Tuesday 27 January 2009

9 στιγμές από το Νο 9...

Δυσκολεύομαι να θυμηθώ πότε ξανά ποδοσφαιριστής του ΟΣΦΠ έκατσε μόλις 1,5 χρόνο και αγαπήθηκε τόσο πολύ απ'την ερυθρόλευκη εξέδρα... Ίσως ο Φούνες αλλά δεν έχει και πολύ σημασία.
Όποιος γαύρος πει ότι το καλοκαίρι του 2007 ΔΕΝ ήταν δύσπιστος απέναντι στην έλευση του Ντάρκο Κοβάσεβιτς είναι ψεύτης. "Μίζα του Ίβιτς", "Τελευταία ένσημα", "Πωωωπωωω δεν μπορώ να τον βλέπω..." κλπ κλπ. Ο Ντάρκο όμως έγινε με το σπαθί του αντικείμενο λατρείας από τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Πολλά γκολ, μα πάνω απ'όλα κρίσιμα...
Επιλέξαμε 9 στιγμές -κατά τη γνώμη μας- που θα θυμόμαστε περισσότερο. Η σειρά δεν έχει σημασία...


Account Opening
2η αγωνιστική της σεζόν 2007/8 και ο Ντάρκο κάνει σεφτέ πετυχαίνοντας 2 από τα 6 γκολ του ΟΣΦΠ στη νίκη με 6-2 επί του ΟΦΗ.




1o γκολ σε ντέρμπι
Το ματς με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη είναι στο 1-1, για την 6η αγωνιστική. Ο Κοβάσεβιτς νικάει όποιον άλλον πηδάει μαζί του στον αέρα, πιάνει "κορόιδο" τον Φερνάντεζ και δίνει στον Ολυμπιακό το τρίποντο.




Λυτρωτής στα ζόρια...
Ο Ολυμπιακός -κάπου στα μέσα Νοέμβρη- καταπονημένος και από την υπερπροσπάθεια στο CL ζορίζεται απέναντι στη Βέροια στην έδρα του, αλλά ο ψηλός έχει τη λύση. 1-0 με ένα καθαρά "σεντερφορίστικο" γκολ.




Έμφραγμα στο '83
Ντέρμπι κορυφής στο Καραϊσκάκη, ΟΣΦΠ-ΑΕΚ. Η Ένωση είναι καλύτερη, με το Ζήκο και το Ριβάλντο να κάνουν πάρτι στο κέντρο μετά τον τραυματισμό του Λεντέσμα. Ο Παπασταθόπουλος για 83 λεπτά έχει σβήσει κυριολεκτικά το Ντάρκο. Τη μια και μοναδική στιγμή όμως που θα τον χάσει, ο Σέρβος δε θα συγχωρήσει... 1-0





Διπλό στη Ρώμη!
Προτελευταία αγωνιστική του CL, σ'ενα πολύ κρίσιμο ματς, η Λάτσιο προηγείτα στο Ολίμπικο 1-0. Ο Γκαλέτι ισοφαρίζει και ο διαιτητής με τον επόπτη κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν τους Ιταλούς ζωντανούς. Στο '64, ο Τζόλε φεύγει από αριστερά και ο Ντάρκο καραδοκεί στην περιοχή ανάμεσα από 5 αντιπάλους. Η σέντρα του αρχηγού υποδειγματικά συρτή και το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο "καμπούρης" είναι να βάλει σωστά το πόδι του. Όπερ και εγένετο...Ο πανηγυρισμός-βολέ στον ουρανό είναι μνημειώδης...





Και εκτός έδρας
Με το καλημέρα του 2008, 5 Ιανουαρίου, οι ερυθρόλευκοι καλούνται να ξεπεράσουν το εμπόδιο του Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη σε μια κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος. Χάνουν από νωρίς με 1-0. Ο Κοβάσεβιτς όμως, με 2 δικά του γκολ γυρίζει το ματς και ο Ολυμπιακός φεύγει νικητής απ'το Καυταντζόγλειο.




Ούτε οι πράσινοι παραπονεμένοι..
Αν η γκολάρα του Νούνιες να ήταν στο κερασάκι στην τουρτα-τεσσάρα επί του ΠΑΟ στο κύπελλο, το 3ο γκολ, του Κοβάσεβιτς, ήταν το σιρόπι σοκολάτας. και πώς να πει όχι σε ένα τόσο όμορφο δώρο από Γκαλίνοβιτς και Σαριέγκι???



Κλείδωσε την πρόκριση
Τελευταία αγωνιστική του CL, κόντρα στη Βέρντερ. Ο Ιέρο έχει ανοίξει το σκορ, ο Αντώνης κρατάει γερά πίσω. Πρέπει να μπει άλλο ένα να σιγουρευτεί η νίκη-πρόκριση. και ποιος θα το βάλει? Ποιος άλλος... 2-0 από το Σέρβο και... "ΠΑΡΤΑ ΠΟΥΣΤΗ ΔΙΑΙΤΗΤΗ!"



ΝΑΙ είναι αλήθεια!
3 Οκτωβρίου 2007. Βρέμη. 2η αγωνιστική του CL. Η Βέρντερ μπροστά με 1-0. Στολτίδης και Πατσατζόγλου κάνουν την ανατροπή. Το ματς είναι στο '87. "Δεν μπορεί", λέμε όλοι μέσα μας... "Κάτι θα γίνει και θα το φάμε στο '88,'89, ακόμα και στο '95 αν χρειαστεί". Ο Ντάρκο όμως, που είχε μπει αλλαγή στο '72 παίρνει το "ριμπάουντ" από το σουτ του Μπράβο και με ένα απίστευτο πλασέ με το ανάποδο πόδι γράφει το 1-3. Εκεί πειστήκαμε ότι η πρώτη εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού ήταν πια αλήθεια...






Το τελευταίο γκολ του, ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς το πέτυχε φέτος, κόντρα στον Εργοτέλη για το πρωτάθλημα. Μπροστά στο Καραϊσκάκη, στον κόσμο του. Αφού πρώτα είχε προλάβει να σκοράρει με Αστέρα Τρίπολης, Πανσερραϊκό και ΑΕΚ.
Ακόμα κι αν χρειαζόταν να κάνει μεταμόσχευση καρδιάς, ο Νταρκο-γκολ δε θα είχε πρόβλημα. Φρόντισε να κλέψει από νωρίς την καρδιά του ερυθρόλευκου κόσμου...
Ραντεβού το Μάιο με το καλό στη φιέστα.

No comments:

Αναζήτηση στο Μπακότερμα