Friday 8 May 2009

Κι άλλο νταμπλ...



Πίσω ξανά στην κορυφή και δε σας χάλασε καθόλου...

Η πιο πετυχημένη ομάδα διαχρονικά στο Ελληνικό βόλλευ είναι και πάλι στο θρόνο της με τον πιο εμφατικό τρόπο. Κύπελλο σ'εναν συγκλονιστικό τελικό, πρωτάθλημα με μειονέκτημα έδρας. Και τα 2 απέναντι στο μεγάλο αντίπαλο. Τα φώτα θα πέσουν μοιραία πάνω στον σούπερσταρ Ιβάν Μίλκοβιτς, αλλά το πρωτάθλημα ήρθε από παίχτες κλειδιά όπως ο εκπληκτικός Ριβέρα και ο ελπιδοφόρος Τζούριτς. Και φυσικά, στον πάγκο, υπήρχε μια τεράστια προπονητική μορφή, ο Άντερς Κρίστιανσον.


Ιβάν ο Τρομερός



Ο Ιβάν ο τρομερός (1944) είναι ένα masterpiece του παγκόσμιου σινεμά, από τον μέγιστο Ρώσο σκηνοθέτη Σεργκέι Άιζενστάιν. Το φιλμ κατηγορήθηκε ως προπαγανδιστικό, αλλά η αλήθεια είναι οτι ο Άιζενστάιν είχε το τεράστιο ταλέντο να υποτάξει το πολιτικό μήνυμα στις απαιτήσεις της αισθητικής.
Ο Ιβάν Μίλκοβιτς είχε -και έχει- το ταλέντο να υποτάξει το μεγάλο αγωνιστικό του 'εγώ' στις απαιτήσεις της ομάδας βόλλευ του Ολυμπιακού. Ο ερχομός του Ντάντε στον ΠΑΟ πριν λίγα χρόνια μας έκανε να πιστέψουμε πως αυτό ήταν το 'ταβάνι' σε θέματα μεταγραφών από ελληνική ομάδα. Ήταν σαν να ερχόταν ο Κακά στο ποδόσφαιρο. Έλα όμως που το καλοκαίρι που μας πέρασε ήρθε ο "Μέσσι"...
Ο Μίλκοβιτς δεν ήταν πάντα τέλειος στα παιχνίδια που έκανε αλλά η ποιότητα και η προσωπικότητά του παρέσυρε τους υπόλοιπους στο ρυθμό του πρωταθλητισμού και της πίεσης του, στο ρυθμό του πνεύματος του νικητή... Πάνω απ'ολα, ο Ιβάν ΔΕΝ κρύφτηκε στα δύσκολα, ακόμα κι όταν δεν ήταν και τόσο αποτελεσματικός. Πήρε πολλές φορές την ομάδα στις πλάτες του, επιτυχώς ή όχι δεν έχει σημασία. Ο Ιβάν είναι γεννημένος ηγέτης. Και στο τέλος, εύκολα ή δύσκολα θα βγει νικητής... Άννα, έχεις κάθε δίκιο να αισθάνεσαι περήφανη ;)

1 comment:

Anonymous said...

Περήφανη ως Ολυμπιακός για την ομάδα, για την επιστροφή της στο θρόνο που της πρέπει. Περήφανη ως fan του αθλήματος, που παίκτες όπως ο Ivan μας κάνουν την τιμή και αγωνίζονται στο σύλλογο. Περήφανη ως γυναίκα, γιατί δεν έχω καλύτερο από το να βλέπω έναν άνδρα σαν τον προαναφερόμενο να "σκοτώνει"...
Last but not least, περήφανη κουτς for u guys!!!

@nn@

Αναζήτηση στο Μπακότερμα