Monday 12 January 2009

Θα φάμε τα μουστάκια μας...

“A man without a mustache is like a cup of tea without sugar”

Αγγλική παροιμία



Από τα γήπεδα της χώρας μας περάσανε παίκτες και παίκτες... Στο σημερινό αφιέρωμα (ναι ναι κάνουμε συχνά τελευταία και θα ακολουθήσουν και άλλα) έχουν την τιμητική τους οι 10 κορυφαίοι μυστακοφόροι των ελληνικών γηπέδων. Ever...


10. Ανδρέας Μουράτης

Ο θρύλος του Θρύλου... Αν κάποια κακόβουλη παροιμία μιλάει περί φερετζέδων κλπ για τα μουστάκια, ο αείμνηστος Μουράτης ήταν η απόδειξη για το αντίθετο. Άντρας και Παληκάρι με τα όλα του.

9. Γιώργος Παράσχος

Πάντα στην επικαιρότητα, κυρίως με τη μακρόχονη καριέρα του ως προπονητής. Ως παίχτης της Καστοριάς σήκωσε κύπελλο το 1980. Ο συνδυασμός μάγουλα-μουστάκι τον καθιστά σε επαρχιώτη πρότυπο εκείνης (και όχι μόνο) της εποχής.

8. Λέσεκ Πις

Συμπαθής κι αγαπητός ο κοντός Πολωνός με το μουστάκι και τα περίφημα φάουλ, ήταν ο πιο αναγνωρίσιμος ποδοσφαιριστής της Καβάλας στα τέλη των 90'ς (Αγωνίστηκε και στον ΠΑΟΚ).

7. Γιάννης Παθιακάκης

Μακαρίτης από πολύ νωρίς ο Γιάννης Παθιακάκης, άφησε μόνο συμπάθειες "φεύγοντας", γι αυτό και έχει θέση στο top 10. Σκόρερ και κυπελλούχος στον τελικό με τον Πανιώνιο κόντρα στην ΑΕΚ το '79, αγωνίστηκε επίσης σε Απόλωνα Αθηνών, ΠΑΟΚ και Εθνικό.

6. Πέτρος Ξανθόπουλος

Παρότι δεν υστερούσε σε μουστάκι, έζησε για πολλά χρόνια στη σκιά του Νίκου Αναστόπουλου, ίσως και λόγω θέσης. Ήταν ένας αφανής ήρωας και του αξίζει να είναι σε αυτήν εδώ τη λίστα.

5. Γιόζεφ Βάντσικ

Ο μοναδικός -μετά τον Πεντζαρόπουλο- μυστακοφόρος τερματοφύλακας στην Ελλάδα. Συγχωρήστε με, αλλά δεν μου έρχεται κάποιος άλλος στο μυαλό...

4. Νίκος Τσιαντάκης

Μουστάκι μετά χαίτης. Γι αυτό και είναι ψηλά στη λίστα. Ο Νίκος Τσιαντάκης με τις σέντρες-διαβήτη είναι από τις πιο cult μορφές του ελληνικού αθλητισμού και συνάμα ποδοσφαιριστής-σημείο αναφοράς (αισθητικά) μιας ούτως ή άλλως cult εποχής.

3. Ηλίας Αρμόδωρος

Μουστάκι μαύρο και παχύ, του Αρμόδωρου καμάρι. Από τα πιο πλούσια ποδοσφαιρικά μουστάκια της ποδοσφαιρικής πιάτσας. Αγωνίστηκε στον Εθνικό και την ΑΕΚ.

2. Κριστόφ Βαζέχα

Στο τέλος της καριέρας του μας τα χάλασε γιατί το ξύρισε. Όταν πρωτοήρθε έδειχνε αρκετά παλιομοδίτης και "ψαρωμένος" με το μουστάκι του. Μετά μας "ψάρωσε" όλους με τα γκολ του. Ποδοσφαιριστής σύμβολο.

1. Νίκος Αναστόπουλος

"Μουστάκιας" είναι μόνο ένας. Δεν είναι απλώς τρίχες πάνω από τα χείλια του. Είναι προέκταση του εαυτού του... Δικαιωματικά στο Νο1.



ΥΓ: Ο Ηλίας Ρωσίδης, ο Μπάμπης Κοτρίδης, ο Νίκος Κόβης, ο Κρέζιμιρ Κμιέτσικ, ο Μπάμπης Ιντζόγλου και ο Εδουάρδος Κοντογεωργάκης θα μπορούσαν να έχουν θέση στο Τop 10. Όπως επίσης και ο Ευγένιος Γκέραρντ, παρόλο που δεν υπήρξε παίκτης παρά μόνο προπονητής στην Ελλάδα.
Αναμένουμε Παρατηρήσεις-Σχόλια-Επισημάνσεις-Μπινελίκια ή ό,τι άλλο θέλετε.

3 comments:

Anonymous said...

Καλά, πώς τους θυμάσαι όλους αυτούς;

ΥΓ: Το Δάρλα ξέχασες :P

Fondeus said...

Ο Δαρλας θύμισε κάτι από Λούκα Τόνι στο Euro :)

Anonymous said...

ΜΠΡΑΒΟ ΦΩΝΤΑ ΕΤΣΙ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΜΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ. ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ...!!!

Αναζήτηση στο Μπακότερμα