθέσουμε ότι δε θα υπάρξουν τραυματισμοί στη γραμμή κρούσης των Τρικολόρ.

1. Λογικά ο Ντομενέκ θα πάρει 5 επιθετικούς στη 23άδα
2. Οι 3 απ' αυτούς θα είναι σίγουρα οι Ανρί, Μπενζεμά και Ανελκά

Μένουν λοιπόν δύο θέσεις για την επίθεση. Μια απ'αυτές τις δυο θέσεις διεκδικεί ο Τζιμπρίλ Σισέ. Ποιοι είναι οι συνδιεκδικητές? Ας τους δούμε.

Μπαφετιμπί Γκομίς. Το ακατέργαστο θηρίο -γιατί διαμάντι δεν τον λες- που είδαμε στο Euro 2008, βελτιώθηκε αρκετά. Και παρά την απαξίωση και το χλευασμό του Αλέκου Θεοφιλόπουλου δούλεψε, έκανε καλή σαιζόν με τη Σεντ Ετιέν και δικαιώθηκε με μεταγραφή στην πρωταγωνίστρια Λυών το καλοκαίρι που μας πέρασε. Φέτος, σε όλες τις διοργανώσεις μέχρι τώρα έχει 11 γκολ σε 27 ματς. Βαρύ φορ, κατηγορίας "Σισέ". Αποτελεσματικός στο finishing, με δυνατό σουτ, με απίστευτη σωματική δύναμη και καλή ισορροπία, αλλά χωρίς ιδιαίτερη πλαστικότητα στις κινήσεις του. Είναι ήδη μέλος των Τρικολόρ εδώ και μια 2ετία κι αυτό του δίνει πόντους.
Βίντεο


Αντρέ Πιερ Γκινιάκ. Ο 24χρονος επιθετικός της Τουλούζ ήταν 1ος σκόρερ στο Γαλλικό πρωτάθλημα την περσινή περίοδο με 24 γκολ κι αυτό δεν άφησε αδιάφορο τον Ντομενέκ, που του έδωσε την ευκαιρία να κάνει ντεμπούτο με την εθνική ομάδα στα προκριματικά του Μουντιάλ. Γρήγορος, εκρηκτικός και ευέλικτος ο Γκινιάκ, καλός τεχνίτης, χρησιμοποιεί το ίδιο καλά και τα δυο πόδια στα τελειώματα και συν τοις άλλοις είναι ψύχραιμος. Ο Ντομενέκ δείχνει να τον υπολογίζει αρκετά.
Βίντεο


Λουάκ Ρεμί. Άλλος ένας πιτσιρικάς(23). Από τις ακαδημίες της Λυών, εδώ και 2 χρόνια στη Νις, έχει 18 γκολ σε 45 συμμετοχές στο Γαλλικό πρωτάθλημα. Παρόλο που μετράει μόνο μια συμμετοχή με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Γαλλίας, συγκαταλέγεται στα "hot prospects for the future" και στα πλαίσια της ανανέωσης που ετοιμάζουν οι Γάλλοι είναι απ'τους πρώτους υποψηφίους.
Bίντεο


Γκιγιόμ Χορό. Οι πολύ καλές του εμφανίσεις -που συνοδεύτηκαν κι από πολλά γκολ- στη 2η κατηγορία της Γαλλίας προσέλκυσαν το ενδιαφέρον συλλόγων όπως η Άρσεναλ και η Τσέλσι, αλλά αυτός προτίμησε να μείνει στη χώρα του. Απ'το 2008 αγωνίζεται στην Παρί Σ.Ζ. και σε 33 αγώνες πέρυσι είχε 17 γκολ. Δεν έχει αγωνιστεί ακόμα με τους Τρικολόρ, αλλά έχει κληθεί απ'τον Ντομενέκ και σίγουρα θα του δοθεί η ευκαιρία να δοκιμαστεί ενόψει ΠΚ. Πανύψηλος (1,92), νικιέται δύσκολα στον αέρα, ενώ το σουλούπι του και το στυλ που αγωνίζεται θυμίζει πολύ τον Κάριου.
Βίντεο


Τζίμι Μπριάν. Από το 2002 στη Ρεν ο 24χρονος Μπριάν, μετρά 25 γκολ σε 137 αγώνες, ενώ έχει φορέσει 3 φορές τη φανέλα της Γαλλίας. Είναι κι αυτός από τις 'όψιμες' επιλογές του Ντομενέκ για την επίθεση. Είναι ταχύς, τεχνίτης, μπορεί να αγωνιστεί και ως φουνταριστός και ως περιφερειακός, ενώ αρκετά του γκολ είναι θεαματικά. Θα χρειαστεί να παλέψει πολύ για να μην αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη. Το σίγουρο είναι όμως ότι υπολογίζεται από τον Γάλλο προπονητή.
Βίντεο


Νταβίντ Τρεζεγκέ. Το 2008 αποφάσισε να αποχωρήσει από την Εθνική Γαλλίας, λέγοντας πως όσο είναι ο Ντομενέκ στον πάγκο δεν επιθυμεί να αγωνίζεται εκεί. Στη δύση της καριέρας του, ο 3ος σκόρερ όλων των εποχών για τους Τρικολόρ, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Τιμής ένεκεν πρέπει να τον αναφέρουμε...
Βίντεο

2 comments:

KANTHAR0S said...

Έχω την εντύπωση ότι όσο δεν τον καλεί ο ''προπονηταρας'' Ντομενέκ τόσο περισσότερες φωτιές θα βγάζει ο παίχτης...

Anonymous said...

Πρεπει να βαλει 30+ γκολ για να τον καλεσουν. Ακόμα δεν το εχουν σε υπόληψη το πρωτάθλημά μας δυστυχώς.

Αναζήτηση στο Μπακότερμα