Monday 4 October 2010

Alea jacta est. (ή μήπως Errare humanum est ?)

Εγώ τον εκτιμώ τον Νίομπλια. Θεωρώ ότι και σοβαρός άνθρωπος είναι και πως έχει συγκεκριμένη άποψη ,  βαθειά και ευρεία γνώση περί του ποδοσφαίρου. Έτσι νομίζω δηλαδή, καθώς για ανθρώπους που δεν έχουμε γνωρίσει δεν είναι ασφαλή αυτά τα συμπεράσματα. 

Ακούγοντας στα ραδιόφωνα χτες τα σενάρια για το περιστατικό με την παραίτηση (για όσους δεν το γνωρίζουν, ας κάνουν μια τσάρκα στα αθλητικά sites, ας δούνε 3 φορές το βίντεο που κυκλοφορεί, ας διαβάσουν τα πρωτοσέλιδα και τα οπισθόφυλλα 2 φορές, και μετά αν νιώθουν έτοιμοι να επανέλθουν, σας θέλω διαβασμένους), ΕΦΡΙΞΑ. Άλλοι έλεγαν πως το έκανε επίτηδες, καθώς ήξερε πως θα γυρίσει το κλίμα υπέρ του έτσι, με την καινούρια δήλωση στήριξης. Άλλοι είπαν πως ήταν στημένο το σκηνικό από τον ΠΑΟ για να αποφορτιστεί η ομάδα. Επειδή όλοι έχουν πει την άποψή τους, θα την πούμε κι εμείς (δηλαδή γιατί όχι-στο πηγάδι κατουρήσαμε εμείς ?)
Η γνώμη μου λοιπόν είναι η εξής: σαν σοβαρός άνθρωπος, παραιτήθηκε σαφέστατα και κατηγορηματικά (είπε δεν θέλω να κάτσω πάλι στον πάγκο του Παναθηναϊκού, τι άλλο να πει?) εννοώντας "Άντε γ@@@@είτε ρε μαλ@@@ες, ραδιόφωνα, εφημερίδες και οπαδοί, ηλίθιοι να πούμε, τριτοκοσμικοί καράβλαχοι του Ελληνικού ποδοσφαίρου (ποιού?), φέρτε άλλον να νικάει την Ξάνθη και την Καβάλα, και να βάζει τους βαθμούς στο σακούλι, παπάρηδες"
Και καλά έκανε. Παντελονάτα και αντρίκεια. Η πίεση που νιώθει είναι τεράστια, γιατί όμως? Επειδή έχασε από τους Δανούς? Σιγά ρε παιδιά τι να κάνουμε τώρα. Χαλαρώστε λίγο. Από πότε θεωρήθηκε στανταράκι πως η Ελληνική ομάδα θα κερδίσει σίγουρα την Δανική? Εδώ πολλοί θα πουν "άσε ρε φίλε, παίρνει τόσα λεφτά  και νιώθει και πίεση? Ας έρθει να δουλέψει εκεί που δουλεύω εγώ να δει πως είναι η πίεση για 900 ευρώ"και θα έχουν δίκιο. Συμφωνούμε ρε παιδιά, μιλάμε για μια ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ομάδα, δλδ το χόμπυ μας κάνουμε, μπαλίτσα βλέπουμε και τίποτα παραπάνω, (εκτός από άλλους που είναι όντως More than a Club :) ). Θέλω να πω πως έπραξε σωστά φτύνοντας -προσωρινά- στα μούτρα αυτούς που ευθύνονται για το δάκρυ του, για το δάκρυ του Δώνη πρόπερσι, και για το δάκρυ του Δερμιτζάκη χτες (για άλλους λόγους βέβαια).
Κι ύστερα ήρθε η κωλοτούμπα. Από τα ρεπορτάζ βγαίνει πως ο Σισέ το έμαθε, πήρε τον Πατέρα, και ο Πατέρας πήρε τον Αντωνίου και επικοινώνησε και με τον Νιόμπλια για να του πει "όχι ρε Νικολάκη ! Ρε Νικολάκη ποιός στα λέει αυτά βρε αγάπη? Τον Γκόντζο ρε και τον Πρασινοφρουρό πιστεύεις? Ρε σε αγαπάμε ρε Νίκο ρε ψυχή! Μείνε και θα τα φτιάξουμε όλα ντάξ? Έλα βραδιάτικα με ανησύχησες! Έγινε, μιλάμε άυριο, Φιλάκια. Κι εγώ σ'αγαπώ"
Έγινε έτσι όμως? Ή ο Νικόλας ο Πατέρας του είπε "Πρώτον έπρεπε να το γνωρίζω από πριν. Δέυτερον δεν είμαστε έτοιμοι για άλλον , δεν προλάβαμε να κοιτάξουμε τίποτα, ανακάλεσε ΤΩΡΑ και θα δούμε από αύριο"
Ό,τι και να του είπε, ο Νιόμπλιας όντως ανακάλεσε. Και δεν είναι προς τιμήν του. Νομίζει πως θα βρεί ηρεμία τώρα δηλαδή? Του το εύχομαι. Αν νικήσει ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και ΟΣΦΠ στην σειρά τότε και μόνο τότε θα είναι καλά, δεν θα ακούγεται ούτε ένα "τριιτς" στον πάγκο του. Και είναι το τρίτο λάθος του. Πάμε στα άλλα 2.
Για μένα μεγάλο του λάθος, αδυναμία, ίσως και ατυχία δεν ξέρω είναι το 0-1 του ΟΑΚΑ με Ντέρμπυσαιρ. Εκείνο το ματς δεν είναι απλά ένα μεγάλο ντέρμπυ και ένα 6 point game. Είναι από τα ματς που καταστρέφουν δυναστείες και χτίζουν καινούριες. Που αλλάζουν τα 'κόζα' και κάνουνε τα παιδάκια να διαλέξουν ομάδα. Και το έχασε. Σε ένα ΟΑΚΑ με 65.000 αφηνιασμένους Παναθηναϊκούς, και έχοντας σε χορτάρι και πάγκο, και πιο καλούς παίχτες και πιο έτοιμους και πιο γυμνασμένους και ψυχολογικά ανεβασμένους και και και.. Και το έχασε. Με ποιό τίμημα? Με το τίμημα του αντί να βάλει στο χείλη των Ολυμπαικών την παραδοχή "αποτύχαμε, πέσαμε σαν αυτοκρατορία, είναι καλύτεροι οι άλλοι", να βάλει το αναιδές και αλαζονικό "έλα ρε ποιός ΠΑΟ, τους το δώσαμε, νταξ έχουνε Σισέ και Ζιλμπέρτο αλλά τους ρίξαμε μέσα έξω πάλι, μην κοιτάς που είμαστε πτώματα, στα 13 τα 2 Δούρο." Και έδωσε το φιλί της ζωής σε έναν μελλοθάνατο.
Το δεύτερο του λάθος είναι η μεγάλη του φοβία απέναντι στον τύπο. Από πέρσι προσπαθεί σε άκυρες στιγμές να απολογηθεί και να δείξει τα καλώς κείμενα της ομάδας του. Μπορεί και να φταίει η ανασφάλεια του "έλα μωρέ την ομάδα του Τεν Κάτε πήρε". Αντί να πατήσει πάνω στα ΦΟΒΕΡΑ ματς που έκανε με την Ρόμα, και να τρίψει αυτά τα Dvd σε όλους τους παπαρο-δημοσιογραφο-επικριτές του.
Κουράστηκα με αυτά. 
Το γκολ του μήνα.

3 comments:

Anonymous said...

ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΑΜΕ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΕΙΣ ΣΤΟ ΜΠΑΚΟ???ΟΥΣΤ ΡΕ!!PARMA FC

Fondeus said...

Δε φάγατε απλά γκολ... Γκολάρα ήτανε :)))

Anonymous said...

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΤΡΩΜΕ.ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΕΝΤΕ ΗΤΑΝ ΜΕ ΠΕΝΑΛΤΙ!!!!ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ!!!mikrok

Αναζήτηση στο Μπακότερμα