Thursday 28 April 2011

Sunday 17 April 2011

Αντώνης Νικοπολίδης

Είχαμε κηρύξει μια παύση όσον αφορά τα posts που σχετίζονται με τη Superleague και τη σαπίλα που αυτή πρεσβεύει. Τούτη δω η ανάρτηση όμως είναι επιβεβλημένη, γιατί είναι αφιερωμένη σ'έναν ποδοσφαιριστή που πραγματικά πήγε το ποδόσφαιρό μας μερικά βήματα μπροστά και που η καριέρα του φτάνει μοιραία στο τέλος της σήμερα.
Επειδή κάθε εποχή είναι διαφορετική -συγγνώμη για το κλισέ αλλά είναι αλήθεια- δεν μπορεί να πει κάποιος με βεβαιότητα αν ο Αντώνης Νικοπολίδης υπήρξε συνολικά ο κορυφαίος Έλληνας τερματοφύλακας όλων των εποχών. Όμως, σε δύο τομείς ήταν. Στις τοποθετήσεις και στο να κατευθύνει την άμυνα. Ειδικά στο πρώτο, συγκαταλέγεται -όχι άδικα- στους κορυφαίους Ευρωπαίους (αν όχι στον κόσμο).
Σπάνια τον έβλεπες να πετάγεται απ τη μια άκρη της εστίας στην άλλη. Σίγουρα οι εκτινάξεις δεν ήταν το δυνατό του σημείο, αλλά φρόντισε να μην του χρειάζονται και πάρα πολύ. Ανέπτυξε την ικανότητα να διαβάζει τις φάσεις και να βρίσκεται τις περισσότερες φορές εκεί που (περίπου) πήγαινε η μπάλα. Όχι μόνο κάτω από τα δοκάρια, αλλά και πολύ έξω απ'αυτά, τιμώντας ουκ ολίγες φορές τον τίτλο του ταπεινού μας ιστολογίου.
Έκανε λάθη. Κάποια απ'αυτά είναι ιστορικά. Προκάλεσαν τη χλεύη και το γέλιο του κάθε κακεντρεχή. Η μεγάλη μαγκιά του ήταν ότι δεν άφησε τα λάθη αυτά να οδηγήσουν στην κάτω βόλτα την καριέρα του (ή να την οδηγήσουν σε μεγάλες κοιλιές). Νοήμων, ήξερε ότι κι αυτά είναι μέσα στο παιχνίδι.
Η σοβαρότητά του, η υπομονή του (έζησε σχεδόν 10 χρόνια στη σκιά του μεγάλου Γιόζεφ Βάντσικ) και η σκληρή του δουλειά (είναι αξιοσημείωτο το ότι βελτιωνόταν συνεχώς όσο περνούσαν τα χρόνια) τον καθιέρωσαν κι ας μην ήταν ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ταλέντο.
Η διεθνής αναγνώριση για τον "Κλούνει" του ελληνικού ποδοσφαίρου (κυρίως λόγω Euro 2004) είναι άλλο ένα μεγάλο παράσημο.
Δε θέλω να πω περισσότερα, ας μιλήσει το βίντεο...


Friday 15 April 2011

Ninja Penalty Kick...

Λίγο από ninja, λίγο από τσίρκο... Αν κάποιος θελήσει να το πάει πολύ παραπέρα, μπορεί να πει πως ο τύπος είναι ο πρώτος που πανηγύρισε πέναλτυ προτού δει τη μπάλα να καταλήγει μέσα...




15/04/1989



Tuesday 12 April 2011

Αλήτη...

Καλά ρε, η κουκουβάγια τι σου φταιξε...?

Friday 8 April 2011

Παρακάλα να μη σε δει ο Remi...

Αν τυχόν και δει αυτό το video o Remi Gaillard, είναι ικανός να σουτάρει με μάσκα και αναπνευστήρα μέσα από τη θάλασσα και να σε κάνει ρεζίλι David...
To νου σου...



Πού πας ξυπόλητος στη Σάντα Μόνικα???

Πάρε -ξανά- μια γεύση σε περίπτωση που το χεις ξεχάσει!

5 X 5

Πέντε γκολ και πέντε κόκκινες κάρτες σημειώθηκαν στο χτεσινό ματς Κόλο Κόλο - Σάντος για την 4η αγωνιστική του 5ου ομίλου στο Κόπα Λιμπερταδόρες.



Ένα ματς καρμπόν από την ανάποδη -όσον αφορά τα γκολ- με αυτό της 3ης αγωνιστικής ανάμεσα στις δύο ομάδες, καθώς η Κόλο Κόλο ήταν αυτή που είχε κερδίσει 3-2.



Kαι στα δύο ματς, το σκορ άνοιξε ο Ελάνο με ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ εκτελέσεις φάουλ. Αξίζει να τις δείτε. Ειδικά σ'αυτήν του 2ου βίντεο, θυμίζει Ζουνίνιο...

Thursday 7 April 2011

Οι καλύτερες αποκρούσεις τερματοφυλάκων ελληνικών ομάδων

Το βίντεο περιέχει όσες επεμβάσεις μας επέτρεψε η μνήμη και το αρχείο μας να συμπεριλάβουμε. Η 'ιεραρχία' είναι φυσικά υποκειμενική, γι αυτό και θα θέλαμε τις απόψεις και τις όποιες διαφωνίες και ενστάσεις σας. Ναι, είναι κρίμα που δεν υπάρχει υλικό από τη θρυλική εμφάνιση του Τάκη Οικονομόπουλου στην Έβερτον, από την απόκρουση του Βασίλη Κωνσταντίνου στον ημιτελικό με τον Ερυθρό Αστέρα, από την εμφάνιση του Κελεσίδη με την Κάλιαρι και του Πεντζαρόπουλου στο Τάμπερε... Η λίστα θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη.




YΓ1: Στο βίντεο δε βάλαμε σκόπιμα αποκρούσεις πέναλτυ

ΥΓ2: Ξεκίνησε η Μεγάλη Καταγραφή... Τέλη καλοκαιριού έρχεται το Saga της μεταγραφολογίας. Θυμηθείτε το...

Αναζήτηση στο Μπακότερμα