Monday 1 February 2010

Βολέματα...

Βολεύτηκε με την ισοπαλία χτες ο Παναθηναϊκός... Το +8 βλέπετε, ήταν μια διαφορά που -μαθηματικά- του επέτρεπε ακόμα και να υποστεί ήττα. Αλλά τα ντέρμπι είναι ντέρμπι. Την ήττα δεν τη σηκώνει κανείς εύκολα. Και ιδιαίτερα από τη φετινή ΑΕΚ. Ρωτήστε και στο λιμάνι αν το φυσάνε ακόμα για να κρυώσει!
Οι πράσινοι στα 2 τελευταία ματς παίζουν με την άνεση που τους δίνει η μεγάλη διαφορά και με τη "σιγουριά" ότι ο Ολυμπιακός θα γκελάρει οπωσδήποτε σε κάποιο από τα εκτός έδρας ματς. Η εικόνα, άλλωστε, των ερυθρόλευκων είναι τέτοια στους τελευταίους αγώνες που δίνει δικαιώματα για τέτοιες σκέψεις. Κι εδώ που τα λέμε, μαθημένος από πρωταθλητισμό δεν είναι τα τελευταία χρόνια ο ΠΑΟ, οπότε δεν θα ήταν και πολύ δίκαιο να τον "σφυροκοπάμε" για το αν διαχειρίζεται σωστά την πρωτιά του. Και μην ξεχνάμε πως ο Παναθηναϊκός ίσως έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του ότι, ακόμα κι αν η διαφορά πάει στο +3, έχει όλα τα φόντα να κερδίσει -ή ακόμα και να θριαμβεύσει- επί του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ. Αυτό όμως αργεί, όταν έρθει η ώρα εκείνου του ντέρμπι θα δούμε πώς θα είναι η βαθμολογία και θα τα ξαναπούμε.
Αυτός που ίσως δε λογίζεται σαν κίνδυνος για τον Παναθηναϊκό είναι ο ΠΑΟΚ. Μήπως -λέω μήπως- οι πράσινοι σκοπεύουν να βολευτούν και στην Τούμπα με κανά Χ? Κι αν στραβώσει το ματσάκι στη Λάρισα? Τότε θα υπάρχει ακόμα περιθώριο για ισοπαλία-βόλεμα στη Θεσσαλονίκη? Η ουσία είναι ότι ο ΠΑΟ -ο φετινός ΠΑΟ με βάση αυτά που έχει δείξει- μπορούσε να "καθαρίσει" και τον Άρη στη Θεσσαλονίκη και την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Δεν το έπραξε γιατί δε ρίσκαρε. Χτες είχε μεν 2 δοκάρια, αλλά θα μπορούσε να πιέσει παραπάνω, μιας και η ΑΕΚ στο Β' ήταν επιπόλαιη στην κόντρα.
Για τον Ολυμπιακό τα έχουμε ξαναπεί... Χάλια μπάλα, αλλά εδώ που έφτασε μετράνε οι βαθμοί. Και χρειάζεται 1-2 νίκες με ευρύ σκορ για να πάρει λίγο ακόμα τα πάνω του και να κόψει τον αέρα στους μικρούς που ορέγονται αποτελέσματα (ειδικά μέσα στο Καραισκάκη). Και ειλικρινά, δεν είναι και το πιο τιμητικό για τους ερυθρόλευκους να λέει ο Λυκουρόπουλος στη μετάδοση "ο Ολυμπιακός με 10 παίκτες, πια, παλεύει για την επιβίωσή του στο ματς"...
Ο ΠΑΟΚ, απ'την άλλη, εύκολα ή δύσκολα τα 3ποντα τα παίρνει και αν μη τι άλλο -με τέτοια άμυνα- ΔΕ χάνει. 8 γκολ σε 20 αγώνες είναι επίδοση επιπέδου Τσέλσι επί Μουρίνιο. Για να μην πώ Γιουβέντους επί Τραπατόνι... Οι επόμενοι δυο αγώνες είναι ΟΙ ΠΛΕΟΝ κρίσιμοι για το δικέφαλο του βορρά, καθώς με 2 νίκες -δύσκολα αλλά όχι απίθανο για τη φετινή ομάδα- δεν θέτουν μόνο θέμα 2ης θέσης, αλλά και πρωταθλήματος. Σε περίπτωση 2 ηττών, βέβαια, μάλλον θα πρέπει να συμβιβαστούν με την 3η θέση και να "ακονίσουν τα μαχαίρια τους" για τα playoff.
Ο Άρης και ο Αστέρας Τρίπολης, αποκάλυψαν το ΣΚ μια χρόνια πληγή των μεσαίων ομάδων στην Ελλάδα. Είναι αυτό που στο χωριό μου αποκαλούμε inconsistency. Κοινώς, ασυνέπεια. Δε λέω, καλή ομάδα η Ξάνθη, αλλά όταν μας έχεις πάρει τ'αυτιά κύριε Άρη με την "Αλλαγή νοοτροπίας" του Κούπερ και ότι "αλλάζουμε επίπεδο", σε τέτοια ματς δε χάνεις με κάτω τα χέρια (ουσιαστικά απ'το 1ο ημίχρονο). Κι εσύ κύριε Αστέρα Τριπόλεως, τι να τα κάνεις τα playoff, όταν δεν μπορείς να πάρεις ένα Χ στη Λιβαδειά...?


ΥΓ1: Δυσκολεύομαι να θυμηθώ ποδοσφαιριστή να αποβάλλεται με 2 κίτρινες που ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ήταν -το λιγότερο- βλακώδεις. Εσείς κύριε Ντ'Άτολο θυμάστε κανέναν?
ΥΓ2: Πολλή μουρμούρα είχε πέσει για το Νικοπολίδη τελευταία, αλλά η απόκρουση στην προβολή του Στολτίδη έκλεισε στόματα.
ΥΓ3: Μίρνες Σίσιτς, καλώς μας όρισες πίσω!
ΥΓ4: Είναι τυφλοί -ή μήπως το αποκρύπτουν σκόπιμα- αυτοί που δε βλέπουν ότι ο Ζιλμπέρτο Σίλβα είναι ο καλύτερος παίκτης του φετινού ΠΑΟ?
ΥΓ5: Ρε τον Ντενίλσον.......... Θα γελάσει κόσμος!
ΥΓ6: 4 χρόνια κλείνει σήμερα ο Καραγεωργίου στον πάγκο του Εργοτέλη. Συγχαρητήρια για τη δουλειά του αλλά και στη διοίκηση που τον στηρίζει.


Highlights: Το τακουνάκι του Γκούτι στον Μπενζεμά και η κούρσα του Ρούνει στο 2ο γκολ της Μάντσεστερ ήταν τα απόλυτα highlight του Σαββατοκύριακου





6 comments:

Anonymous said...

mouxritses gia ton skoufli den lete tpt e?
pou evgale eksw ton matt, alla o d atolo sas peirakse?

Fondeus said...

Πάλι με διαιτησία ρε φίλε?
Εντάξει θα πρέπει να αρχίσουμε να λέμε όλα τα "αμφίβολα".
Και φια Σκούφαλη, και για οφσάιντ Κούκετς, και για 2η κίτρινη του Σαριέγκι με την ΑΕΚ και και και...
Αρρώστεια είναι.

KANTHAR0S said...

οχι αλλη διαιτησια...εχω αηδιασει με αυτο το πραγμα που γινεται...αρχιζε ενα ματς, ολοκληρωνεται και μετα αρχιζουνε να λεμε για διαιτησια...κερδιζουμε, χανουμε και σε εκεινη τη φαση επρεπε να συφριξει φαουλ, στην αλλη να δειξει μαυρη καρτα, στην παραλλη πρασινη καρτα και και και...

Ε Λ Ε Ο Σ

και φταιμε ολοι μας σε αυτο το πραγμα...ας κανουμε ενα πρωταθλημα διαιτησιας τοτε και που και που να μιλαμε για μπαλα

την καλησπερα μου!

Fondeus said...

Πές τα ρε KANTHAR0S!
Καλησπέρα και καλό μήνα και σε σένα!

Anonymous said...

e vevaia re katsapliades, otan kopanane ton thrylo tote thymomaste na min milame gia diaitisia!
13 xronia twra omws itan i agapimeni asxolia
etsiiii kante tis kwlotoumpes sas

tasos marousi

pavvou said...

Κουίζ: Τι κοινό έχουν όλα τα φετινά του ντέρμπυ; Με ΑΕΚ (εντός-εκτός), με ΑΡΗ (εντός-εκτός), με ΠΑΟΚ (εντός) και με Ολυμπιακό (εκτός)! Φιλάκια...

Αναζήτηση στο Μπακότερμα