Tuesday 16 February 2010

Του τριημέρου...

Τα κεφάλια μέσα, λοιπόν, ξανά. Καλά περάσαμε -ελπίζουμε κι εσείς- το τριήμερο και η ξενέρα της επιστροφής μετριάζεται από το γεγονός πώς η εργάσιμη εβδομάδα ξεκίνησε από Τρίτη...
Ευτυχώς, στα σημερινά πρωτοσέλιδα δεν είδαμε κλισέ άλλων ετών όπως "Έκαψε τον Καρνάβαλο" ή "Πέταξε αετό για κορυφή". Μια κάποια πρόοδος είναι κι αυτή. Αλλά ας δούμε τι έγινε αυτό το Σαββατοκύριακο.
Φυσικά και η ήττα του ΠΑΟ από την Καβάλα στο ΟΑΚΑ είναι πρώτη είδηση. Αλλά με μια πιο προσεκτική ματιά δε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εντελώς ουρανοκατέβατη και ανέλπιστη.
1) Η Καβάλα πριν το ματς ήταν αήττητη στα ματς κόντρα στους 3 μεγάλους της Αθήνας. Και παρέμεινε.
2) Η Καβάλα ενισχύθηκε από 2 ποιοτικούς ποδοσφαιριστές στο κέντρο της άμυνας και την επίθεση (Μουρ, Σμολάρεκ).
3) Η Καβάλα προσέλαβε έναν έμπειρο προπονητή, τον Άαντ ντε Μος, κάτοχο Κυπέλλου Κυπελλούχων με την Μαλίν (!) το 1988 και Σούπερ Καπ Ευρώπης την επόμενη χρονιά.
Προσθέστε στα παραπάνω την ήδη καλή παρουσία της στο πρωτάθλημα και θα καταλάβετε γιατί το προχτεσινό -άνετο διπλό- δεν αποτελεί δα και έκπληξη μεγατόνων.
Και κάτι ακόμα. Δικαιώνονται όσοι υποστηρίζουν -μαζί με αυτούς κι εμείς- ότι ο Ζιλμπέρτο Σίλβα είναι ο πολυτιμότερος παίκτης του φετινού Παναθηναϊκού...

Την ίδια ώρα στου Ρέντη κρατάνε χαμηλούς τόνους. Ναι καλά ακούσατε. Κρατάνε χαμηλούς τόνους και στόχος είναι η ομάδα μέρα με τη μέρα να γίνεται καλύτερη. Ο Κόκκαλης τάζει πριμ για τα αυτονόητα. Νίκη σε Τρίπολη και Παγκρήτειο... Κανένα ίχνος έπαρσης και αλλαζονείας. Όσοι βρήκατε φούρνο όρθιο να αγοράσετε λαγάνα χτες ήσασταν τυχεροί. Όσο για το ματς με τον Αστέρα, με το σκορ στο 1-2, ο Λούα Λούα φρόντισε να μην ξυπνήσουν μνήμες Ιωαννίνων και Ηρακλή στους ερυθρόλευκους. Που, ναι μεν θα κοιτάζουν τι κάνει ο αιώνιος, αλλά δεν θα είναι πια το πρώτο τους μέλημα. Πλέον η υπόθεση τίτλος περνάει ΚΑΙ από τα πόδια τους.

Η υπόθεση τίτλος όμως ίσως αρχίσει να περνάει την άλλη βδομάδα κι από τα πόδια του ΠΑΟΚ, που με νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό, δε γίνεται μόνο ρυθμιστής του πρωταθλήματος, αλλά και συνδιεκδικητής. Το πρόγραμμά του είναι σαφώς πολύ δύσκολο (με Άρη στο Βικελλίδης και με ΑΕΚ στην Τούμπα) και η ομάδα του Σάντος θυμίζει λίγο την ΑΕΚ της περιόδου 2004/2005. Σου δίνει την άισθηση ότι κάποια στιγμή θα κάνει την ανέλπιστη γκέλα. Το σίγουρο είναι ότι δύσκολα θα διασυρθεί ξανά φέτος, όπως με τα Γιάννενα στο κύπελλο. Κι αν μάλιστα κερδίσει άνετα τον ΠΑΟ (με ένα σκορ άνω του 2-0), τότε θα μιλάμε πλήρη ανατροπή σκηνικού.

Η ΑΕΚ κι ο Άρης συνεχίζουν να δίνουν κιτρινόμαυρο χρώμα στην πρώτη πεντάδα, αλλά τίποτα παραπάνω. Στο δικέφαλο ξανά μανά τα ίδια σκηνικά με τα διοικητικά, ξανά μανά κάποιο φως στο τούνελ. Ας ελπίσουμε ότι υπάρχει. Στην αρχή της σαιζόν, κάθε ήττα της ΑΕΚ ήτανε είδηση. Μετά την κατρακύλα, ήτανε είδηση κάθε νίκη της. Στην παρούσα φάση -καθαρά αγωνιστικά- η ΑΕΚ βρίσκεται σε ένα σημείο που χάσει-κερδίσει δεν ενδιαφέρει κανέναν (και πολλούς απ'τους φίλους της).
Ο Άρης είναι καλή ομάδα και λόγω προπονητή παίζει σωστό ποδόσφαιρο. ΟΚ, το παμε το ξαναείπαμε, μη γίνουμε κι αηδία. Κι ας μην υπερβάλλουμε. Χωρίς προσθήκες καλύτερων παικτών, μόνος ο Κούπερ δε θα μπορέσει ποτέ των ποτών να οδηγήσει τον Άρη πάνω απ'την 4η-5η θέση.

Στην ουρά, τα Γιάννενα θέτουν σοβαρή υποψηφιότητα να κάνουν παρέα με τον Πάνθρακα στη Β΄. Ο 3ος της παρέας ποιος θα είναι? Προσωπικά (κι ας με συγχωρήσουν οι φίλοι των παρακάτω ομάδων) νομίζω ότι και η Λάρισα και ο Πανιώνιος και ο Ηρακλής και η Ξάνθη και ο Λεβαδειακός αξίζουν να είναι 3οι απ'το τέλος. Όποιος απ'αυτούς κι αν τερματίσει 14ος με την αξία του θα τερματίσει. Και ουδόλως με ενδιαφέρει αν ο Ηρακλής είναι Γηραιός, ο Πανιώνιος Ιστορικός και η Λάρισα Βασίλισσα του κάμπου κ.ο.κ ...


ΥΓ1: Έστω και με...δόσεις, το Champions League επιστρέφει. Με ματσάρες.
ΥΓ2: 123-125. Όχι, δεν ήταν το σκορ του Κυριακάτικου All-Star Game του ΝΒΑ, αλλά το αποτέλεσμα του αγώνα ΟΦΗ-Ξάνθη για την Α2, μετά από 4 παρατάσεις!!!
ΥΓ3: Μιας και είπαμε για ΝΒΑ, ρεκόρ θεατών στο Ντάλλας. 108.713, οι περισσότεροι σε αγώνα μπάσκετ ever. ΟΚ, οι πάνω-πάνω τι σκατά έβλεπαν...???
ΥΓ4: 1 χρόνο αποκλεισμό από την Ευρώπη για την ομάδα βόλλευ του Ηρακλή. Και ίσως επεκταθεί η ποινή και σε άλλες ελληνικές ομάδες.
ΥΓ5: Αύριο έχει Ερίκ Καστέλ

1 comment:

pavvou said...

"Ξεκαβάλησαν" οι Παναθηναικοί, το "καβάλησαν" οι Παοκτζήδες και το φαβορί ήρθε πιο κοντά...

Αναζήτηση στο Μπακότερμα