Wednesday 19 August 2009

Επιστροφές...

Να μαστε πάλι εδώ μετά από πολύ καιρό...
16 μέρες με μηδαμινή αθλητική ενημέρωση είναι υπέρ-αρκετές. Ολίγον από ΠΑΟ-Σπάρτα και ΟΣΦΠ-Σλόβαν, λίγες κλεφτές ματιές στις αθλητικές εφημερίδες των παραδίπλα λουόμενων στην παραλία, λίγο Μάντσεστερ-Τσέλσι στο καράβι... Αυτά.
Και με το που επιστρέψαμε πέσαμε κατ'ευθείαν στην "κατάληψη" των ΜΜΕ από τα αθλητικά δρώμενα.
Δεν είναι και λίγο πράγμα να γυρνάς από άδεια και με το που πατήσεις το πόδι σου στο σπίτι και ανοίξεις την TV, να βλέπεις τον Μπολτ να διαλύει το -δικό του- παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μέτρα! Για να λέμε την αλήθεια περιμέναμε να το σπάσει, αλλά όχι κι έτσι βρε αδερφέ!! Λάου λάου είπαμε. "Φέεεετα..." που λέει και η διαφήμιση. Και την επόμενη μέρα, να σου και η Ισινμπάγεβα μακριά από το βάθρο. Στεναχωριέμαι όταν βλέπω ανθρώπους να κλαίνε αλλά για τους αλλαζόνες, το κλάμα είναι διδακτικό και λυτρωτικό κι όποιος κατάλαβε κατάλαβε.
Παρεμβολές από μπασκετάκι... Κλέιζα και Γουέιφερ (Γουάφερ, Γουίφερ... θα σας γελάσω) στο Θρύλο. Δυνατό μπάσιμο και φέτος. Ρίσκο και φέτος. Και ο καζλάουσκας χωρίς να το παίρνει κανείς χαμπάρι, χτίζει μια αξιοπρεπέστατη (καινούργια) Εθνική Ελλάδος. Χωρίς Παπαλουκά-Διαμαντίδη-Τσαρτσαρή και χωρίς τυμπανοκρουσίες... Ο Μάτζικ Τζόνσον παραμονές της Παναγίας έκλεισε τα 50 και το ΝΒΑ τον τιμά δεόντως.
Και ερχόμαστε στο σήμερα (στο "απόψε" αν προτιμάτε). Aναμενόμενη η νίκη του Ολυμπιακού στην Μολδαβία (ή μήπως... Υπερδνειστερία???). Αλοίμονο άμα έφερνε χ. Είπαμε, μοντάρεται ακόμα, του λείπουν παίκτες που χρειάζεται, τέτοια ματς θέλουν προσοχή αλλά μην κοροϊδευόμαστε. Η Σερίφ Τίρασπολ ΔΕΝ είναι σπουδαία ομάδα. Μια χαρά διαχειρίστηκε ο Ολυμπιακός το ματς. Περίμενε τη φυσιολογική φούρια που έχει κάθε μικρή ομάδα όταν είναι γηπεδούχος απέναντι σε μια ανώτερη στο ξεκίνημα του αγώνα. Πρόσεξε, και στην επανάληψη -σίγουρος πια ότι η Σέριφ είναι "λίγη"- την καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες. Παιρετέρω ανάλυση νομίζω είναι περιττή.
Ο Περικλής Ιακωβάκης και η Σάββα Λίκα δεν πήραν μετάλλιο, φυσικά, αλλά μπορούν να περπατούν με ψηλά το κεφάλι και να κοιμούνται ήσυχοι τα βράδυα. Γιατί είναι ΑΘΛΗΤΕΣ!
Ο Κυργιάκος ξαναπάει στο "Νησί" για να μάθει μπαλίτσα -και τσαμπουκά σε κάτι υλοτόμους που νομίζουν ότι είναι "σέντρεμπακ" (λέγε με Σκρτελ... λέγε με Άγγερ...). Η ΕΚΠΛΗΞΗ. Ψωνίζει φτηνά και η Λίβερπουλ, χρωστάει κι αυτή... Φτώχεια καταραμένη...
Αύριο ο ΠΑΟ έχει δύσκολο έργο και ποντάρει μέχρι την τελευταία στιγμή στο κουβαρντιλίκι του Αμπράμοβιτς, για να αποφύγει τον δαιμόνιο Αγκουέρο. Αλλά μέχρι να ολοκληρωθεί και το αυριανό ματς έχουμε καιρό.


ΥΓ: Έχετε καμιά αμφιβολία ότι οι αυριανές εφημερίδες θα χουν πρωτοσέλιδο τύπου "Σερίφης στη Μολδαβία ο Θρύλος" ??

1 comment:

Anonymous said...

Gia to "Mitroglykerini" den grafete kanena arthraki?vgazei matia to paidi

Αναζήτηση στο Μπακότερμα