Friday 26 February 2010

Όταν ο Παναθηναϊκός γίνεται Panathinaikos...



Πέρυσι ήταν η Ίντερ στο Μιλάνο, φέτος η Ρόμα στην πρωτεύουσα της Ιταλίας. Ο Παναθηναϊκός της Ευρώπης τους έπιασε στον ύπνο τους Ρωμαίους και καθάρισε την πρόκριση μέσα σε 6 λεπτά. Στο κρισιμότερο σημείο ενός αγώνα, στα τελειώματα δηλαδή του Α' ημιχρόνου.
Η σιγουριά για την πρόκριση που δε θα χανόταν, πέρασε στους πράσινους οπαδούς στις κερκίδες του Ολίμπικο, οι οποίοι παραληρούσαν, την ώρα που η "προεδρίνα" και ο "καπιτάνο" κρεμάγανε πλερέζα. Δεν ήταν απλώς ένα ακόμα διπλό του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη. Δεν ήταν ένα ματς ομίλου Champions League. Ούτε 1ος γύρος απέναντι σε κάποια άσημη Ανατολικοευρωπαϊκή ομάδα. Ήταν μια εκτός έδρας νίκη πρόκρισης, κάτι που οι πράσινοι δεν είχαν καταφέρει ούτε τη "χρυσή" 10ετία του '80. Και μην ξεχνάμε ότι επετεύχθη απέναντι στην πιο φορμαρισμένη ομάδα της Ιταλίας.
Ο Σωτήρης Νίνης δεν έγινε χτες ξαφνικά άντρας. Ήταν εδώ και αρκετό καιρό, απλά κάποιοι έβρισκαν χίλιους μύριους τρόπους είτε να τον αποθεώσουν χωρίς λόγο, είτε να τον μειώσουν (επίσης χωρίς ιδιαίτερο λόγο). Δεν έδωσε απαντήσεις ο μικρός. Έδωσε, απλά, την πρόκριση στον ΠΑΟ. Όσο για τον Σισέ, ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί αγχώνονται οι πράσινοι για το αν θα πάει στο Μουντιάλ... Μια χαρά θα είναι εδώ. Ξεκούραστο καλοκαιράκι στα ελληνικά νησιά και του χρόνου πιο δυνατός. Και στην τελική, δε μας θες μία μεσίε Ντομενέκ, δε σε θέλουμε 10.
Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό, λοιπόν, για τη νίκη πρόκριση.

ΥΓ1: Αν ο Παναθηναϊκός, σήμερα, είναι Panathinaikos, το οφείλει στο Γιώργο Βαρδινογιάννη, που στις αρχές της δεκαετίας του '80 παρέλαβε μια ομάδα που -μετά το Wembley- δεν μπορούσε να περάσει γύρο και τη μετέτρεψε σε αξιοσέβαστο Ευρωπαϊκό κλαμπ.

ΥΓ2: Ο μπασκετικός Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ποδοσφαιρικό...

2 comments:

oops said...

βρήκα το άρθρο σου με τις καταστροφές που γίνονται όταν προκρίνεται ο ΠΑΟ, μετά τον πρόσφατο σεισμό στη Χιλή μάλλον χρειάζεται ανανέωση.....

pavvou said...

Καλά τα λες ρε Fondeus, αλλά αυτό το τελευταίο τι το ήθελες; Εγώ Ολυμπιακός είμαι και δεν με νοιαζει, αλλά οι Παναθηναικοί νομίζω ότι την οικογένεια δεν την πάνε...και καλα κάνουν.

Μπράβο στον Παο πάντως.

Αναζήτηση στο Μπακότερμα