Monday 22 February 2010

Επιστροφές, πισωγυρίσματα, Κούπες, παραρτήματα, χαμένοι βαθμοί.

Tι είδαμε λοιπόν σε αυτόν τον τελικο; Είδαμε μια ομάδα με φρεσκάδα, σχέδιο (και Α και Β), ταλέντο, και πάθος και μια ομάδα με ταλέντο, εμπειρία, πείσμα αλλά και με βαρίδια στα πόδια.
Τα επανηλλειμένα κλεψίματα στα Split out και Pick n Roll του ΠΑΟ, έδειξαν από νωρίς πως κάποιος μπήκε στο γήπεδο για να δηλώσει πως "Παιδιά, είμαστε εδώ ακριβώς στο ίδιο σημείο με σας, αν όχι ψηλότερα". Αυτό το τρόπαιο ξέρουμε όλοι γιατί είναι σημαντικό, γιατί έφυγε αυτό το ανυπόφορο βάρος από τις πλάτες των ερυθρόλευκων. Απέδειξαν λοιπόν οι παίχτες του ΟΣΦΠ -άριστα καθοδηγούμενοι από τον Γιαννάκη- πως ακόμα και σε ματς 68 πόντων (δλδ ανταρτο-μπάσκετ) είναι ικανοί να πηδήξουν ψηλότερα 17 φορές από τους αντιπάλους τους, να τους κλέψουν 14 φορές την μπάλα και να βγάλουν άμυνες που όχι μόνο το Pick n roll του ΠΑΟ έσπασαν, αλλά υποχρέωσαν σε κωμικά λάθη τα γκαρντ του σε απλές μπασκετικές κινήσεις.
Δεν ξέρω τι φταίει στον ΠΑΟ, άλλοι λένε για την κούραση των παιδιών της Εθνικής (μα αυτό δεν υφίσταται και στο λιμάνι;), άλλοι για κορεσμό, άλλοι για λάθος επιλογές (Τέπιτς, Καλάθης, αριθμητικά λίγοι ψηλοί). Το βέβαιο είναι πως ο Παναθηναϊκός θα αντιδράσει και πιθανότατα θα πάρει τον επόμενο αγώνα με τους ερυθρόλευκους. Αλλά ποιός είναι 100% σίγουρος πως αυτός ο ΠΑΟ του Σαββάτου, και της Βαρκελώνης, και του ΟΑΚΑ με Παρτίζαν και Μαρούσι, και του ΣΕΦ, θα νικήσει όλα τα παιχνίδια στην έδρα του στους τελικούς; Εγώ όχι πάντως, αν και τον θεωρώ το φαβορί για τον 3ο τίτλο της σαιζόν, το ελληνικό πρωτάθλημα.
Ο Ολυμπιακός έχει κάνει αδιαμφισβήτητα μερικές δρασκελιές μπροστά και κοιτά κατάματα τον Πρωταθλητή Ευρώπης. Έφτασε να έχει την πολυτέλεια να μετατρέπει τον Βούισιτς σε ρολίστα 5λέπτων. Να μπαίνει στο παρκέ ο μεγάλος Γιασικεβίτσιους και να του "βουτάνε" την μπάλα. Να σηκώνονται 2 πράσινοι να κόψουν τον Τσίλντρες αλλά το στιγμιότυπο να "γράφει". Αυτά τα λίγα από εμάς, εξάλλου θα έχετε διαβάσει πολλές αναλύσεις αλλού. Σε sites που εντόπισαν από νωρίς τις αδυναμίες του Κλέιζα, και τις αρετές του Καλάθη.
Και κάτι ακόμα. Δεν γίνεται μια ζωή να μπαίνει αυτό το καλάθι της απελπισίας. Και αν μπαίνει δεν φτάνει πάντα. Γενικότερα στον αθλητισμό.



Στο ποδόσφαιρο τώωρα... Ο ΠΑΟΚ ωραίος και μάγκας που το πήρε το ματσάκι, αλλά μέχρι εκεί. Πρωτάθλημα δεν παίρνει, αυτή είναι η εντύπωση μου. Εκτός αν νικήσει στο Χαριλάου. Για τα άλλα 2 πτώματα τι να πει κανείς; Το μόνο που μπορεί να πει και να περιγράψει την μέχρι τώρα πορεία τους με μερικές λέξεις είναι πως λόγω της ικανότητας του Σισέ, και της καλής προετοιμασίας των πρασίνων (και κατ'επέκταση των λίγων και βραχυπρόθεσμων τραυματισμών) ο ΠΑΟ έχει και το αβαντάζ του Χ στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ. Τίποτε άλλο. Και στην Νέα Σμύρνη θα νικήσει τον Πανιώνιο που χαλάρωσε μετά την νίκη του στα Γιάννενα, και τον αδιάφορο Αστέρα στην Τρίπολη θα κερδίσει. Και όλα θα παιχτούν στο ΟΑΚΑ.
Οι χειρότεροι διεκδικητές των τελευταίων χρόνων είναι πάντως οι φετινοί αιώνιοι.

ΥΓ1 Ο Τζόρβας δεν είναι για βασικός στην Εθνική ρε παιδιά, τι άλλο θέλετε δηλαδή?
ΥΓ2 Φέρνεις Χ στον Εργοτέλη, που θες να πας ?
ΥΓ3 Φέρνει Χ ο βασικός σου αντίπαλος και χάνεις 2ο ματς στην σειρά...

2 comments:

pavvou said...

Οι Παοκτζήδες θα λιποθυμήσουν λέμε και η αρχή θα γίνει στον Σαββατιάτικο αγώνα στα Πηγάδια. Θα το δεις, εκεί θα γκελάρουν αυτοί...μπαμ μπαμ, με το που έφτασαν κοντά...

bhoy said...

Το τελευταίο site που περίμενα να διαβάσω για το μπάσκετ...
Αν δεν έχετε πρόβλημα να παραθέσω κάποια αξιόλογα blogs:

http://run-n-gun.blogspot.com/

http://greekhoopz.blogspot.com/

http://greekbball.blogspot.com/

http://allstarkourouna.blogspot.com/

Eυχαριστώ!

Αναζήτηση στο Μπακότερμα