Wednesday 6 January 2010

Κίτρινος πυρετός...

Είναι σοβαρή ασθένεια του Ολυμπιακού φέτος. 5-0 στο φιλικό με τον Εργοτέλη, ήττα στον Άρη, ήττα σήμερα... Αλλά ας κόψουμε την πλάκα.
Η ΑΕΚ μπορεί να μην έχει βρει ακόμα λύση στα διοικητικά της προβλήματα, μπορεί το χρέος της να είναι τεράστιο, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι έπαψε να έχει Προπονητή και παίκτες αξίας. Ο χλευασμός τόσο καιρό δεν είχε σταματημό και οι παίκτες ψάχνανε ένα μεγάλο παιχνίδι για να πάρουν τα πάνω τους. Έτυχε να είναι το ντέρμπι με τον ΟΣΦΠ το πρώτο χρονικά για να το κάνουν. Και ο αποψινός Ολυμπιακός ήταν ο ιδανικός αντίπαλος. Δεν ήθελε και πολύ...Φανταστείτε τον εαυτό σας τη Δευτέρα στη δουλειά μετά από 9 μέρες χριστουγεννιάτικης άδειας... Ε, μη μου πείτε πως έχετε τη μεγαλύτερη όρεξη και -πολύ περισσότερο- μεγάλη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ. Καταλαβαίνετε τι εννοώ. Και πάλι όμως, οι άλλες ομάδες πόση λιγότερη άδεια πήραν και ήταν πιο 'έτοιμες'? Ίσως τελικά, να μην είναι ο αριθμός των ημερών αυτός καθαυτός που ευθύνεται για τη χαλάρωση στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο. Ο ΟΣΦΠ δείχνει σημάδια "σκορποχωρίου" στα τελευταία ματς πρωταθλήματος. Χωρίς ιδιαίτερο πλάνο, χωρίς πάθος και χωρίς χαρακτήρα.
Ο Μπάγεβιτς το ήξερε αυτό και δεν προσπάθησε να 'κλέψει' το ματς με τρικ και αλχημείες. Δεν το έπαιρνε κι άλλωστε. Παρέταξε μια ομάδα οργανωμένη στην άμυνα, συμπαγή σε όλες τις γραμμές και γρήγορη μπροστά. Ο Μέλμπεργκ κι ο Αβραάμ δεν είναι 'παιδικές χαρές' κι ο μόνος τρόπος για να τους χτυπήσεις είναι να πάρεις το κέντρο και να παίξεις γρήγορα μπροστά. Το να κυριαρχήσει η ΑΕΚ στο χώρο του κέντρου δεν ήταν και το πιο δύσκολο πράγμα απόψε. Να κυριαρχήσει απέναντι σε ποιόν? Σε έναν κάκιστο Μαρέσκα και έναν πιτσιρικά που έπαιζε για 2η φορά? Από κει και πέρα, ήταν εύκολο να βγουν σωστά στην αντεπίθεση με Τζεμπούρ, Σκόκο, Μαντούκα και Μπλάνκο. Το ότι το 1-2 δεν έγινε 1-4 ή 1-5 οφείλεται στην αυτοθυσία του Μέλμπεργκ και -κυρίως- στον Αντώνη Νικοπολίδη. Μπορεί να φταίει (εν μέρει) στο 2ο γκολ, αλλά συνολικά, δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι έσωσε τον Ολυμπιακό από συντριβή. Υπήρχαν στιγμές στον αγώνα που νόμιζες πως αυτό το άναρχο σύνολο με τα ερυθρόλευκα έπαιζε υπό τις οδηγίες του Κροπότκιν...
Για το Ζίκο τα ερωτηματικά είναι πολλά. Και έχουν αρχίσει και μαζεύονται απ'τα Γιάννενα. Σήμερα, για τον αποκλεισμό Στολτίδη και Λεντέσμα από τη 18δα έδωσε την εξήγησή του. "Μόλις γυρίσανε από τραυματισμούς και θεώρησα ότι ήταν ανέτοιμοι". Είναι πολύ λογικό να αντιδρούν οι φίλοι του ΟΣΦΠ λέγοντας "Τι λες ρε άσχετε! Αφού δεν έχουμε κόφτες. Τους αφήνεις απ'εξω??". Αλλά.... δε θα ταν και πολύ απίθανο να αποχωρήσει με θλάση ο Λεντέσμα στο 30' και με άλλη θλάση ο Στολτίδης στο 60'. Έχουν δει τα μάτια μας... Ο Ζίκο πήρε την ευθύνη για την ήττα, δεν κρύφτηκε, αλλά δεν αρκεί να παίρνεις την ευθύνη μετά από κάθε ήττα. Πρέπει να κάνεις και κάτι για να αποφύγεις την επόμενη...Όσο για τη διαιτησία, ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά είναι που οι διαιτητές ισοφαρίζουν τα λάθη τους με άλλα λάθη. και ο νοών νοείτο.
Μ'αυτά και μ'αυτά, ο Παναθηναϊκός -ο οποίος έφτασε στη νίκη με τον Εργοτέλη με 2η κολλητή 4άρα- πήγε στο +5 και αισθάνεται πια ότι είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το πρωτάθλημα. Ο Σισέ είτε με καραμπόλες είτε από ασίστ τη μπάλα θα τη στείλει στο πλεκτό και είναι εντελώς αφιλοσόφητη η άποψη περί παλτών κλπ. Με το Ζιλμπέρτο να κάνει εκπληκτικό πρωτάθλημα -και να μην απολαμβάνει τη δόξα που του πρέπει από τα ΜΜΕ- και τον Κατσουράνη να έχει ξελασπώσει ουκ ολίγες φορές, ο Λέτο έρχεται να βάλει αυτό που λείπει τις περισσότερες φορές από το μίζερο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το αλατοπίπερο. Μπορεί να μην του πιάνουν πάντα τα 'μαγικά', αλλά όταν του πιάνουν, είσαι δεν είσαι Παναθηναϊκός θα πεταχτείς απ'την καρέκλα!!Το πρωτάθλημα, λοιπόν, έχει ξεκάθαρο φαβορί, όμως δεν τελείωσε. Όσοι το πιστεύουν αυτό, είναι οι ίδιοι μ'αυτούς που πίστευαν ότι και ο Ολυμπιακός σήμερα θα 'καθάριζε' εύκολα την προβληματική ΑΕΚ...

Τζάμπα διαφήμιση
Ευχαριστούμε τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του ΟΣΦΠ και της ΑΕΚ Πέτρο Καραβίτη (αλλά και τον συμπαθή Αντώνη Κατσαρό) για τη δωρεάν διαφήμιση που έκαναν στο blog μας! Αν και για να λέμε την αλήθεια, ο Αντώνης Νικοπολίδης είναι Ζωντανή Διαφήμιση για το ιστολόγιό μας, με τον τρόπο που παίζει!

7 comments:

Anonymous said...

Η χαλάρωση του Ολυμπιακου μετα τη νικη με παο και την προκριση στους 16 είναι φως φανάρι. Σα να τελειωσε η χρονια συμπεριφέρονται ολοι. παικτες προπονητης διοικηση κλπ. Καφενείο σωστό.

Anonymous said...

Mpantovic-Niniadis TWRA! Paratravhkse to asteio me to Zico...

Anonymous said...

Malakies, ta louria einai xalara ap ton Kokkali gi auto vriskei kai ta kanei o ziko.

Anonymous said...

ΟΣΟ ΗΧΟΥΣΕ Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΜΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ, ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΚΤΛ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΒΡΙΣΚΕ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ. ΣΥΜΦΩΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΛΑΡΩΣΗ, ΟΜΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΡΙΘΕΙ ΑΚΟΜΑ. ΣΕ ΤΟΥΜΠΑ, ΧΑΡΙΛΑΟΥ, ΞΑΝΘΗ, ΤΡΙΠΟΛΗ, ΓΙΑΝΝΕΝΑ, ΛΑΡΙΣΑ, ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΚΑΙ ΤΑ 2 ΝΤΕΡΜΠΥ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 5-6 ΒΑΘΜΟΥΣ Ο ΠΑΟ? ΣΙΓΟΥΡΑ ΝΑΙ. Ο ΟΣΦΠ ΕΧΕΙ 1 ΝΤΕΡΜΠΥ ΚΑΙ Ν.ΣΜΥΡΝΗ ΚΑΙ ΤΡΙΠΟΛΗ.
ΗΡΕΜΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ. ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΠΑΙΧΤΟΥΝ ΣΤΟ ΟΑΚΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΤΕ ΠΟΥ ΕΝΑΣ ΨΥΧΩΜΕΝΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΦΥΓΕ ΜΕ 2-2 ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ ΑΝΤΙ ΓΙΑ 1-3....ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΟ ΣΟΒΑΡΟΣ ΠΑΙΔΙΑ,ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΜΥΝΑ ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ, ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΠΑΡΕΙ ΠΑΙΧΤΗ. ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ +5.
ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ 1 ΣΤΑ 13 ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΚΑΤΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΧΑΣΟΥΜΕ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣ. (ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΑ)

ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΥ ΠΟΛΛΑ

KANTHAR0S said...

Φίλε μου σε διαβάζω πρώτη φορά. Καλώς σε βρήκα.

Έστω ότι ο Ζίκο παραδέχτηκε τις ευθύνες του. Οι άλλοι θα τις παραδεχτούν? Διαβάζω ότι ο Βραζιλιάνος είναι στην πόρτα της εξόδου...Κι αυτό τι σημαίνει? Ότι ξαφνικά θα λυθούν τα προβλήματα και θα καλυφθούν τα χτυπητά κενά της ομάδας. Δεν νομίζω.

Επέτρεψε μου να διαφωνήσω περί συντριβής που λες. Δεν υπήρχε τέτοιο θέμα για μένα. Η ΑΕΚ δεν έκανε τοσο μεγάλο παιχνίδι για να ''συντρίψει'' τον Ολυμπιακό.

Απλά πολλοί ακόμα και τώρα δεν καταλαβαίνουν ποιο είναι το πρόβλημα. Ο κώδωνας κρούει συνεχώς κι όταν σταματήσει μάλλον θα είναι αργά...

http://kanthar0s.blogspot.com/

Fondeus said...

@Ανώνυμος1: Συμφωνώ απόλυτα
@Ανώνυμος2: Δε θα με εξέπληττε
@Ανώνυμος3: Είναι αστείο να συζητάμε για χαλαρά και σφιγμένα λουριά σε ένα ποδοσφαιρικό σωματείο. Η σοβαρότητα θα πρέπει να είναι αυτονόητη κι όχι να υπενθυμίζεται απ'τον πρόεδρο ή τον οποιονδήποτε διοικητικό παράγοντα.
@Γιαννης Βασ (και χρόνια σου πολλά):
ο ΟΣΦΠ έχει να παίξει σε λιγότερες δύσκολες έδρες, αλλά μάλλον το -5 προέρχεται από γκέλες στη δική του έδρα.
@KANTHAR0S: Καλώς μας ήρθες. Δίκιο έχεις για Ζίκο. Δεν αντέχει άλλη αλαγή προπονητή η ομάδα. Η ΑΕΚ δεν έκανε -όντως- μεγάλο παιχνίδι, αλλά με τα 3 τετ-α-τετ που είχε μπορούσε να είναι μεγαλύτερο το σκορ..

pavvou said...

Ο κόσμος (κάποιες φορές) έχει αλάνθαστο κριτήριο. Τους πρώτους ...νοσταγλούς, τους πήρε το αυτί σου;

Αναζήτηση στο Μπακότερμα