Tuesday 2 June 2009

Triple drown...

Μετά το πρώτο ματς-αρρώστεια στο ΣΕΦ, η πλάστιγγα είχε πια γείρει υπέρ του ΠΑΟ για το πρωτάθλημα. Δεν πιστεύαμε καν ότι μπορούσε ο Ολυμπιακός να κερδίσει μες στο ΟΑΚΑ και να κάνει κόντρα break. Το θέμα είναι ότι δεν το πιστεύανε ούτε οι παίκτες του... Ώρες ώρες μοιάζανε να παραξενεύονται και οι ίδιοι όταν προηγούνταν των πράσινων σε ορισμένα σημεία των αγώνων. Σαν να τους έλεγε μια φωνή από μέσα τους "Άσε ρε..δε γίνεται να κερδίσουμε!" Κόμπλεξ? Ανικανότητα? Ελλιπή ψυχικά αποθέματα? Δεν είμαι ο κατάλληλος για να το κρίνω. Απλώς λέω ό,τι είδα. Και στην τελική, ο ΟΣΦΠ έχασε από μια καλύτερη ομάδα.
Δε θα πέσω στη λούμπα να δαιμονοποιήσω ή να χαρακτηρίσω άχρηστο έναν προπονητή που κατέκτησε 1η θέση σε Ευρωμπάσκετ, 2η θέση σε Μουντομπάσκετ και 2 φορές 5η θέση σε Ολυμπιακούς αγώνες. Έπεσα μια φορά στην παγίδα, με τον Γκέρσον. Έναν άνθρωπο με 3 Ευρωπαϊκά σε συλλογικό επίπεδο. Το κακό είναι ότι στην ίδια παγίδα έπεσαν, τότε, παράγοντες, παίκτες και (αλοίμονο μη λείψουν) δημοσιογράφοι. Ξεχάσαμε πάνω στη στεναχώρια, ότι ο Γκέρσον με άσο τον Σκούνι Πεν, δυάρι Μάτσε, τριάρι το Βασιλόπουλο και μόνο αξιόπιστο ψηλό τον Μπουρούση (στην πρώιμη περίοδο της ανόδου του) έχασε ένα πρωτάθλημα από μια τάπα του Διαμαντίδη κι ένα non-call του Πηλοϊδη. Ζητήσαμε απ'τον Γκέρσον να κάνει με τους παραπάνω ό,τι και με τη Μακάμπι. Χωρίς βέβαια να έχει στη διάθεσή του Γιασικεβίτσιους, Πάρκερ ή Βούισιτς...
Μετά ήρθε ο Γιαννάκης μετά βαϊων και κλάδων και τώρα ξανά μανά αμφισβήτηση. Τέλος πάντων, η φετινή χρονιά είναι αποτυχημένη, αφού κανένας τίτλος δεν κατακτήθηκε. Με το "ράβε-ξήλωνε" όμως, ομάδες δε φτιάχνονται. Κι αν το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό είναι να "κλέψει" έναν τίτλο από τον ΠΑΟ για να σπάσει το σερί, αυτό μπορεί να επιτευχθεί (μοιραία) κάποια στιγμή. Αν θέλει όμως να του πάρει την πρωτοκαθεδρία για χρόνια?
Εδώ σας θέλω...



No comments:

Αναζήτηση στο Μπακότερμα